Stilo JTD 115, akumulator po dimenzijama?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • miroslavm
    CBC Senator
    • 13.02.2007
    • 208
    • Beograd, Zvezdara

Stilo JTD 115, akumulator po dimenzijama?

Pozdrav svima posle dužeg vremena!
    Molio bih pomoć - koristim stilo jtd 115n ks (kupe) i, naravno, riknuo je, na ovoj hladnoći, akumulator. Ono malo struje što je bilo u njemu, ćerka je potrošila usred mraza ladno otvarajući centralnu bravu, beskrajno verglajući dok su vrata (i svetlo koje se s njima upalilo) bila otvorena. Dakle, skinuo sam stari, Boš 70 Ah, i spremam se da kupim drugi. Nije teško kupiti, tržište nudi svašta, ali moje pitanje je koji, imajući u vidu dimenzije one kutije, držača, silnih kablova, i svega što je tu natrpano. Nigde na sajtovima ne mogu da nađem taj podatak, čak ni u manualu. Pun je opreme, sve na struju, a ja ne znam da li proizvođači rade različite snage u istim (ili približnim) dimenzijama, naročito se visina onih poklopaca razlikuje.
    Dakle, bio bih zahvalan, naročito ako neko ima baš takvo iskustvo
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Odg: Stilo JTD 115, akumulator po dimenzijama?

Black Horse (najjeftiniji), ti ne odgovara jer je previsok za onu prečku kojom se učvršćuje. Izmeriš visinu tog Bosch-a, i dimenzije kutije, pa spram džepa biraš... Amperaža (70Ah), je ona ispod koje ne bih išao...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

Ne znam na osnovu čega ovima softver računa potrebni kapacitet akumulatora, ali tolerance data kaže 70 Ah. Njihov softver izračuna 60 ili 62 Ah, što bi moglo biti malo, na zimi kakva je bila prethodne 2 nedelje, iako su im svima udarne struje veće od traženih 450 A.
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• nikaragva
          CBC Senator XXL
          • 03.06.2008
          • 521
          • B. Palanka
          • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Evo ja imam na astri white horse 60Ah, slican motor kao taj, 1.9mj. Prvi primerak trajao dve godine, onda pre mesec dana dobio drugi nov na reklamaciji. Fabricki je bio takodje 60Ah, nemam pojma koji, samo pise GM.
          Vergla odlicno i radi odlicno (dok radi , ali to je vec do primerka kakav te zapadne) misleci na tih 60Ah. Sto se tice prostora moze stati i veci, ali nisam hteo da bacam pare, a whitehorse kupih, jer je bila nedelja, a meni trebao auto, pa je taj jedini nadjen tada na benziskoj pumpi.
          Ona udarna struja mislim da je 540A.

Da dodam da je dobro verglao i na ovim minusima sto su sad bili, ali je tada akumulator bio star mesec dana (dobro plus ono stajanje u prodavnici). Osetio sam jednom ili dvaput onako kao da slabije vergla, ali to sam pripisao gomili kratkih relacija tih dana, kad nije stigao da se dopuni, a bogami je bilo i ispod -20.
          Last edited by nikaragva; 19.02.2012, 23:35.

Comment

• miroslavm
            CBC Senator
            • 13.02.2007
            • 208
            • Beograd, Zvezdara

Ne znam, kao što je rečeno, preko akumulatora ide jedna prečka metalna koja se šrafi i treba da bude knap, ona u stvari drži akumulator, pa preko plus kleme prilepljena jedna kutija sa raznim osiguračima koje se ne usuđujem da taknem, pa silni kablovi, dakle prostor je prilično uknapljen. Vidim na akciji u Metrou isti kao što je bio S3 70Ah Bosch, ali to je malo zastareo model, a i Metro mi ne uliva poverenje, sa originalnošću i dužinom skladištenja, čim je akcija... Njegova je visina 175. Dalje, u tom Battery centru koji je gore linkovan ima Bosch S5 puno savremeniji od 74 Ah i navodno je visina 178 mm što bi se nekako uklopilo (stari je 175), ali na drugim sajtovima stoji da je njegova visina u stvari 190? . No, u međuvremenu vidim Exid 72 gde je visina 175, koja mi odgovara, ali brate, skupo, 110 evra.. U prodavnicama kataloški nude 60 Ah ali to nema šanse za sve potrošače. Ima li neko još neku ideju?

Za Nikaragvu: GM akumulatori su odlični, to su origin za opela, imao sam na vektri. Ali će ti trajati u dan, sat i minut koliko je deklarisano, vodi računa

Comment

• nikaragva
              CBC Senator XXL
              • 03.06.2008
              • 521
              • B. Palanka

Vec je zamenjen javio sam se samo da kazem, da sa slicnim motorom i solidnom kolicinom potrosaca imam akumulator od 60Ah i radi ko sat

Comment

• sasha015
                CBC Veteran
                • 29.02.2008
                • 153
                • LOznica
                • Hyundai i-20

Malo je 60ah za stila 1.9 jtd.
                Prva i osnovna stvar vazna za svakog stila je dobar ,ispravan i jak akumulator,bas zbog mnostva elektronike koja hoce da brljavi usled loseg acu.
                Ne uzimaj nista ispod 70-72 ah.

