Re: home made grejaci retrovizora - moguce ili ne?
Moram da vam se pozalim da ako pokusate da posaljete novac sa racuna na racun u razvijeni svet, a primalac nije u srodstvu sa vama, onda vam treba pismeni dokaz od primaoca da mu treba novac (dopis, profaktura), pa onda ide na odobravanje, ...
Po zakonu o deviznom poslovanju, novac iz Srbije u inostranstvo mozete poslati po nekoliko osnova; (Poklona, pomoci, nasledstva, iseljenja u inostranstvo ili useljenja u republiku, za izdrzavanje porodice ...).
Dakle primalac treba da dokaze da mu treba novac.
U "marfijevim zakonima" ima jedan prigodan: ako hoces kredit od banke, prvo treba da dokazes banci da ti nije potreban !
pretpostavljam da se plase da ne operem neki krupan kapital stecen nezakonitim radnjama, prodavanjem petardi u skolskom dvoristu, npr.
Palo mi na pamet da posaljem banci sliku iz "bilo jednom u Americi" , gomila dece na zapreznom vozilu, natovarenom tepisima i foteljama, da zaokruzim jedno i da napisem " to je Mirdza" , eto , seli se dete, treba mu, samo je nepismen, pa ako moze ovako...
Posto nemaju smisla za humor (a moja zena ima u doticnoj banci devizni racun) , verovatno bi joj ukinuli dozv.minus, pa sam odustao.
Posto smo trecerazredni gradjani Evrope, i nista ne moze normalno, resio sam da tako bude do kraja pa sam poslao kao sto je meni slala strina u vojsku : u koverat, umotano u gole zene da se ne vidi na svetlu.
Nadam se samo da na forumu nema neki postar, ili da postari nisu razvili neke sofisticiranije motode za pregledanje koverti.
Eto, pozalih se...
P.S.
kadette, i tebi sam poslao grejace.
Originally posted by Valent Vudriga
ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
Ma ne mogu oni nama povaditi iz koverti kolko mi puta mozemo poslati ponovo
btw i ja tebi treba da posaljem al bar ne moram da potvrdjujem rodbinske odnose
I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...
ce se orodimo ako treba
Kod mene u komsiluku i na poslu sam mogao sve da uvaljam, ljudima se svidja jednostavnost folije. A ljudi su cudo : kad sam im nudio - nista, a kad vide uzivo svi bi da ih imaju !
Ma odselicu se u Svedsku, medju normalne ljude i lepe plavuse da se ne nerviram vise...
Sad si i mene zbunio
mislim da u ovoj turi nemamo viska, ako bude neki sledeci group buy mozda, sve zavisi kako idu transakcije prema nasem snabdevacu iz Poljske
I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...
Originally posted by RedboX
Nesto sam cackao oko kola juce pa me nije mrzelo da rasklopim citaj razvalim retrovizro da vidim te male ljude sto pomereju ogledalo unutra i onda sam dosao do tuznog saznanja da , osim sto nema ljudica, meni je staklo u nekoj plasticnoj kadici tj omotacu i pozadi ima zalepljen neki papir ili sta vec ali je uglavnom zatvoreno u tu plastiku.
E sad da li se ovaj grejac mora zalepiti bas na staklo ili moze i negde drugo a da ima funkciju. Nesto mi knap ono ogledalo u plastici pa nebih bas da razvalim sve zbog grejaca.
Da te obradujem : ogledalo sa sve plastikom sam drzao na radijatoru 1 sat, malo sam naceo nozem, duvao fenom za kosu jos 10 min i sve se razlepilo !!!
Dalje : na plastici vec postoji rupa za zice grejaca, i tako ce to da bude tip-top. Oni koji nemaju rupe mogu da ih prosto naprave.
Slikao sam, ali sam blutut pozajmio kolegi s posla (koji "zaboravlja" da ponese - nikad ne pozajmljujte hardware ) , pa ce slike biti postavljene.
Comment