grejanje kod pasata b3

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Re: grejanje kod pasata b3

Popularno se zove "klingerit", to bi moglo da reši problem na duže staze... mozda i plastika (od kante za ulje na primer), a dolazi u obzir i tanak lim... bilo šta samo da zatvori...

Comment

• master_deki
      CBC Veteran
      • 29.01.2008
      • 138
      • nis

Da,klingerit,setio sam se posle upravo sam ponovo rasturio sve da pravim klapne...nekako mi lim najbolje zvuci ali kako ga zalepiti...mislim da cu plastiku neku od kante pa sintelan lepkom...smislicu vec nesto,da ne trazim klingerit po prodavnicama...to cu vec da resim.

Sad imam problem sto mi pukla jedna plastika koja drzi drzi onaj limcic koji drzi sajlu...neznam cime da resim to...

Comment

Originally posted by master_deki
        ...gumu da stavljam vidim da se desavalo da *stinking* od toplote...
        Od koje toplote kad ti ne greje ?

Comment

• nina996
          CBC Senator XXL
          • 20.03.2009
          • 324
          • leskovac

Brate moj imam utisak da dok ti sve to sredis i sklopis da ce proci sezona grejanja,nema nista vecito,uzmi rengenski snimak on je od tanke plastike ,kupi super lepak malo kvalitetyniji long tajt valjda bese lepi i sklapaj
          Pirke

Comment

• master_deki
            CBC Veteran
            • 29.01.2008
            • 138
            • nis

Originally posted by kole24
            ...gumu da stavljam vidim da se desavalo da *stinking* od toplote...
            Od koje toplote kad ti ne greje ?
            Pa ja ga ne pravim da mi opet ne greje pricam za slucaj ako bude grejao a ja stavio gumu...a da skidam sve opet bas i ne planiram

Comment

• master_deki
              CBC Veteran
              • 29.01.2008
              • 138
              • nis

Stavio plastiku od kanistera,montirao i....RADIIIII !!!!

Zakljucak - neispravan mali hladnjak ili ti radijator jer je sve ostalo vraceno kako je i bilo,sem sto sam menjao sundjer na klapnama ali je sundjer bio dobar tako da sigurno u njemu nije bio problem...a radijator sam zamenio i sad radi tj.greje.

Hvala svima na pomoci i uputstvima.

Comment

• randjelovic
                CBC Početnik
                • 07.11.2010
                • 2
                • Srbija

Pomagajte te ljudi

Skinuo sam ceo sistem grejanja i vizuelno utbrdio da nema nekih ostecenja...sundjeri na klapnama su prilicno dobri,sundjer nije otpao,ima malo na mestima je "naprsao" ali nista mnogo...vrtim one dugmice koji regulisu rad klapni i sve radi.Klapna toplo/hladno lepo zatvara,klapna koja regulise gde da ide vazduh staklo/noge takodje lepo zatvara,klapna koja odredjuje kolicinu vazduha koji prolazi takodje radi,ventilator radi...
                Izvadio sam radijatorce i bilo je malo djubreta ispod njega,grancice,lisce, ali nema vidljivih ostecenja.Ranije sam ustanovio da su ona dva creva u motorskom delu oba vruca pa kapiram da i radijatorce radi...zasto onda nema grejanja uopste,nije mi jasno...sta moze da bude problem?

Da li je moguce da i pored toga sto su creva vruca radijatorce ne radi?

Dajte neki savet sta da radim...

Imam isti problem ali tek treba da skinem tablu i da rasturim taj sistem. Imao sam maler da kupim vozilo bez polen filtera tako da se sve vrlo brzo napunilo prljavstinom i ostao sam totalno bez grejanja. Ovaj moj ima neki cudan filter koji nigde ne mogu da nadjem jer se vise ne proizvodi pa sam bio prinudjen da rupu zatvorim malo jacim sundjerom i na taj nacin smanjim brzinu protoka vazduha. Sad je mnogo bolje ali jos uvek nedovoljno. Proveri dali imas polen filter jer preveliki protok vazduha previse brzo hladi radijator a samim tim ti obara i temperaturu motora.

Comment

• randjelovic
                  CBC Početnik
                  • 07.11.2010
                  • 2
                  • Srbija

Rasturio sam, sve je postalo pepeo i dim, nigde sundjera samo prasina. Rupe sam zatvorio plastikom i to je OK samo mi nesto malo tecnosti staje u radijator oko 2dl. Zna li neko koliko bi tecnosti trebalo da bude u radijatoru?????

Comment

Working...
                  X