Centalna ponekada proradi, Astra H 1.7CDTi 2005.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • LaMar
    CBC Veteran
    • 01.03.2006
    • 140
    • Beograd

Centalna ponekada proradi, Astra H 1.7CDTi 2005.

Imam veliki problem a razvoj situacije mi se nimalo ne svidja. Pre nekog vremena je poceo da me zeza auto tako sto nece da se zakljuca putem daljinca. Napominjem da je problem samo u zakljucavanju, kada se auto zakljuca daljincem uvek se i otkljuca daljincem, ako se ne zakljuca daljincem ne radi ni otkljucavanje daljincem. Problem se poceo manifestovati sve cesce i sada se iznenadim kada se zakljuca.
    E sad, u autu ima dugme na centralnoj konzoli koje zakljucava sva vrata. To dugme radi uvek kada je kljuc u kontakt poziciji a trebalo bi uvek da radi (bez obzira na kljuc). Sa tim dugmetom ima caka da se otvore suvozaceva vrata, zatvore vozaceva, klikne dugme, sve brave se zakljucaju i onda se samo zatvore suvozaceva vrata.
    Kada ne radi zakljucavanje daljincem ne radi ni na dugmetu, i ne moze se zakljucati auto centralnom bravom sa suvozaceve strane. Onda moram da idem od vrata do vrata i sa unutrasnje strane guram kljuc u jednu rupicu dok se ne zabravi (gepek uvek ostaje otkljucan sto mi i nije pametno).
    Jos da dodam da imam dva kljuca i kada jedan ne radi, ne radi ni drugi, cim jedan radi, radi i drugi.
    Isao sam do lokalnog auto elektricara koji je u uzasnoj guzvi i rekao je da treba redom ispitivati i da ce to potrajati. Onda sam otisao do Opel zvanicnog servisa i oni su pregledali auto, i rekli da je jako cudna situacija ali da veruju da je neki modul, tj odlemljena antena na njemu. Ovo meni ne pije vodu jer kada se centrala zaglupi onda ne radi ni zakljucavanje na dugme u kolima. Na tu moju konstataciju oni kazu da ce pozvati Beograd da provere. Posle pola sata me zaovu da mi kazu da mogu kupiti drugu instrument tablu(!!!!) sa svime unutra ili na nekom otpadu ili preko njih novu, a da mi oni mogu ukodirati sve kompjutere da bi oni mogli da rade. U jeftinijoj varijanti ovo bi me kostalo 800E za tablu i 200E za ugradnju i kodiranje. Po meni je ovo malo mnogo novca za sitniji kvar koji oni ne mogu da otkriju pa bi onda da menjaju sve skupa.
    Sta bi vi radili u mojoj situaciji? Sutra nesto idem do Beograda pa cu svratiti do nekog servisa da se i sa njima posavetujem. Ja bih ovo rado popravio, i da je to cena popravke ne bih se bunio, ali imam problem sa tim da me deru jer ne znaju da otklone samo jedan deo koji je pokvaren.
    Takodje, ne bih pustao da svako krene pomalo da radi na autu pa da se onda svaki sledeci majstor vadi na predhodnog.
    Takodje, da li bih mogao da na ovakvo stanje moje brave ugradim drugu centralnu bravu za daleko manju svotu novca i tako resim problem?
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Centalna ponekada proradi, Astra H 1.7CDTi 2005.

Nadji nekog da istestira CAN mrezu u momentima kad ne radi pa onda popravljajte.
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• LaMar
      CBC Veteran
      • 01.03.2006
      • 140
      • Beograd

Mislim da su to radili u Opel servisu ali nisu imali logican zakljucak pa su hteli da menjaju instrument tablu sa svim tim dzidza-bidzama skupa.
      Moze li neko da posalje konatakt (na private) dobrog auto-elektricara u BG-u. Ne ocekujem da mi neko dijagnostikuje kvar besplatno, neka kosta koliko kosta ali neka kaze sa nekom dozom sigurnosti sta je po sredi.

Comment

• LaMar
        CBC Veteran
        • 01.03.2006
        • 140
        • Beograd

Bio danas u BG-u poslom pa svratio do jednog ovlascenog servisa. Stavljali smo dijagnostiku koja ne pokazuje ni jednu gresku pa smo onda pokusavali da izazovemo problem sa bravom zakljucavanjem/otkljucavanjem, daljinac/konzola, svasta nesto...i neverovatno je da je sve radilo savrseno. Sta mogu, ljudi kazu da kada bude problem onda dodjem da pogledaju, ja sednem u auto dovezem se do Kragujevca i ispred kuce da zakljucam kada ono nece
        Ova glupost stvarno ima da me dokrajci, da samo mogu da zakljucam gepek ne bih se toliko brinuo.

