Skidanje kilometar sata na Mercedesu 124

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srbin001
    CBC Član
    • 25.09.2010
    • 86
    • Srbija

Skidanje kilometar sata na Mercedesu 124

Zna li neko kako se skida kilometar sat na mecki 124? Zaista ne zelim da eksperimentisem. Golfa III sam provalio za 2 inuta, li ovo cudo nikako..

Zanima me jos da li na postojeci km sat mogu da dodam obrtaljku (jer umesto nje mi je casovnik) ili bi morao ceo km sat da menjam.

Pomagajte..
  • banekg
    CBC Senator XXL
    • 06.09.2010
    • 1274
    • Nis
    • Toyota Carina e 2.0

Re: Skidanje kilometar sata na Mercedesu 124

Ako je na svim 124-ma isto, onda nema srafova, niti sajlica, niti zabica, vec nezno se izvlaci napolje. Ne znam kako da se izrazim - zavuci nesto fino sa strane i polako, ali vrlo nezno cimati.
    Long Live CBC!!!

Comment

• srbin001
      CBC Član
      • 25.09.2010
      • 86
      • Srbija

Originally posted by banekg
      Ako je na svim 124-ma isto, onda nema srafova, niti sajlica, niti zabica, vec nezno se izvlaci napolje. Ne znam kako da se izrazim - zavuci nesto fino sa strane i polako, ali vrlo nezno cimati.
      Uff.. Nije mi to mnogo od pomoci, ne znam gde su zabice, na koju foru se izvlace, bas ne zelim da upropastim nesto..

Comment

• banekg
        CBC Senator XXL
        • 06.09.2010
        • 1274
        • Nis
        • Toyota Carina e 2.0

Nema zabica, nezno se vadi. Nemci to napravili na fes - pasent. Ne znam da objasnim, ali je genijalno.
        Long Live CBC!!!

Comment

• srbin001
          CBC Član
          • 25.09.2010
          • 86
          • Srbija

Nema zabica, nezno se vadi. Nemci to napravili na fes - pasent. Ne znam da objasnim, ali je genijalno.
          Jel ti poznato da li casovnik moze da se zameni obrtaljkom ili mora ceo cajger da se menja?

Comment

• banekg
            CBC Senator XXL
            • 06.09.2010
            • 1274
            • Nis
            • Toyota Carina e 2.0

Moze. Konektor casovnika skloni, posto on koristi stalnu struju, a za obrtomer ti treba kontakt struja. Negde iza table visi konektor za obrtaljku - ima na njemu masa, kontakt struja, struja osvetljenja i zica sa bobine.
            Long Live CBC!!!

Comment

• Stratos
              CBC Senator XXL
              • 10.09.2008
              • 2594
              • Novi Sad

To druže Bane

Comment

• banekg
                CBC Senator XXL
                • 06.09.2010
                • 1274
                • Nis
                • Toyota Carina e 2.0

Brzo ucim
                Long Live CBC!!!

Comment

• srbin001
                  CBC Član
                  • 25.09.2010
                  • 86
                  • Srbija

Moze. Konektor casovnika skloni, posto on koristi stalnu struju, a za obrtomer ti treba kontakt struja. Negde iza table visi konektor za obrtaljku - ima na njemu masa, kontakt struja, struja osvetljenja i zica sa bobine.
                  `fala..

Jbt, ne mogu nigde po netu da nadjem semu skidanja cajgera i one mahagoni centralne konzole.. kao da je najredji auto na svetu..

Comment

• banekg
                    CBC Senator XXL
                    • 06.09.2010
                    • 1274
                    • Nis
                    • Toyota Carina e 2.0

Caka je da skidas nezno, kao da milujes zenu. Pricam iz iskustva, jer sam ortaku rasturao tu Mecku. Kasnije istom ortaku, radio neki elektricar nesto i sve mu zivo polomio. Dakle, pazljivo, greota je da se lomi.
                    Long Live CBC!!!

Comment

• srbin001
                      CBC Član
                      • 25.09.2010
                      • 86
                      • Srbija

Kapiram te, tako i radim u sustini - ortaci me zezaju da sam umetnicki nastrojen koliko znam da se uzivim u reparaciju kola..

Comment

• Alien108
                        CBC Veteran
                        • 03.06.2008
                        • 129
                        • Beograd

Još jendared, link na originalnu radioničku dokumentaciju za W124.

Za skidanje instrument table inače postoji specijalni alat u vidu dva limčića na krajevima savinuta tako da kada se provuku pored table sa strane zakače njene ivicei i tako omoguće lakše izvlačenje ka sebi.
                        Ako nije do sada skidana zna da se malo "opire" pa ako nisi siguran da je možeš bez alata izvući a da je ne oštetiš ostaje varijanta da se skine oplata ispod table, tj. ona iznad nogu pa de se onda gurne otpozadi.
                        Kada krene napolje ostaje da se odvrne pre svega kilometar sajla, a onda i konektori i signalne sijalice, koje nije loše obeležiti jer su vrlo slične, naročito na desnoj strani.