BlackHorse,kao sto je neko rekao,ima problem da se namontira dobro.KOliko se secam,jedva sam uspeo da stavim klemu,bas zbog te visine.Ali bilo je prosle godine,stilo 1.6....

Comment

• nikaragva
                  CBC Senator XXL
                  • 03.06.2008
                  • 521
                  • B. Palanka

Ispravite me ako gresim, ali je bitna ona udarna struja koja vrti i pali motor, jel tako?
                  Kapacitet akumulatora je pre svega vezan za to koliko dugo za prvi maj moze da svira muzika iz auta, ili koliko puta zimi mozes da verglas kad je -25 (evo meni je na toj temperaturi upalio iz 4te, i svaki put verglao po 4-5 sekundi, nisam probao koliko bi jos mogao ).
                  Da li ce radio svirati 2h ili 8h meni potpuno nebitno. Ovo drugo moze biti bitnije, ali ako je automobil ispravan, onda ni to ne bi trebao biti problem.
                  A kvalitet baterije je nesto sasvim drugo.
                  Kada auto radi, svi potrosaci u automobilu se napajaju od alternatora, pri cemu se i akumulator dopunjava. Ako akumulator mora da snabdeva jednim delom potrosace dok auto radi, onda ti ni 2000Ah nece pomoci, jer ce se kad tad isprazniti.
                  Tako ja to vidim.
                  Uzeo bih akumulator veceg kapaciteta, samo kada bi cesto isao u prirodu, zbog raznja

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Za mene je Zakon preporuka proizvođača vozila. Odstupanje do 5 Ah gore-dole, samo ako nema predviđeni. U tom slučaju, birao bih za koji amper više.

A to, koliko daje alternator imaš u drugoj temi. Iako si velikim delom u pravu, pokušaj nakon starta motora, da skineš + klemu sa accu, uključi duga svetla i ostale potrošače, pa vidi na koliko obrtaja moraš da držiš gas, da se motor ne bi ugasio. U momentu, kada se gasi, struju uzima iz accu. U vožnji je situacija još složenija.

Comment

• nikaragva
                      CBC Senator XXL
                      • 03.06.2008
                      • 521
                      • B. Palanka

Originally posted by Franjo View Post
                      Za mene je Zakon preporuka proizvođača vozila.
                      U svakom slucaju preporuka bez greske.

Comment

• comi 1342
                        Moderator
                        • 28.09.2005
                        • 1126
                        • NS
                        • Giulietta ,PUG 106,

Originally posted by nikaragva View Post
                        Ispravite me ako gresim, ali je bitna ona udarna struja koja vrti i pali motor, jel tako?
                        Kapacitet akumulatora je pre svega vezan za to koliko dugo za prvi maj moze da svira muzika iz auta, ili koliko puta zimi mozes da verglas kad je -25 (evo meni je na toj temperaturi upalio iz 4te, i svaki put verglao po 4-5 sekundi, nisam probao koliko bi jos mogao ).
                        E, vidiš, ja sam pomenuti jtd u stilu, (btw i tvoj je fiat MJT), sa šugavim Black Horsom od 72 Ah, palio sa verglanjem od max 2 sekunde, uvek u iz prve. Doduše, nikad ispod -18, nije bilo prethodnih zima niže temperature, ove već nisam vlasnik više. Poenta je da na -25 imaš manje od 50% deklarisanog kapaciteta novog, punog, akumulatora u najboljem slučaju, a treba da isporuči struje najviše od svih uslova, jer je ulje gusto. Tu dolazi do izražaja ta rezerva u kapacitetu i puno većoj udarnoj struji.

Comment

• comi 1342
                          Moderator
                          • 28.09.2005
                          • 1126
                          • NS
                          • Giulietta ,PUG 106,

Originally posted by Franjo View Post
                          pokušaj nakon starta motora, da skineš + klemu sa accu, .
                          Ovo nemojte nikako raditi ni na automobilima koji imaju elektronsko paljenje, a kamoli sa vozilima sa modernim motornim računarima. To mogu da rade stručna lica, ali sa rizičnim rezultatima !
                          CBC ne odgovara za pričinjenu štetu, svi proizvođači automobila to zabranjuju !!!

Comment

• nikaragva
                            CBC Senator XXL
                            • 03.06.2008
                            • 521
                            • B. Palanka

Meni nesto nije u redu sa autom, odnosno kad upali malo trokira. I na -25 (i manje) je on sastavljao dobro i vrtio i palio, ali je problem bio sto cim mi se upali auto, ugasi se posle 3 sekunde. I tako 4 puta. Da li je to zbog goriva, ili nesto drugo ne znam. Mozda je ipak steglo gorivo, mozda je krsteno
                            To sam samo hteo da kazem, jer da je bio los i slab akumulator, mozda mi ne bi ni dao tu 4tu sansu Opet napominjem, da je akumulator tada bio star mesec dana.
                            Mozda je fabricka preporuka za taj stilo 70Ah, ne znam, samo sam hteo da kazem da ljudi cesto bacaju para na neke akumulatore od 90 i vise ampera, ako moze da stane, a realno nema potrebe za tim.

Comment

• Gavra
                              CBC Senator XXL
                              • 06.03.2008
                              • 2031
                              • Beograd

Uporedite cene iz više prodavnica odjednom i uštedite. Sa superiornim hladnim startom, čak i u ekstremnim uslovima i velikim kapacitetom ovi akumulatori po
                              Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

Working...
                              X