pomoc oko vezivanje cb

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • toni77
    CBC Član
    • 07.11.2009
    • 73
    • montenegro

Re: pomoc oko vezivanje cb

ovako radio sam na aveu samo iz 2007godine ide okidanje preko minusa a instalaciju imas ispod volana na lijevoj strani koje dolaze iz vrati sofera na njoj mozes da se povezes i da sve funkcijonise dok je na lacetiju preko plusa okidanje i drugo mozes da se i na centralu od centralne brave povezat ona ti je sa desne strane auta samo prekontrolisi okidanje na njoj jer moze da bude preko plusa pozdrav ako nesto treba javi da rijesimo

Comment

• PanduR
      CBC Veteran
      • 18.11.2010
      • 133
      • Pecinci

Hvala na informacijama. Posao ce malo pricekati, jer sam u velikoj strci. U svakom slucaju radit ce neko drugi posle slave 20. Starac mi se donekle razume u elektroniku i nije mu jasna situacija oko releja one makaze i "cut off loop". Da li treba prekinuti tu petlju koja vodi na ključ (za paljenje?).

Comment

• banekg
        CBC Senator XXL
        • 06.09.2010
        • 1274
        • Nis
        • Toyota Carina e 2.0

Sece se zica koja sa kontakt brave ide na bobinu i vezuje se na obican relej. Kada je alarm ukljucen, relej je u stanju mirovanja i nema struje na bobini, kada deaktivirate alarm, relej se aktivira i struja dolazi do bobine. Isto to se moze izvesti i na zicu koja sa kontakt brave ide na anlaser.
        Long Live CBC!!!

Comment

• PanduR
          CBC Veteran
          • 18.11.2010
          • 133
          • Pecinci

Posla preko glave, pa jos uvek nista od cb na daljinski. Da sam to sredio, ne bi mi se desilo sledece:
          Krenem jutros u 6.00 na posao, upalim avea da se greje i odem pesice do obliznje pekare, kupim hleb, odnesem zeni i krenem. Samo sto sam dodirnuo kvaku da otvorim vrata, kad oces. Nesto kvrcnu i sva vrata zakljucana, a rezervni kljuc kod starca u BG. Zovnem ga, kad on prolazi pored SM autoputem za HR. Sve u svemu, vraca se posle podne iz VU, los put a mora da stigne u 8.00 u VU, pa ne moze da se vrati po kljuc. Moja zena ne moze da nadje kljuceve od njegovog stana, pa odlazim na posao a aveo radi li radi. Milina jedna! Da skratim, vracam se sa posla u 15.00 a starac sa kljucem dolazi u 16.00 i gasi makinu.

Sreca moja, da je Dora gas dobro podesen, pa je za 10 h malo potrosio: na pokazivacu se ne primecuje, koliko je pokazivao jutros (4 zelena pravougaonika) toliko pokazuje i sada, sto znaci manje od 8 litara gasa.

E, pitanje je sada: sta raditi u ovakvom slucaju? Nov auto i razvaljivanje ne dolazi u obzir. U Pecincima ne znam za bravara koji ima odgovarajuci specijalni alat. Problem je, sto sam morao da idem na posao, jer bez mene bi stala proizvodna linija. Na zenu nisam mogao da racunam, jer ima malu bebu i dosta posla oko nje.

I drugo, ima li neko objasnjenje zasto se to dogodilo? Mislim aktivirana cb.

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

Ukratko, postoje tehnike za otvaranje auta bez oštećenja, no nećemo ovde o tome.

Napolju hladno, ostavljen motor uključen, verovatno i grejanje kabine. Dovoljna je kap vode (kondenza) da prespoji mikroprekidač i eto komande za zaključavanje.

Nemojte NIKADA ostavljati auto sa CB potpuno zatvoren dok motor radi. Neka ostanu odškrinuta vrata ili na pr. zadnji prozor ako nije električni. Znate ono, samo na "sekund" da izađem da "bacim šor" i slično. Zamislite situaciju, noć, nedođija, pada kiša - izadješ i auto se zaključa...

Comment

• PanduR
              CBC Veteran
              • 18.11.2010
              • 133
              • Pecinci

Hvala Boki! To sam pretpostavljao, da je u vezi sa ledom, odnosno vodom.

One provalnicke tehnike sa TV daljincem, o kojima je cini mi se bilo reci i na ovom forumu, u ovom slucaju ne bi klapale. Brava se aktivira mehanicki - kljucem, a cb samo mikroprekidacem na vozacevim vratima. Suvozaceva vrata otkljucavaju samo ta vrata.

Razmisljao sam o legalnom otkljucavanju od strane majstora bravara sa odgovarajucim alatom, ako se ne varam da se zove "cesalj".

Jos jednom hvala i nadam se, da ce tvoji saveti koristiti i drugima (zaboravnim kao ja).

Comment

Working...
              X