Excalibur alarm

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • HotDog
    CBC Senator XXL
    • 06.05.2005
    • 965
    • BSG 75 (011)

Excalibur alarm

Sve o ovoj marki alarma pišite ovde.

EDIT: BaneT

Opet par laickih pitanja od mene.

Imam Excalibur, prve generacije, rekoshe mi ljudi. Ja pretpostavljam da je problem vezan za alarm, (vise je "ponasanje" nego "problem"). Naime, kad deaktiviram alarm, petnaestak sekundi se cuje prilicno iritirajuce pishhhhhhhhtanje. Nije od zvucnika alarma, rekao bih, jer se vise cuje unutra nego napolju. Ako se da kontakt kljucem, pishtanje prestane, isto tako i kada se startuje motor. Sad napamet nisam siguran da li se isto desava i kada je deaktiviran alarm, i aktivna samo centralna, moracu to da proverim.
    Isto tako, ako aktiviram alarm kada je menjac izbacen iz brzine, stalno ce se ponavljati upozorenje, kao kad neko chachka auto. Interesuje me sta bi to moglo biti.

Podizaci: Tokom zime je bilo potrebno oko desetak minuta voznje da pocnu da "reaguju na komandu", sad kako je pocelo da biva toplije, sve su spremniji na saradnju, a sada vec rade i samo na kontaktu, pre paljenja. Isto mi ne predstavlja veliki problem, ali posto ce kad-tad zbog toga ici kod mastera, interesuje me dijagnoza...
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Za podizace

Posto vidim da imas japanski auto problem je najverovatnije sledeci: S leve straje na vozacevim vratima imas blok kontakata za kontrolu podizaca. Uradi sledece, podigni blok s kontaktima i ocisti sve konektore. Najverovatnije je problem u masi koja je zajednicka vide ces po nagorelom kontaktu. Ako imas zivaca posle ciscenja zalemices kontakte. Sledeci problem koji se javlja je prljava vodjica prozora (staklo prolazi kroz lajsnu) ocisti ih i namazi silikonskim mazivom.
    https://t.me/pump_upp

Comment

• SrdjanV
      CBC Veteran
      • 28.03.2005
      • 137
      • Raska

Excalibur pomozite hitno!

Pozdrav svima,
      Imam jedan problem oko nabavke i ugradnje Excalibura(ne znam tacno koji je tip).
      Elem situacije je sledeca:Trenutno imam na autu (golf II GTD) Wheels 1000 ATV:

ali bih ugradio drugi jer mi ovaj nije bas nesto po volji.Nasao sam na jednom autu Excalibur-chini mi se da pise na shock senzoru "84 T" ili tako nesto...Daljinski je ovakav:
      http://www.ngelectronic.8m.com/fajlovi/ ... 7-9atv.pdf
      Molim Vas da pogledate sliku jer sam stvarno u frci oko nabavke pa mi svaki savet dodje vise nego dragocen.
      E sad :
      Tip mi trazi oko 100 eura za ovaj Excalibur(verovatno nece dobiti toliko ali...)
      sto ja mislim da je mnogo,s obzirom da je i polovan i bez ugradnje.Koliko da mu ponudim novca za njega ili moj alarm + koliko eura?

A drugo pitanje da li je tesko napakovati ovaj Excalibur by me iliti u kucnoj radinosti?Golf je turbodizel i ima CB koje otvaram pomocu daljinskog od alarma,znaci imam i modul za zakljucavanje.
      Ako ima neko shemu kako ga povezati ako moze da postuje ne ovaj mail:
      svukajlovic@beotel.yu
      Izvinite zbog duzine posta ali skroz sam u frci pa mi je hitno.
      Vasi saveti....

