KSENONI ZA OMEGU

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Re: KSENONI ZA OMEGU

Dakle ... imate temu od xy strana o xenonnima... samo treba da se pročita, sagleda, vidi šta i kako ljudi kažu ...

Svi aftermarket xenonni su kineski, ali ima ih dobrih i onih drugih ... onih drugih je više.
    Sve preko 6000K je sr@nje, samo šminka, a nikakva korist. Najvolje se vidi sa 4300K, kome je do styling-a nek' uzme 5000K ili max 6000k. Sve preko toga će vam omogućiti da ne vidite baš ništa u uslovima kad vam je najpoptrebnije da vidite.

Razlika u ceni (neovisno o "boji" 4300K, 5000K, 6000+K ...) je u fokusu same sijalice!!! Znači da se jeftini kit-ovi ne mogu naštelovati kako valja, rasipanje svetlosti je katastrofalno i tako redom.

Ja sam ranije imao 6000K u faru bez sočiva (Corsa C) i valjalo je, ali na granici upotrebljivosti. Sad imam 4300K u faru sa sočivom (i30) i naravno da je bolje i sa sočivom i sa 4300K ...

Ukratko, kad ugradite nova svetla i stanete pred auto na udaljenosti 20-30m, ukoliko primećujete da vam snop baca imalo svetlosti u oči - taj kit je kita ...
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• DraxNS
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2006
      • 520
      • Bačka Palanka
      • Peugeot 307 SW

Xenon kit nabavljen... H1 6000k ... montaža uskoro....

Ovako sad noću izgleda....

Comment

• ljube-kugla
        CBC Senator XXL
        • 04.05.2006
        • 1531
        • batajnica

ja sam kod kuma na omegu B 96. god ubacio HD model 6000k,jer i sa kratkim i dugim svetlima vozio i nikad mu niko nije ablendovao a sad xenon sija za sve novce,i ima vec skoro godinu dana

prezadovoljan je
        ko na nas krene iz mesta je naje&o
        a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• lakyb
          CBC Član
          • 21.05.2007
          • 57
          • Novi Becej

DraxNS jesu i tvoji farovi "Depo" kao i moji, odnosno da li ti je kratko svetlo sa socivom. Predpostavljam da ces prvo da montiras jednu stranu pa da uporedis sa drugom. Da li su ti ta 6000k previse "plava". Ne vidi se na slici koje su marke ksenoni i ako nije problem koliko si platio. Daj adresu gde si ih kupio na PP ako hoces.

Comment

• Puzo81
            CBC Senator XXL
            • 04.08.2009
            • 687
            • Novi Sad/Prijepolje

Drax NS
            Ti li si taj sto me je malopre skoro skroz oslepeo na Futoskom putu?!Zezam se .
            Extra izgledaju.Koliko si ih platio,garancija?
            Na drugoj slici jesu ti motorici farova podignuti na 3jku pa mnogo biju u oci kad ih ovako gledam ili je na 0?

Comment

• DraxNS
              CBC Senator XXL
              • 24.10.2006
              • 520
              • Bačka Palanka
              • Peugeot 307 SW

Ovo su slike sa halogenima.... Znači trenutno stanje... xenone tek treba da ugradim

Farovi za oborena svetla su sa sočivima.

Visina je koliko se sećam na 2.

Marka xeonona... The kineski rad Super Vision HID.... bla bla...

Cenu i radnju tek ako budem zadovoljan. A i ako ne budem...

Comment

• DraxNS
                CBC Senator XXL
                • 24.10.2006
                • 520
                • Bačka Palanka
                • Peugeot 307 SW

E ovako to sad izgleda noćom.....

Comment

• lakyb
                  CBC Član
                  • 21.05.2007
                  • 57
                  • Novi Becej

DraxNS
                  Relativna stvar sta mi mozemo da vidimo na ovim slikama. Skoro nista. Tvoj komentar je jako bitan. Da li sa tim bednim Omeginim farovima (bar mojim) moze da se ocekuje neki napredak ubacivanjem xenonskih sijalica. Realno da li se bolje vidi i da li je ulozeni novac od 50 ili mozda 150 Eura (napisaces koliko) opravdan. Pricao sam sa likom koji je u BMW-ove vec kvalitetne farove bez sociva ubacio xenone i jako je zadovoljan. Ova varijanta sa socivima mi se nikako ne svidja , al sta je tu je. A na PP ako hoces neke adrese ili telefone za nabavku xenona.

Comment

• DraxNS
                    CBC Senator XXL
                    • 24.10.2006
                    • 520
                    • Bačka Palanka
                    • Peugeot 307 SW

Pa da se na slikama ne može pravilno oceniti... stoji... ali se ipak vidi da je snop koji pada na asfalt malo jači i širi... kao što se može videti nivo osvetljenja na onom žbunju....

