KSENONI ZA OMEGU

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ragazzoni
    CBC Senator XXL
    • 24.02.2009
    • 774
    • Obrenovac i okolina
    • Opel Omega 2.0i-16v

KSENONI ZA OMEGU

Molim vas ako neko ima iskustva sa ugradnjom ksenonskog kompleta u postojeće farove, neka mi da svoje preporuke i sugestije. Imam Omegu iz ''97., i na njoj odlične farove, koji sijaju kao dva fenjera! To je tip fara, sa sočivom za srednja svetla i sijalicom H1. Unapred zahvalan. Ili da kupim naočare ???
    ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
    Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
  • DraxNS
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2006
    • 520
    • Bačka Palanka
    • Peugeot 307 SW

Re: KSENONI ZA OMEGU

Za početak stavi nove halogene... vidi jel bolje.... Meni je pomoglo.
    Nije kao sa xenonima (planiram i ja da ubacim iste) ali je dosta bolje nego što je bilo.

Probaj nove halogene, možda se iznenadiš.... I nemoj na njima štedeti, kao što ni na xenonima nemoj štedeti, kad budeš nabavljao.

Comment

• Gavra
      CBC Senator XXL
      • 06.03.2008
      • 2031
      • Beograd

Posto imas sociva xenon ce da legne kao fabricki.ALI dobro pazi koju marku kupujes i kako ih ugradjujes.Jako puno ECU-a je stradalo zbog losih balasta koji nemaju zastitu za visoki napon i elektromagnetne smetnje.
      Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• ragazzoni
        CBC Senator XXL
        • 24.02.2009
        • 774
        • Obrenovac i okolina
        • Opel Omega 2.0i-16v

Poboljšanje sam dobio sa OSRAMOM NIGHT BREAKER i to dosta dobro. I nije mi ni jedna stradala za proteklih 10 meseci, mada mi ni napon na njima ne prelazi 13,4v, pošto vidim da se ljudi žale na kratak vek njihov. Na tržištu imaju i mali ograničavači napona, mislim da ih i Philips nudi. Problem je što kad pogledaš u farove izuzetno su jaki, kad ih šteluješ na aparatu, idealni su, a na asfaltu u gradu recimo, ja svoja svetla i ne vidim. Odluka je KSENON, to je valjda najbolje što ja mogu ovom PRISTOJNOM AUTU SA NEPRISTOJNIM SVETLIMA da dam. Samo mi trebaju dobri saveti i pomoć, pa da se odlučim.

Comment

• DraxNS
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2006
          • 520
          • Bačka Palanka
          • Peugeot 307 SW

Bojim se onda da je tvoj problem kao i moj.... vreme za zamenu farova a ne sijalica Iste te Osram sam i ja stavio i jeste bolje i takođe se ne primeti previše na asfaltu......

Comment

• Gavra
            CBC Senator XXL
            • 06.03.2008
            • 2031
            • Beograd

Nece halogena ni u jednom faru sa socivom da se vidi na asfaltu jednostavno nema dovoljno snage da lepo osvetli put.Automobili sa fabricki losim svetlima su svi koji imaju socivo i halogene sijalice,Punto,Omega,Megan,itd......

Comment

• ragazzoni
              CBC Senator XXL
              • 24.02.2009
              • 774
              • Obrenovac i okolina
              • Opel Omega 2.0i-16v

Originally posted by Gavra
              Nece halogena ni u jednom faru sa socivom da se vidi na asfaltu jednostavno nema dovoljno snage da lepo osvetli put.Automobili sa fabricki losim svetlima su svi koji imaju socivo i halogene sijalice,Punto,Omega,Megan,itd......
              Mislim da si potpuno u pravu, to vezano za sočiva. Farovi su mi stari 1,5 godina i nemaju ''kataraktu'', a u razgovoru sa drugim ljudima i iz čiste logike, zaključujem da je ksenon jedino pravo rešenje. Ksenon je tih godina bio luksuz uz doplatu, sa onim velikim trafoima, fabrike su isporučivale i ovako. Samo mi treba savet koje da stavim, proizvođač, oznake...... Nisam baš iz sveta svetlosno optičkih uređaja.

Comment

• DraxNS
                CBC Senator XXL
                • 24.10.2006
                • 520
                • Bačka Palanka
                • Peugeot 307 SW

Pa ako ti je Omega kao moja... treba ti H1 Xenon set... Pošto za tzv. oborena svetla kod mene trenutno stoje (a i stajale su) H1 halogenke.
                O vrsti tj. "boji" svetla koje xenoni bacaju je već bilo reči, ali da na brzinu ponovim:
                4300k - najpribližnije dnevnoj svetlosti, odnosno prirodnoj boji - beložućkasto
                6000k - daju belu boju, blještavo belu
                8000k - daju plavo belu
                10000k - daju skoro plavu (u nekim varijantama čak ljubičastu... gledao sam slike )

Takođe (koliko sam shvatio) valja voditi računa o kvalitetu balasta (meni najrazumljivije kao trafoa) i da ako možeš treba da odabereš onaj set koji ima digitalni balast. Koliko sam video em je manji, a trebalo bi da je kvalitetniji.