Comment

• SrdjanV
        CBC Veteran
        • 28.03.2005
        • 137
        • Raska

Eh,da,komanda je kao i na 1000 ATV Excaliburu,da ne biste ,ako Vam je mrsko,otvarali pdf dokument.
        Majstor mi trazi 35 eura za ugradnju.
        Zaboravio sam da napisem,kada bih ja morao da skinem ovaj Excalibur sta je sve potrebno skinuti-od koliko se delova sastoji?
        koliko sam uspeo da vidim baza ima podosta zica,chini mi se dva releja,shock senzor,led dioda,komanda alarma(daljinac) sirena i sta jos treba da se skine?

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Wheels ATV 1000 ima integrisane releje za aktivaciju motora na bravama. Vecina excalibura nema releje. Osnovno pitanje je sto uopste menjas ATV 1000, pouzdan i jako trajan alarm. Excalibur ima malko vise (uglavnom nepotrebnih) funkcija. Ukoliko ti je pravilno povezan ATV ce sigurno raditi bez problema.
          Sto se tice spajanja prakticno instalacija im je ista. Moras da imas sa excaliburom sledece: Centralu, sok senzor, releje za CB, valentni taster i relej za blokadu motora. Od dodataka tu su prekidaci za haubu i gepek , akusticni senzori ako ih ima, mozda i komponentu za zatvaranje prozora i sibera...
          Posto imas ugradjen alarm imaces izvedenu instalaciju od prekidaca vrata haube i gepeka, blokade motora, napajanje alarma, cak i led dioda ti je instlirana. Spajanje ti je jako jednostavno i gotovo za 10 minuta sa vec razvedenom instalacijom...

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Ex da Excalibur ima simpaticnu funkciju (treci kanal na daljincu) koja uz malo iskustva oko povezivanja moze biti iskoriscena za daljinsko paljenje auta.
            Zaboravih gore da imas razvedenu i zicu za aktivaciju pozicionih svetala i za sirenu u haubi. Ono sto moras da instaliras ako nemas vec jeste paljenje kabinskog svetla (doom light).

Comment

• SrdjanV
              CBC Veteran
              • 28.03.2005
              • 137
              • Raska

Evo slike daljinca samo je led zelene boje:

Comment

• SrdjanV
                CBC Veteran
                • 28.03.2005
                • 137
                • Raska

Djukic-my man!
                Pa ima sve sto si nabrojao gore i auto koji sam probao(na njemu je Excalibur) zakljucava na daljinski od alarma takodje.E a ja sam nabrojao dva senzora da sam video na centrali alarma i nisam siguran gde sve treba da se upetljam a da nesto ne pokvarim.Ako moze malo mi pojasni

Comment

• SrdjanV
                  CBC Veteran
                  • 28.03.2005
                  • 137
                  • Raska

Ovo to sam napisao je u stvari "AU-84TA dual-zone shock sensor" tako je na senzoru.I ne rekoste nista za cenu koju da ponudim za alarm?

Comment

• SrdjanV
                    CBC Veteran
                    • 28.03.2005
                    • 137
                    • Raska

Moze i neka shemica ako Vam nije tesko samo sto pre ljudi,posto mi je stvarno hitno.
                    Djukicu ako imas shemu (ali neku za bas totalnog laika) posalji na :
                    svukajlovic@beotel.yu
                    Hvala unapred

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

Vidi sad i pazi dobro sema ti i netreba: Najtezi deo posla oko ugradnje alarma ti je sama instalacija koju ti imas razvedenu jer ti je na autu vec ugradjen alarm. Da bi povezao alarm potrebno je da uradis sledece:
                      1. Stalno napajanje (imas vec crvena zica) +
                      2. Stalna masa imas je vec crna zica -
                      3. Informacija o datom kontaktu (najcesce narandzasta zica) ili ti + posle kontakta
                      4. Dve debele crveno bele zice jasno ces ih prepoznati idu na relej za blokadu paljenja
                      5. Bela zica daje + za paljenje svetala prilikom ukljucivanja ili iskljucivanja alarma
                      6. Braon zica daje + za sirenu alarma i ide u haubu
                      7. Plava zica daje signal otvorenih vrata -
                      8. Svi senzor imaju svoje idiot proof konektore tako da nemozes da pogresis
                      9. Led dioda ima svoj konektor tako da i to nemozes da pogresis