Skidanje centralne drvene obloge je također jednostavno.
                        Drže je dva vijka sa donje strane, odmah iznad pepeljare, moraš se sagnuti da bi ih video jer je tu oplata savijena prema unutra.
                        Kada ih odvrneš moraš izvući i dva okrugla dugmeta za ventilaciju (osim kod automatske klime), dosta se dobro "drže" pa se moraju jače povući (ne može se ništa polomiti).
                        Kada ih izvučeš, odvrni dve velike matice na osovinama ispod njih i povuci lagano oplatu odozdo prema sebi.

Nadam se da će pomoći.

Comment

• Alien108
                          CBC Veteran
                          • 03.06.2008
                          • 129
                          • Beograd

Ovako izgleda vađenje table sa originalnim alatom.
                          While driving at night today my instrument cluster light went out out of a sudden, first it flashed then completely went out and my check bulb yellow light came on. I also noticed my all other interior lights, fog lamps, right parking lamps (front and rear) and license plate lights no longer...

Ovo možda pomogne oko demontiranja oplate na centralnij konzoli.

Comment

• banekg
                            CBC Senator XXL
                            • 06.09.2010
                            • 1274
                            • Nis
                            • Toyota Carina e 2.0

E, ovo je obajsnjenje. Skidam kapu.
                            Long Live CBC!!!

Comment

• srbin001
                              CBC Član
                              • 25.09.2010
                              • 86
                              • Srbija

Originally posted by Alien108
                              Još jendared, link na originalnu radioničku dokumentaciju za W124.

Za skidanje instrument table inače postoji specijalni alat u vidu dva limčića na krajevima savinuta tako da kada se provuku pored table sa strane zakače njene ivicei i tako omoguće lakše izvlačenje ka sebi.
                              Ako nije do sada skidana zna da se malo "opire" pa ako nisi siguran da je možeš bez alata izvući a da je ne oštetiš ostaje varijanta da se skine oplata ispod table, tj. ona iznad nogu pa de se onda gurne otpozadi.
                              Kada krene napolje ostaje da se odvrne pre svega kilometar sajla, a onda i konektori i signalne sijalice, koje nije loše obeležiti jer su vrlo slične, naročito na desnoj strani.

Skidanje centralne drvene obloge je također jednostavno.
                              Drže je dva vijka sa donje strane, odmah iznad pepeljare, moraš se sagnuti da bi ih video jer je tu oplata savijena prema unutra.
                              Kada ih odvrneš moraš izvući i dva okrugla dugmeta za ventilaciju (osim kod automatske klime), dosta se dobro "drže" pa se moraju jače povući (ne može se ništa polomiti).
                              Kada ih izvučeš, odvrni dve velike matice na osovinama ispod njih i povuci lagano oplatu odozdo prema sebi.

Nadam se da će pomoći.

Svaka cast care!
                              Samo mi nije jasno na linku koji se ofnosi na modele 124 ne postoji niti 200E niti E200 ?

U svakom slucaju mnogo si mi pomogao i skratio muke.. Zaista!

Da li se piksla (mahagoni i onaj deo konzole oko menjaca) isto skida na cim, probao sam i ne ide a plasim se da ne polomim nesto.. ?

Jos nesto mi treba, ekonometar mi se sporo vraca od samog starta motora pa do njegovog gasenja i na mali pritisak papucice gasa veoma brzo se penje ka crvenom u toku voznja.
                              Potrosnja je nepromenjena, a ovaj problem imam vec par meseci. Na drugim 124-ama i u leru kada ga turiras ekonometar zaista brzo ide u crveno pa pri pustanju papucice gasa vraca se na nulu. Kod mene to nije slucaj, mogu da ga turiram u mestu koliko hocu, on stoji na nuli, ali tokom voznje samo na nizbrdici stoji na levoj strani, uglavnom je na polovini ili ka crvenom. Zanimljivo je da na vecim turazama (npr u trecoj od 60km/h pa na vise se spusta ka nuli, a pri promeni stepena prenosa u visi, obavezno se penje ka crvenom) Isti je slucaj i kada startujem hladan motor. Upalim ga bez gasa a on skuca u crveno odma i spusti se dosta polako i lagano do polovine i tu se zadrazi, ali ako mu dodam malo gasa ekonometar pada ka nuli, i to cini dosta polako. Paradoks!
                              Automatik je u pitanju, ako je bitna informacija.

Comment

Working...
                              X