grejanje kod pasata b3

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • master_deki
    CBC Veteran
    • 29.01.2008
    • 138
    • nis

grejanje kod pasata b3

U pitanju je pasat b3 a pitanje upuceno svima koji imaju navedeni...
    Kako vama radi grejanje?Kod mene jako slabo,mislim ventilator i sve ostalo radi ali imam utisak da jako slabo greje vazduh,pa me interesuje jel to tako normalno kod njih ili kod mene postoji neki problem?
  • Rocky Balboa
    CBC Veteran
    • 11.06.2007
    • 165
    • Novi Beograd, BKII

Re: grejanje kod pasata b3

jel ima on filter za kabinu, ako ima treba da vidis u kakvom je stanju, na golfu 3 a kod tebe je slicna konstrukcija prljav filter kabine upola smanji protok vazduha

Comment

• master_deki
      CBC Veteran
      • 29.01.2008
      • 138
      • nis

Gde to stoji

Comment

• master_deki
        CBC Veteran
        • 29.01.2008
        • 138
        • nis

Verovali ili ne jos uvek nisam resio problem sa grejanjem a ide zima
        Problem je sto auto i kad ima punu radnu temperaturu nece da duva topao vazduh uopste pa bih molio ako neko ima iskustva s ovim da mi kaze sta i kako da proverim?

Comment

• master_deki
          CBC Veteran
          • 29.01.2008
          • 138
          • nis

Moze li neko da mi kaze da li ove dve oznacene cevi na slici sluze za grejanje?

Nasao sam na internetu da prvo proverim da li su obe cevi kroz koje ide voda tople/vruce ali nisam siguran da li su to ove dve cevi (mada nema drugih koje idu u sasiju).

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

Da, to su te. Šta si ustanovio vruće su ili ne?

Comment

• nina996
              CBC Senator XXL
              • 20.03.2009
              • 324
              • leskovac

ako su cevi vruce onda ti ne gine skidanje maske ili je kilerce puno ili je verovatnije da su sunjeri na klapnama otpali pa se mesa vazduh,u oba slucaja skupi zivce i kreni redom volan,blender pa oko menjaca i tako ne pokusavaj precicom jer se uvek zezne nesto ili slomi iz iskustva pricam.pozdrav
              Pirke

Comment

• master_deki
                CBC Veteran
                • 29.01.2008
                • 138
                • nis

Da,ustanovio sam da su creva vruca,oba...nasao sam negde na netu da treba da se pokusa pranje tog malog radijatora tako sto se skinu ove dve cevi i pusti se voda pod pritiskom u jednu...da li to sme da se radi i da li to uopste moze da bude problem,da je recimo taj mali radijator negde zapusen?

Comment

• master_deki
                  CBC Veteran
                  • 29.01.2008
                  • 138
                  • nis

Resio sam da za vikend krenem polako sa skidanjem table vec sam jednom to radio ali nisam tad uspeo da skinem sve tako da cu sad morati vise da se potrudim.

Citajuci druge postove dosao sam do zakljucka da me verovatno "zezaju" sundjeri na klapnama,da su se raspali jer koliko se secam kad sam prvi put skidao tablu bilo je nekih delova sundjera u delovima gde prolazi vazduh.

Imam samo par pitanja:
                  1. Da li posto su oba creva topla to znaci da je radijator ispravan ili ipak i on moze da bude problem?
                  2. Da li je radijator ili neki drugi deo usrafljen srafovima u motorskom delu i ako jeste gde se oni nalaze?
                  3. Sta je ustvari "kilerce"? (pomenuo kolega iznad da je mozda puno)

Comment

• Boki Ar
                    CBC Senator XXL
                    • 11.11.2004
                    • 2827
                    • Aranđelovac
                    • Vektra

1. Dalje...

2. Dalje...

3. Kilerče = hladnjače, misli se na radijator grejanja...

Comment

• master_deki
                      CBC Veteran
                      • 29.01.2008
                      • 138
                      • nis

