Sve o radarsko-laserskim detektorima!!!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Re: Sve o radarsko-laserskim detektorima!!!

Detektor ti je sr@nje ... taman da ti javi da se spremiš da platiš kaznu ...
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• The Stig
      CBC Senator
      • 24.09.2009
      • 201
      • Beograd

e, a to sto kazes da cu po novom zakonu nagrabusiti za koriscenje jammera, da li to znaci da ce pandur da provali preko radara da ja imam jamer pa ce da me zaustavlja pa sam onda naj**o ili ce primetiti da ga imam kad me zaustavi, znas ono, pridje, vidi, pita: da li znate da je po zakonu koriscenje...bla bla bla....je zabranjeno itd. ???

Comment

• Uzelac
        CBC Senator XXL
        • 03.12.2006
        • 1717
        • munZe

Moderni detektori imaju i detekciju jammera, potrazi na youtube, naci ces xy snimaka kako provaljuju jammer.
        work in progress

Comment

• -Miki-
          Moderator
          • 09.11.2005
          • 708
          • Valjevo
          • Honda Accord coupe cg4

Tema je prociscena od off-a.Imajte na umu da je ovo "siva zona" pa ne preterujte sa detaljisanjem ,takodje postoji i PP pa razmenjujte svoja idejna resnja.
          Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Malo nadovezivanje na diskusiju, vidim i u drugih par tema je aktivna slicna prica, a to su vanredni tehnicki pregledi. Zaustavi me pre par dana policajac, kaze imate nekakav uredjaj u kolima za ometanje (a iskreno nisam se ni trudio puno ni da ga iskljucim jer sam isao malo brze pa je svejedno bilo ocigledno...) - OK, imam. Znate da ce biti zabranjeni? Znam, skinucu. Da, kaze, znate ako posle 10-tog posumnjamo da imate takav uredjaj, mi onda lepo imamo pravo da vas sa autom dovezemo do stanice gde imamo 2 sata vremena da vidimo da li imate takav uredjaj. E sad, odakle krenuti, posto to sto je rekao je ne glupost nego izvala monumentalnih proporcija...

Ono sto sam uspeo da pronadjem u ZOBS-u je da policajac zaista i ima pravo da me posalje na vanredni tehnicki "...ako posumnja da je vozilo tehnicki neispravno a takva neispravnost se ne moze utvrditi na licu mesta...". Takvi pregledi obavljaju se u najblizoj stanici tehnickog pregleda. OK, ali meni je auto po svim kriterijumima za pustanje u saobracaj bezbedno i TEHNICKI ISPRAVNO, u kategorijama koje na tehnickom mogu proveriti. Vanredni tehnicki moze da proveri stanje kocnica, upravljaca, izduvnih gasova, sta ja znam - od kada se tehnicki pregled koristi za tehnicku ekspertizu ove ili bilo koje druge vrste? Ili je mozda Mile sa lokalnog Tehnickog kvalifikovan da ga pustim da prcka po autu trazeci nesto sto ne zna ni kako izgleda, treba da ga pustim da rasturi pola auta, ne razumem...? Do koje granice uopste smeju da idu u toj "potrazi"?

Sta se desava kad zavrsim taj pregled, dobije se neka potvrda o obavljenoj kontroli ili...? Sutra mogu doci u istu situaciju, znaci li to da bez kraja i konca kome god i kad i gde padne na pamet moze da me posalje na vanredni tehnicki, i nikom nista?

Dalje, zaustave me (a obicno se tako i desava) u sred nedodjije u sred noci, i krenu da drve sa vanrednih tehnickim - ok, ne sporim da mozete, ali U SRED NOCI? Opet ZOBS: "...Возач односно власник је дужан да поступи по налогу (misleci na obavljanje vanrednog tehnickog) и у року који одреди овлашћено лице из става 2. и 3. овог члана. Приликом одређивања рока, овлашћено лице ће имати обзира нарочито према удаљености станице за технички преглед, уобичајеном радном времену и времену потребном да се преглед обави". Sta ovo konkretno znaci, "imace obzira"? Znaci da moze da mi da rok da to uradim ujutru ali i ne mora? Jer znam tacno na sta ce to da lici, bice "...upucujemo te na vanredni, ali nemamo gde jer su svi zatvoreni, pa ces da sacekas do ujutru...". I sta onda da mu kazes, sa takvim nastupom "kicanovic" je ono sto trazi i jedino sto pomaze da te ne maltretira, koliko god smatrao da si u pravu. Znaci, koji je rok za obavljanje vanrednog tehnickog, da li se daje neki uput, skidaju tablice, pojma nemam, kako to ide?

