Neradi upaljač i CD player

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Chessplayer
    CBC Početnik
    • 05.10.2008
    • 9
    • Beograd

Neradi upaljač i CD player

Danas sam se vozio i pripalim cigaretu. Na upaljaču ostade malo duvana i ja vratim upaljač na svoje mesto kada malo zadimi i prestade muzika. Ja sam mislio da je otišao osigurač br. 18 od 25A (vozim Ladu 1,6 16V) koji reguliše upaljač i valjda muziku ali ... ne radi ni upaljač ni muzika a osigurač br. 18 ko nov. Ima li neko ideju šta da radim? Da li je opasno voziti auto ovako u smislu da nisu otišle žice pa da negde ne prespoji? Pozzz
  • Rogi
    CBC Član
    • 17.04.2007
    • 81
    • Stara Pazova

Da li si ispitao osigurac instrumentom ili si odoka utvrdio da je ispravan?

Ispitaj sve redom osigurace,probnom lampom.

Opasno je kada je kratak spoj negde,moze doci do zapaljenja zica....ali ako je samo osigurac pregoreo usled opterecenja,ne moze nista biti,samo nema struje na potrosacima.

Comment

• PRESRETAC
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2007
      • 333
      • BG
      • Grande punto 1.4T

to je dokaz da je duvan stetan...
      sigpic

Comment

• Chessplayer
        CBC Početnik
        • 05.10.2008
        • 9
        • Beograd

Originally posted by Rogi
        Da li si ispitao osigurac instrumentom ili si odoka utvrdio da je ispravan?

Ispitaj sve redom osigurace,probnom lampom.

Opasno je kada je kratak spoj negde,moze doci do zapaljenja zica....ali ako je samo osigurac pregoreo usled opterecenja,ne moze nista biti,samo nema struje na potrosacima.
        Nisam proveravao instrumentom već sam stavio novi umesto starog i opet ništa.

Comment

• broj 123
          CBC Senator
          • 29.08.2008
          • 221
          • srbija

proveri probnom lampom mozda nije isti osigurac za cd i upaljac!!!

Comment

• Chessplayer
            CBC Početnik
            • 05.10.2008
            • 9
            • Beograd

Problem je delimično rešen. Upaljač je pravio kratak spoj jer je na dnu ''zalepio'', a osigurač br.15 crkao. Drugim rečima treba rasklopiti donji deo konzole i zameniti upaljač. Samo je čudno što su Rusi u prospektu naveli osigurač br.18 kao ''čuvara'' kola upaljač i na njemu priključenog CD.

Poruku izmenio: sri98

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Mozda mozes da celo kuciste upaljaca oslobodis i tako izvuces napolje prema sebi , zajedno sa zicama, da ne mora da se zavlacis ispod konzole i da ne rasturas nista.

Posle je lako. Upaljac se ionako kupuje u kompletu : ulozak + kuciste.
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Chessplayer
                CBC Početnik
                • 05.10.2008
                • 9
                • Beograd

Originally posted by deki-ascona
                Mozda mozes da celo kuciste upaljaca oslobodis i tako izvuces napolje prema sebi , zajedno sa zicama, da ne mora da se zavlacis ispod konzole i da ne rasturas nista.

Posle je lako. Upaljac se ionako kupuje u kompletu : ulozak + kuciste.
                Teško, ali pokušaću. Naime, oko upaljača nalazi se uložak od plastike sa žabicama u tunelu a ako se on sj..be nemože se kupiti jer upaljač dolazi samo kao metalni deo iz dva dela, a nemože se prići iz tunela sa strane. Skidanje konzole je posao jer mogu da se pomere tipke za električno podizanje prozora. Sheet!

Comment

• bugi
                  CBC Član
                  • 23.10.2007
                  • 22
                  • MEDAK

Meni je neko u kadetu suzi gurnuo upaljač toliko jako da je ostao zaglavljen i naravno počeo paliti instalaciju
                  Srećum su se uled topljenja instalacije žice dodirnule pa je osigurač crkao!
                  E muka je bila kad sam otišo kod električara i nije mogao naci kvar!
                  Drugi je nasao ali uz veliku muku jer je prvi izvukao i regularno vratio upaljč na mesto!
                  Naravno samo sam posekao žice i nikad vise nije radio upaljač u mom autu (ni u sadšnjem)
                  BEZ ALATA NEMA ZANATA

Comment

Working...
                  X