Danas sam se vozio i pripalim cigaretu. Na upaljaču ostade malo duvana i ja vratim upaljač na svoje mesto kada malo zadimi i prestade muzika. Ja sam mislio da je otišao osigurač br. 18 od 25A (vozim Ladu 1,6 16V) koji reguliše upaljač i valjda muziku ali ... ne radi ni upaljač ni muzika a osigurač br. 18 ko nov. Ima li neko ideju šta da radim? Da li je opasno voziti auto ovako u smislu da nisu otišle žice pa da negde ne prespoji? Pozzz
Neradi upaljač i CD player
Collapse
X
-
Da li si ispitao osigurac instrumentom ili si odoka utvrdio da je ispravan?
Ispitaj sve redom osigurace,probnom lampom.
Opasno je kada je kratak spoj negde,moze doci do zapaljenja zica....ali ako je samo osigurac pregoreo usled opterecenja,ne moze nista biti,samo nema struje na potrosacima.
-
-
Originally posted by RogiDa li si ispitao osigurac instrumentom ili si odoka utvrdio da je ispravan?
Ispitaj sve redom osigurace,probnom lampom.
Opasno je kada je kratak spoj negde,moze doci do zapaljenja zica....ali ako je samo osigurac pregoreo usled opterecenja,ne moze nista biti,samo nema struje na potrosacima.
Comment
-
-
Problem je delimično rešen. Upaljač je pravio kratak spoj jer je na dnu ''zalepio'', a osigurač br.15 crkao. Drugim rečima treba rasklopiti donji deo konzole i zameniti upaljač. Samo je čudno što su Rusi u prospektu naveli osigurač br.18 kao ''čuvara'' kola upaljač i na njemu priključenog CD.
Poruku izmenio: sri98
Comment
-
-
Mozda mozes da celo kuciste upaljaca oslobodis i tako izvuces napolje prema sebi , zajedno sa zicama, da ne mora da se zavlacis ispod konzole i da ne rasturas nista.
Posle je lako. Upaljac se ionako kupuje u kompletu : ulozak + kuciste.Originally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
Originally posted by deki-asconaMozda mozes da celo kuciste upaljaca oslobodis i tako izvuces napolje prema sebi , zajedno sa zicama, da ne mora da se zavlacis ispod konzole i da ne rasturas nista.
Posle je lako. Upaljac se ionako kupuje u kompletu : ulozak + kuciste.
Comment
-
-
Meni je neko u kadetu suzi gurnuo upaljač toliko jako da je ostao zaglavljen i naravno počeo paliti instalaciju
Srećum su se uled topljenja instalacije žice dodirnule pa je osigurač crkao!
E muka je bila kad sam otišo kod električara i nije mogao naci kvar!
Drugi je nasao ali uz veliku muku jer je prvi izvukao i regularno vratio upaljč na mesto!
Naravno samo sam posekao žice i nikad vise nije radio upaljač u mom autu (ni u sadšnjem)BEZ ALATA NEMA ZANATA
Comment
-
Comment