E sad, sve ovo pitam ne zato sto osporavam da neko moze da vas posalje na vanredni tehnicki, nego zbog ocigledne mogucnosti da vas na taj nacin ucenjuju - a takve stvari se itekako desavaju, znam da se meni desilo jedno 2-3 puta do sada, potpuno nevezano za jammere, jer ovo pisem vise uopsteno, jer cemo svi "osetiti" kad krenu da nas delju sa ovlastenjima koja se daju ovim ZOBS-om...Oduvek se i islo na vanredni tehnicki, ali NIKAD se na njemu nije utvrdjivalo prisustvo ili odsustvo kojekakvih uredjaja na autu. Radnik na tehnickom zna da premeri kocnice, vidi kad je naprsla soferka, da li su izduvane gume itd - ali sipak ce da zna razliku izmedju radara za adaptive cruising control transivera i radar detektora ili jammera u braniku (koga vise nemam), ili uredjaja za daljinsko otvaranje kapije kakav IMAM na autu.
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Igor_sd
              CBC Veteran
              • 23.12.2007
              • 146
              • Smederevo
              • 607 2.2 B tiptronic

Nigde ne pise, ovako mi kazu!!!
              Imace pravo da auto voze u garazu MUP-a i da tamo strucno lice ustanovi ima ili nema. Isto kao sto su imali pravo da to urade ako sumnjaju da se vozilom prevozi nesto sto je sakriveno a nije dozvoljeno. Objasnjavaju time da to nije tehnicka(ne)ispravnost vec uredjaji ili materije kojima se organi ometaju u vrsenju duznosti. Ako se tako tumaci, onda osim kazne koja ide po ZOBS-u ide i krivicna prijava za ometanje... da ne pisem sve.

Ni u kom slucaju (VAZNO!!!) ne priznajte u nadi da ce vas pustiti. Ako vas ipak ne puste ta izjava je upotrebljiva na sudu i dalje je sve uzaludno.

E sad, ako bi se organizovali (ja sam voljan da ucestvujem) i napravili varijantu zvanicnog atesta u Srbiji za "door opener" ili parking senzor, ne moze nam niko nista. Naravno, sprave treba prilagoditi zakonskim normama o snazi emisije, frekvenciji itd. Mogu da dovode u pitanje legitimitet organizacije koja je izvrsila atest, da njima menjaju procedure i uslove ali krajnjem korisniku koji je kupio legitimnu spravu, atestiranu u zvanicnom zavodu ... tesko.
              Da, sprava se posle otkrivanja zadrzava kao dokaz No1. za predstojeci postupak. Nakon izricanja presude, (ili oslobadjanja) odlucuje se za dalje.

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Ne razumem, STA "nigde ne pise"? Sve sto si dole naveo MORA negde da bude propisano kao procedura i na osnovu cega se radi tako nesto. Niko zivi ne moze da me ubedi u to da ce detektore, odnosno pretres auta u potrazi za istim, tretirati isto kao i auto nafilovan narkoticima.

A to za ometanje u vrsenju duznosti - to su mogli da rade i na taj "izgovor" da se vade i do sada.

Comment

• Shazalakazoo
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2007
                  • 545
                  • Beograd

Ne verujem da ce ici krivicna prijava jer je jasno propisana kazna koja sleduje za jammer... Ako se koristi 6 bodova+3meseca peske+novcano...

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Pa o tome i pricam, kazna propisana u ZOBS-u postoji, ne moze povrh toga jos i neku krivicnu da nakaci za ometanje lica...to su mogli i do sada, pa nisu to radili.

Drugo, da voze u garazu MUP-a - ispade kao da ovih garaza po Srbiji ima na svakom cosku.

Dakle, ne intersuje mene puno sta oni misle da mogu da rade, vec sta je Zakonom i drugim pravilnicima predvidjeno da sme da se radi u tom slucaju. Mogu da pricaju sta god hoce, ali gde to PISE?

Comment

• Shazalakazoo
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2007
                      • 545
                      • Beograd

206, glavni problem je sto mislim da to i ne pise nigde jasno, vec su sebi namerno ostavili prostor za sivu zonu

Comment

• AreOut
                        CBC Senator XXL
                        • 22.07.2006
                        • 590
                        • Zabjelo

Dobro i..zna li neko jesu li kome otkrili jammer(a da ga vozac nije iskljucio kad je usporio da mogu da ga izmjere sa regularnom brzinom) i imaju li radari u Srbiji (i okolnim drzavama) tu mogucnost da otkriju jammer?!
                        http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• miflaaa
                          CBC Član
                          • 05.07.2008
                          • 44
                          • lazarevac

Evo ja ti tvrdim da nemaju nikakvu mogucnost da otkriju da imas jammer,osim da pretpostave ako proletis pored njih sa osmehom nalicu.Dakle, one price da mogu da otkriju 100% nisu tacne . I dalje jammer radi svoj posao perfektno. Cak ni sa ovim najnovijim uredjajem , koji ima i video zapis ne mogu da ti ocitaju brzinu dok ne isklucis jammer.

Comment

• 206
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Ali zato itekako moze da im iskoci greska, odnosno error code na jammeru koji malo iskusnijem operateru sasvim jasno govori o cemu se tu radi - nemojte misliti da se radi o zbunjenim ovcama koji veze sa zivotom nemaju.

Upravo to i jeste teska stvar, jammirati lidar tako da ne izmeri brzinu i ne izbaci nikakav error code.

Comment

• Shazalakazoo
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2007
                              • 545
                              • Beograd

A da ne govorim da se moze vizuelno primetiti bez problema.

Comment

• 206
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Pa sad...ne mora obavezno da znaci

Comment

Working...
                                X