Ovo sve vazi pod uslovom da je kod tebe sve strandardno spojeno i pod uslovom da ti je prethodna ugradnja bila korektna. Gornja sema bi trebala da ti bude jasna jedino da pojasnim + posle kontakta (tacka 3), Ova zica daje informaciju alarmu da je kljuc okrenut tj. dat je kontakt i onemogucava alarm da se ukljuci preko daljinskog za vreme voznje. Kontakti na daljincu sluze u tom slucaju samo za kontrolu brava.

Gornji tekst samo pojasnjava semu, mozes je lako naci pogledaj samo moje odgovore na tu temu ili cu je ja okaciti. Nazalost nemogu to da uradim pre subote.

Comment

• SrdjanV
                        CBC Veteran
                        • 28.03.2005
                        • 137
                        • Raska

Sa KONTAKT BRAVE iskorisceno je 5 zica:
                        1.CRVENA(debela) koja je presecena
                        2.CRNA(sa nje idu zuta u alarm i crvena na relej)
                        3.Zeleno-crna
                        4.Sivo-crna
                        5.ROZA zica(nije presecena vec pozajmljena struja sa nje)

Od zelene i sive (3 i 4) idu 2 bele koje se posle nastavljaju u jednu koja vodi ka centrali-mislim...
                        Ka centrali idu:
                        1.crvena (1) i njen drugi kraj gde je premoscena
                        2.zuta ( masa od crnog kabla (2))
                        3.crvena(sa roze kabla(5))
                        4.narandzasta sa releja
                        5.bela(od zelene i sive)

Na relej (tako ga zovem jer ne znam da li je blokada motora ili sta vec) :
                        1.crvena (od crne (2))
                        Sa releja ide narandzasta i crvena prema centrali alarma,a na samom releju su premoscena dva kontakta.

Za famoznu crnu zicu (2) bih rekao da je - ili masa.Po ovome ne vidim da taj relej ima uopste + jer na njega ide ova crna (2).

Kontakt bravu sam ukapirao jedino me buni ova roza zica (5) jer je debela kao i crvena(1). Da li je to informacija o datom kontaktu?

Comment

• djukic
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2005
                          • 2526
                          • Beograd

Pa iy ovoga sledi da ti je crvena prekinuta i premoscena preko releja unutar alarma za blokadu motora a da je ova druga napajanje samog alarma ili indikator datog kontakta. Treba ti ispitna sijalica ili unimer. Proveri da li je + na roze zici stalan (plus bez kontakta) ako ima stalan plus onda je napajanje alarma, a ako ima + samo posle datog kontakta onda ti je to indikacija datog kontakta.

Comment

• SrdjanV
                            CBC Veteran
                            • 28.03.2005
                            • 137
                            • Raska

Excalibur?

Problem je u sledecem:
                            Gepek na golfu 2 mi nije uopste obezbedjen-znaci 'ladno ga otvorim i zatvorim a alarm ne reaguje,iako se za to vreme pali svetlo u kabini.
                            Na vratima su mi elektromotori za centralno,SEM GEPEKA (on se zakljucava mehanicki)-sve ostalo radi kako treba.
                            Treba li da se ukljuci neka opcija posebna,ili mi majstor nije povezao gepek uopste sa celim sistemom?
                            Interesuje me,alarm reaguje kada se otvore vrata (znaci upali se svetlo u kabini)-zasto onda nece da reaguje na paljenje svetla u kabini inicirano petim vratima?

Comment

• NemaN
                              CBC Senator XXL
                              • 29.11.2004
                              • 1560
                              • munze

pa jel imash one je*em li ga kako se zovu sto imash i na vratima shto reaguju kad se vrata otvore.... one kao sto se ugradjuju sa unutrashnje strane auta sto reaguju na pritisak kad se vrata otvore....

to bi trebao da imash na gepeku ....
                              I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

Working...
                              X