Razlika nije spektakularna, ali ipak postoji. Veća je razlika nego kad sam zamenuo postojeće halogene sa Nightbreaker... pre ovoga.... Znači zamena (stavljanje novijih) halogena je dalo recimo do 10tak posto više svetla, dok je ovo u odnosu na već poboljšano osvetljenje dodatnih recimo 20 do 25%.

Kao što rekoh, nije spektakularno ali se lako primeti.

Cena je bila 65€, ali pošto je u pitanju veleprodaja... sve ostalo može na PP. Imaju radnje i u NS i u BG.

Mogu da kažem da sam zadovoljan. Jedino mi još ostaje da izađem na neki otvoreni put... gde je mrak veći... pa da vidim full efekat.

Comment

• ragazzoni
                      CBC Senator XXL
                      • 24.02.2009
                      • 774
                      • Obrenovac i okolina
                      • Opel Omega 2.0i-16v

Ma i kod mene su ti DEPO farovi sa sočivom. Ne znam da li je to marka farova u orginalu ili ona MALOPOLJOPRIVREDNA?? Kod mene idu H1/H7 sijalice, a moj drugar ima na Omegi obične farove bez sočiiva sa sijalicama H1/H1. Kad je stavio nove farove HELLA koji su ga izneli nešto preko 200 Eura, onda je dobio dnevnu svetlost noću. Ja bih voleo da se još neko javi sa sličnim iskustvima i eventualnim poboljšanjima sa ksenonom. Milion je tema na internetu iz ove oblasti, ali ja ne neđoh tačno za taj far to i to i da ne lutam. Škola na sebi jeste najbolja, ali i najskuplja!!
                      ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                      Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• MarkoFaca
                        CBC Veteran
                        • 10.09.2007
                        • 108
                        • Karaburma, Beograd
                        • Opel Vectra C 1.8

Originally posted by ragazzoni
                        Ma i kod mene su ti DEPO farovi sa sočivom. Ne znam da li je to marka farova u orginalu ili ona MALOPOLJOPRIVREDNA??
                        DEPO su turski farovi, po mom skromnom mišljenju najgora marka farova na tržištu Meni je konkretno na Puntu posle jednog sudara ugrađen DEPO levi far, naravno u ovlašćenom servisu, naravno naplaćen kao originalni. Posle dve-tri godine je toliko matirao da si jedva mogao da vidiš da li sijalica uopšte radi Tragedija...

Comment

• DraxNS
                          CBC Senator XXL
                          • 24.10.2006
                          • 520
                          • Bačka Palanka
                          • Peugeot 307 SW

Ne znam da li su ovi moji DEPO ili ne.... znam samo da su sa sočivima i da ih valja jednom u 2 godine malo ispolirati.... Svakako planiram zamenu.. čim dotekne para...

Comment

• lakyb
                            CBC Član
                            • 21.05.2007
                            • 57
                            • Novi Becej

E pa da. HELLA je HELLA a DEPO je DEPO. Mozda cak nisu ni zasluzili da ih pisem velikim slovom. Rekoh ja vec da pita ne moze da se napravi od svacega. A vazi i ono staro - koliko para toliko muzike.

Comment

• ragazzoni
                              CBC Senator XXL
                              • 24.02.2009
                              • 774
                              • Obrenovac i okolina
                              • Opel Omega 2.0i-16v

Ja sam kupio auto u perfektnom stanju, osim tih takvih farova. Oni su potpuno čisti i bez karakteristične katarakte, ali takvi su kakvi su. Hella farovi o kojim sam pisao, su drugog tipa od mojih. Nisam uspeo da nađem ovde ovaj tip sa sočivom od Helle. Što se tiče delova u inostranstvu, recimo OPEL JELINEK U Beču, bolje da vam i ne govorim. NPR. selen blok viljuške 59e kod nas 700d., kugla 195e, kod nas od 700-3800d, spoljni levi retrovizor 380e kod nas 40e na otpadu...... Pa kako nam volja, što radimo to i trpimo.
                              ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                              Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• lakyb
                                CBC Član
                                • 21.05.2007
                                • 57
                                • Novi Becej

Trziste je cudo, a narocito kad treba da kupis nesto kinesko. Preturis internet i svuda isti naziv -" HID". E sada sta ide uz HID ili je Cool ili je Sistem light ili neka Kobra ili Sun Light ili klot samo HID. Pa ti znaj kakvo ti sr...e ko uvaljuje i za koju lovu. Zovem jednog, pitam koje su marke. Kaze "ne znam pise HID'. Odlicno brate ne mogu da verujem , pa to neka nova marka. 65€ al nema ni jedan. Ovamo na drugoj strani 120€ ima covek 6 vrsta "HID-ova" i ima koliko hoces. Treci ima i za 200€. Pa ti budi pametan ko sta prodaje. Sve je to kinesko manje vise isto, samo ko je koliko bezobrazan da zacepi cenu. Al sto je naj gore ni jedan brendiran proizvodjac pa da kazes uzecu Philips pa bar znam sta sam uzeo i platio. Kaze ima losih , a ima i dobrih "kineza". Koji je to dobar...?

Comment

Working...
                                X