U fazi sam poručivanja jednog... pa sam se koliko toliko (površno) informisao.

Znači tebi treba, H1 veličina sijalice, boja po želji (lična preporuka 4300 ili 6000) i kvalitetan balast. Ako ti se baš jako ne žuri.. možeš sačekati da ja moje poručim i ugradim, kako bi mogao da uporediš. Slikaću situaciju pre i posle.

Comment

• ragazzoni
                  CBC Senator XXL
                  • 24.02.2009
                  • 774
                  • Obrenovac i okolina
                  • Opel Omega 2.0i-16v

Hvala lepo, svakako ću sačekati, pošto ''BOLUJEMO'' od iste vrste obolenja. Malo mi je preskupo da eksperimentišem, a i ne poznajem dovoljno oblast.

Comment

• DraxNS
                    CBC Senator XXL
                    • 24.10.2006
                    • 520
                    • Bačka Palanka
                    • Peugeot 307 SW

Ja ovih dana poručujem jedan set.... 6000k... pa će da vidimo.

Comment

• Gavra
                      CBC Senator XXL
                      • 06.03.2008
                      • 2031
                      • Beograd

Ako porucujes kineze ni slucajno nista preko 5000K ,sa kineskim 6K ces imat samo bljestanje vode kad je kisa i mokar asfalt ,nista neces videti a u magli ces se osecati kao u sneznoj oluji

Comment

• DraxNS
                        CBC Senator XXL
                        • 24.10.2006
                        • 520
                        • Bačka Palanka
                        • Peugeot 307 SW

Sad mi kažeš .... Ovi mi deluju OK, slim digitalni balast... šta ja znam.... videću kad stavim. Evo taman jesen/zima... biće fore za testiranje. A i bilo je ili 4300 ili 6000 (ono iznad me i ne zanima), pa sam se odlučio za 6000.

Sve u svemu, javljam se nakon montaže. Slike se podrazumevaju.

Comment

• lakyb
                          CBC Član
                          • 21.05.2007
                          • 57
                          • Novi Becej

Isti problem. Kupio sam Omegu sa nekim "Depo" farovima. Lepo izgledaju, ali kratka svetla (ona sa socivima) katastrofa. Duga nisu losa. Probao ja tu nesto da popravim situaciju, ali nista nisam uspeo. Rasturio sam far u param parcice. Probao da onaj lim (klapna) koji stoji izmedju sijalice i sociva malo dignem (oko 2mm.). Od svega dobijem da se malo bolje vidi ali mi sada dosta njih "blica'. Znaci alat u ruke i vracaj lim gde je i bio. Nema tu puno pomoci. Po sistemu - od gov..a nikad pita nije mogla da se napravi. Jedino resenje koje sada vidim je da u kratka svetla ubacim ksenone a u dugacka legendarne sijalice Osram Night Breaker. Kod mene toliko lose sijaju ta sa socivima kratka svetla da se bojim da i sa ksenonima necu nista bog zna sta da uradim. ragazzoni i DraxNS cekam da vidim koje ce te rezultate dobiti sa ksenonima. Jos jedno - koji ksenoni. Sta je tu best buy. Ne znam da li balast moze posebno da se kupi od sijalica. Od 4300k, 6000k. 8000k, 10000k nije mi bitna boja. Koje naj jace svetle. Da li su ipak te 6000k?

Comment

• DraxNS
                            CBC Senator XXL
                            • 24.10.2006
                            • 520
                            • Bačka Palanka
                            • Peugeot 307 SW

Sva jednako svetle... pošto im je wat-aža ista.... Razlika je u boji svetla, kao što gore napisah.

Uzgred, od porudžbine ništa, počeli kinezi da me muljaju... te daj ovako te daj onako, te baš ima neki problem sa PayPal nalogom... tako da sam ovu turu oladio. Mislim da ću ipak otići kod nekog ko se time bavi (i od toga živi) a da mi je dovoljno blizu da može da mu se skače po glavi ako nešto sa tim ne valja.

Comment

• sacipko
                              CBC Član
                              • 20.06.2009
                              • 36
                              • Niš

Cesto idem za Bugarsku, i na njihovoj pijaci se prodaju te kineske i to po mnoooogo povoljnoj ceni. Moj drug je kupio i postavio na Ford Eskort iz '95. One su od 8000k i odlicno rade... bar za sad (nekih 15-tak dana). S'obzirom da su mnoogo jeftine (40 evra sa dve sijalice i dva transformatora, znaci komplet), pustio sam prvo njega da kupi, da vidim sta ce da mu "crkne" Jer za Volvo se ne bih ********o da mi crkne ECU
                              Renault Espace III 2.0 16v

Comment

Working...
                              X