Pomagajte te ljudi

Skinuo sam ceo sistem grejanja i vizuelno utbrdio da nema nekih ostecenja...sundjeri na klapnama su prilicno dobri,sundjer nije otpao,ima malo na mestima je "naprsao" ali nista mnogo...vrtim one dugmice koji regulisu rad klapni i sve radi.Klapna toplo/hladno lepo zatvara,klapna koja regulise gde da ide vazduh staklo/noge takodje lepo zatvara,klapna koja odredjuje kolicinu vazduha koji prolazi takodje radi,ventilator radi...
                      Izvadio sam radijatorce i bilo je malo djubreta ispod njega,grancice,lisce, ali nema vidljivih ostecenja.Ranije sam ustanovio da su ona dva creva u motorskom delu oba vruca pa kapiram da i radijatorce radi...zasto onda nema grejanja uopste,nije mi jasno...sta moze da bude problem?

Da li je moguce da i pored toga sto su creva vruca radijatorce ne radi?

Dajte neki savet sta da radim...

Comment

• mistermobil
                        CBC Senator XXL
                        • 09.11.2008
                        • 469
                        • pecinci

Vruce li je radijatorce kad su creva vruca?
                        Ko leti,vrijedi
                        Ko vrijedi,leti
                        Ko ne leti,ne vrijedi..
                        (Grunf,TNT..)

Comment

• master_deki
                          CBC Veteran
                          • 29.01.2008
                          • 138
                          • nis

Originally posted by mistermobil
                          Vruce li je radijatorce kad su creva vruca?
                          Pa to neznam,a neznam ni kako da proverim,jer kad su creva "prikljucena" ne mogu da pristupim radijatoru...

Pustao sam sad vodu kroz radijator i ne primecujem da negde curi,a nije bilo ni neke prljavstine u njemu...

Ako mi je logika dobra,kroz radijator samo cirkulise topla voda iz motora i ako su oba creva vruca znaci da ono radi,nije zapuseno ili tako nesto...ispravite me ako gresim...

Radijatorce ionako moram da menjam jer se prilikom izvlacenja creva polomila cev na radijatoru na koju ide crevo,ali me zanima moze li radijator da bude problem u opisanoj situaciji (oba creva vrela,nije zapuseno) ili da trazim kvar dalje,i sta bi moglo da bude problem...

Comment

• Boki Ar
                            CBC Senator XXL
                            • 11.11.2004
                            • 2827
                            • Aranđelovac
                            • Vektra

Ako je sve tako kako veliš, nije radijator. Pošto već stavljaš nov, molim te da uslikaš malo širi kadar, da vidimo šta je ovo što ja "uokvirih", dole desno... Taj auto tu treba da ima neke ventile koji znaju da prave problem, izgleda da je jedan izbačen, a ostao je ovaj drugi. "Prvi" treba da je bio tačno ispod tvog "elipsasto uokvirenog", tu gde vidiš spoj sa dve šelne.

Možeš da upotrebiš neka creva u cilju produžetka i tako bez montaže na mesto spojiš nov radijator u sistem i vidiš da li se on greje kako treba...

Uslikaj, ne bilo ti zapovedjeno...

Comment

• master_deki
                              CBC Veteran
                              • 29.01.2008
                              • 138
                              • nis

Naravno,najlakse je kad se vide slike...auto ima plin pa mozda zato nema tih ventila,ali posto ja nisam toliko dobro upucen evo slika...

Posto sam vec skinuo sve resio sam da zemenim i sundjere na klapnama i razmisljam da stavim sundjer u koji se4 obicno pakuju tehnicki uredjaji (televizor npr)...da li ce odgovarati?
                              Vidim da je covek na ovom linku http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... &hl="[охлажд." stavljao sundjer koji se stavlja ispod laminata a ovaj koji ja hocu da stavim je slican njemu.

Comment

Working...
                              X