Comment

• Gavra
          CBC Senator XXL
          • 06.03.2008
          • 2031
          • Beograd

Skener tu nece puno pomoci dok ne otkaze totalno komponenta koja je neispravna. CAN tester ili osciloskop su jedina 2 alata koji mogu primetiti anomalije u tom stadijumu . To nema u ovlascenom servisu .....

Comment

• bax76
            CBC Senator XXL
            • 07.11.2006
            • 605
            • BG

Mi imamo dve novije Astre G klassic, na obe sam provalio da ponekad zeza ona druga vaza zakljucavaja preko daljinca, tkzv. deadlock kad se pali i alarm.
            Princip je sledeci, na prvi klik daljinca, zakljuca brave, na drugi ide deadlock i alarm. E sad taj drugi nece na oba auta ponekad. Mozda je tu neki sistemski problem ipak....

Comment

• Gavra
              CBC Senator XXL
              • 06.03.2008
              • 2031
              • Beograd

To se moze podesiti kako da radi...ako imas CARPASS.....cesto se ne uradi nulti servis u danasnje vreme,ne znam zasto.....kao da isporucuju auto na 20min pa ne stizu

Comment

• gti16v
                CBC Senator XXL
                • 05.08.2007
                • 343
                • BGD
                • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Ako sam dobro razumeo, moze da se podesi da na prvi klik radi deadlock i pali alarm? Na jednoj Corsi C me uzasno nervira sto mora dva puta da se klikce... Jel mora preko diagnostike ili postoji neki uradi sam nacin?

Comment

• bax76
                  CBC Senator XXL
                  • 07.11.2006
                  • 605
                  • BG

Originally posted by Gavra
                  To se moze podesiti kako da radi...ako imas CARPASS.....cesto se ne uradi nulti servis u danasnje vreme,ne znam zasto.....kao da isporucuju auto na 20min pa ne stizu
                  Jel ovo meni bilo namenjeno, da imam obe car pass kartice, koje sam dobio na moje insistiranje kad sam preuzimao vozila.

Dakle moze da se sredi to sto povremeno odbija dedadlock, i alarm, na drugi pritisak?

Comment

• LaMar
                    CBC Veteran
                    • 01.03.2006
                    • 140
                    • Beograd

Ja sam u servisu platio kopiju kartice sa kodovima jer mi orginal nisu dali uz auto, ako je o tome rec. A auto mi nema tu funkciju alarma na drugi klik. Jednostavno nema alarma vec samo brava.
                    Auto je dosta klot (ima manuelnu klimu, dosta jastuka, tempomat i najobicniji fabricki CD koji cita samo audio) tako da cak ni potrosnju nije pokazivao na board-u dok nismo aktivirali to u servisu (decko kada je to aktivirao u servisu rece da se svasta-nesto moze aktivirati jos ali ja nisam bio zainteresovan za automatsko paljenje svetla, spustanje prozora drzanjem zakljucavanja na daljincu itd, sada bih mozda to sve i aktivirao ali on je bas naglasio da to moze samo kod njih u zvanicnom servisu sa Tech2 uredjajem a ne sa emulatorom koji vecina ostalih servisa imaju).

Comment

• Stratos
                      CBC Senator XXL
                      • 10.09.2008
                      • 2594
                      • Novi Sad

ali on je bas naglasio da to moze samo kod njih u zvanicnom servisu sa Tech2 uredjajem a ne sa emulatorom koji vecina ostalih servisa imaju).

Comment

• LaMar
                        CBC Veteran
                        • 01.03.2006
                        • 140
                        • Beograd

Sta znaci kada me samo citiras? Jel se sa ovim slazes ili ne slazes?

Comment

• glisalj
                          CBC Član
                          • 01.08.2008
                          • 69
                          • obrenovac

da li su ti proveravali modul cetralnog zakljucavanja..verovatno je problem na njemu neki hladan lem uglavnom zato dijagnostika i ne moze da ga iscita kada je u pitanju kvar na izvrsnom delu (releju)preko dijagnostike ispitaj modul c.z. tako sto ces direkno pristupiti njemu i preko dijagnostike zakljucati i otkljucati auto ..ako to odradjuje onda je problem u resiveru iste tj delu za primanje komande sa kljuca prvo probaj pa se javi posao ce ti vrsiti i obican OPCOM pozz Dragan

Comment

• Stratos
                            CBC Senator XXL
                            • 10.09.2008
                            • 2594
                            • Novi Sad

Hteo sam samo da naglasim,jer bi komentar,možda,pokrenuo raspravu.
                            Ali evo, tech 2 je fabrički skener koji se kupuje i u "slobodnoj prodaji". Znači,može ga nabaviti svako ko ima interes i novac.
                            Takođe nije i jedini koji može da obavi posao aktivacije određenih opcija na Opel vozilima.
                            Majstor u zvaničnom servisu malko navija vodu na svoju...iliti po srpski, zvaću ga Stanislav.

Comment

Working...
                            X