Audi 80 2.0 E,kad je kisa "izgubi" se

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Deki_S
    CBC Član
    • 31.05.2008
    • 16
    • Begaljica

Audi 80 2.0 E,kad je kisa "izgubi" se

Znam da naslov zvuci malo nakaradno,ali nisam bas siguran kako da objasnim ovo.
    Dakle,A-80, 2.0 E,115 KS inace radi normalno ali na primer odem u perionicu,ili pada kisa,ili je napolju rosa (u principu uvek kad je neka vlaga u pitanju) pocne da se ponasa cudno. Pomalo nemirno radi ali to prestane posle 10 sek. i nakon toga nece da mi primi gas. Vozim normalno i drzim kostantno ista gas i auto pocne jednostavno da se gusi i smanjuje obrtaje. Smanji do 1000 rpm,tad pritisnem kvacilo,izbacim iz brzine ubacim u nizu i onda na 2-3 sekunde povuce normalno i ponovo pocne da gusi i smanjuje obrtaje... I to tako moze da traje 3 godine,sve dok ne stanem i ostavim ga da radi u mestu minut,dva i nastavljam kao da nista nije bilo (logicno mi je da mu to vreme treba da se nesto "osusi" ) . Sve dok ponovo ne prodjem kroz neku baru,operem kola...
    Mislio sam da mi negde ne ulazi voda sa donje strane ali nista nisam video. Za svaki slucaj sam promenio i kablove i bobinu-i opet nista!
    Izvinjavam se na ovako dugackom objasnjenju,ali poprilicno sam zbunjen sa ovim sto se desava
  • emin
    CBC Početnik
    • 14.02.2009
    • 2

Re: Audi 80 2.0 E,kad je kisa "izgubi" se

Hm....Menjao si kablove, bobinu i opet nishta....Imao sam slichan problem ali je meni puklo crevo koje ide iz hladnjaka u motor pa je prskalo po razvodnoj kapi i imao sam iste simptome...Jesi li menjao razvodnu kapu? Deshava li ti se isto kada je "suvo" na paljenju ili pri kretanju?

Comment

• BaneT
      CBC Senator XXL
      • 09.12.2005
      • 562
      • Beograd

Emin, dobar ti savet ali prvo da se pretstaviš na

viewtopic.php?f=45&t=10846&p=644296#p644296

dobrodošao...

Comment

• Deki_S
        CBC Član
        • 31.05.2008
        • 16
        • Begaljica

Kad je suvo nemam bas nikakvih problema,auto sasvim normalno radi. Prima gas,ide fino,ne gusi se...
        Menjao sam i razvodnu kapu i opet nista. Ostajem bez ideja-polako ali sigurno

Comment

• darko-sice
          CBC Senator
          • 01.11.2005
          • 200
          • Aleksinac

A da malo isprskas konektore sprejom npr. WD40

POZDRAV

Comment

• ///M_Power
            CBC Senator XXL
            • 05.05.2008
            • 335
            • Beograd - Minhen

Kada sledeci put peres auto i problem se manifestuje, pogledaj ispod haube gde sve ima vode/vlage...
            Ja sam imao slican problem sa vodom u razvodnoj kapi - problem resen sa boljom zastitom razvodne kape od vode koja je padala po njoj kod pranja.

Comment

• pistre
              CBC Senator
              • 19.02.2008
              • 234
              • bg, vozdovac

kada budes sledeci put prao auto i ako te opet bude zezalo odmah skini raz. kapu i proveri da li ima vlage u njoj, i promeni svecice i kablove jer to sto su novi ne znaci da su dobri

Comment

• Rogi
                CBC Član
                • 17.04.2007
                • 81
                • Stara Pazova

Bas tako...ne mora da znaci ako su kablovi novi da su dobri... za taj auto idu kablovi sa metalnim poklopcima izolacije kod svecica?

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

sachekash da dodje jedan suvi dan.. kad ti auto radi normalno. uzmesh neku "fajtalicu" prskalicu .. i krenesh da prskash redom.
                  naprskaj razvodnu kapi pa vozi , pa kablove pa vozi ,pa bobinu...... i sve tako dok ne primetish problem.
                  tako tjes da utvrdish shta je.
                  mene je zazao auto 2 nedelje..kako padne kisha nemogu da ga upalim nema shanse..samo vergla.. kad je suvo pali ko mina.
                  po savetu jednog elektrichara,skinem kapu i kablove i odnesem kutji i stavim pored radijatora. i to tako prenotji.
                  ujutro padala kisha ,ja odem do kola stavim suve kablove i kapu i..auto upali ko mina.!
                  kupim nove kablove promenim i vishe nemam problema.
                  da se problem nije reshio ,promenio bi i kapu ..ali eto,potrefio sam iz prve
                  Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Deki_S
                    CBC Član
                    • 31.05.2008
                    • 16
                    • Begaljica

Hvala svima na odgovorima i utrosenom vremenu. Da to su oni kablovi sa metalnim poklopcima na svecicama,i ubio sam se od trazenja dok nisam nasao neke pristojne kablove. Ove sam kupio na preporuku svog kolege,on je bas zadovoljan sa njima. Naravno savrseno sam svestan da to nista ne mora da znaci i da ce i kod mene da rade dobro. Cim mi vreme malo dozvoli odoh da ga "tusiram sa fajtalicom" Cini mi se da cu tako saznati u cemu je problem!

Comment

• darko-sice
                      CBC Senator
                      • 01.11.2005
                      • 200
                      • Aleksinac

Ja ti iz velikog iskustva predlazem da odmah pobacas te metalne delove od kablova i 99% si resio stvar....

POZDRAV

Comment

• Deki_S
                        CBC Član
                        • 31.05.2008
                        • 16
                        • Begaljica

Darko da li bi mogao da mi objasnis sta si tacno mislio? Ne shvati me pogresno ali uopste ne shvatam sta bih i kako trebao da uradim!

Comment

• darko-sice
                          CBC Senator
                          • 01.11.2005
                          • 200
                          • Aleksinac

Lepo Deki da skines sa kablova te "gvozdjurije" sto ima,jer sam do sada nasao barem minimum 50 vozila da su tu "probijali" kablovi....
                          POZDRAV

Comment

Working...
                          X