Sve o radarsko-laserskim detektorima!!!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Freedom
    CBC Član
    • 12.06.2008
    • 45
    • Beograd

Evo ovde "naucnog" saveta i nacina gde i kako montirati laser detektor u zavisnosti od toga da li hocete brzu reakciju ili sigurnost detekcije
    To measure speed, traffic laser sends out a beam of pulsed infrared light. The beam is at a range of 1000 feet, it’s only about four feet wide.

Ne moze da skodi... a ako ne skodi znaci da koristi

Imam i jedno pitanje... s obzirom da su laser detektori jammeri dosta skuplji da li su oni All In One tj da li detektuju i "stare" radare ili su orijentisani samo na laserske?

Comment

• Freedom
      CBC Član
      • 12.06.2008
      • 45
      • Beograd

A proslogodisnji test laser jammera mozete videti na
      http://www.guysoflidar.com/march-2007/l ... -test.html
      Izgleda da je LI vrh...

Comment

• panto
        CBC Veteran
        • 04.11.2007
        • 148
        • ljubic

Comment

• Freedom
          CBC Član
          • 12.06.2008
          • 45
          • Beograd

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Kad budu testirali retail verziju, onda ce mozda i biti relevantan test.
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

LI je VRH !!! Bar sto se mene tice ...
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

i za koliko para ima da se ugradi ovo sokocalo?
                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• mill
                  CBC Član
                  • 27.09.2007
                  • 82
                  • The dark side

Sta je ovo ?!

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

Imate na OPCS site-u i clanak i banner...

EDIT: http://www.guysoflidar.com/july-2008/la ... -test.html
                    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Sloba_NS
                      CBC Član
                      • 10.12.2005
                      • 76
                      • Novi Sad - Centar
                      • Alfa 147 Selespeed P

Originally posted by zverko
                      i za koliko para ima da se ugradi ovo sokocalo?
                      Isto pitanje i gde!?!?

Ajde da rezimiramo, po trenutnom stanju kod nas... Koji laser jammer, gde i po kojoj ceni valja kupiti?

Ako ne smete ovde, molio bih vas da mi posaljete inf. na PP!

Comment

• marek
                        CBC Senator
                        • 16.09.2005
                        • 243
                        • Beograd

moje misljenje je da je ovo sve dzabe u zemlji Srbiji, ako te zaustavi i pokaze brzinu koju je nekome izmerio nemas dokaza da je to tvoja brzina, takodje ne mozes da kazes da imas jammer.
                        Najbitnije je da to ne dodje do sudije, a ako dodje do sudije tu platis i cutis izvlacenja nema.

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Mora da pokaze fotografiju ili video zapis kao dokaz, u protivnom takva prijava pada kod sudije.

Ne moze cak ni da ti pokaze brzinu izmerenu nekome vise od 2 minuta pre tebe jer Prolaser posle 3 minuta automatski resetuje poslednje merenje.

A sa ukljucenim jammerom, kad krenes da blokiras lidar, nece moci da izmeri ni tebe niti bilo koga drugog u tvom pravcu.
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• MOSLER
                            CBC Senator XXL
                            • 27.05.2005
                            • 1064
                            • Niš

Originally posted by 206
                            Mora da pokaze fotografiju ili video zapis kao dokaz, u protivnom takva prijava pada kod sudije.
                            Vole bih da je tako, ali koliko su samo puta pisali ljudima kazne za prekoracenje izmereno Prolaserom bez aparata pa ljudi opet nahebu kod sudije, sta god da mu kazes u odbranu ne vredi, ipak veruje se OSL.

Comment

• -Miki-
                              Moderator
                              • 09.11.2005
                              • 708
                              • Valjevo
                              • Honda Accord coupe cg4

Originally posted by MOSLER
                              Originally posted by 206
                              Vole bih da je tako, ali koliko su samo puta pisali ljudima kazne za prekoracenje izmereno Prolaserom bez aparata pa ljudi opet nahebu kod sudije, sta god da mu kazes u odbranu ne vredi, ipak veruje se OSL.
                              Zalosna istina .... Moj zadnji primer zaustavljen kod Sm. Palanke (neka vukohebina iz coska) Dobar dan radarska kontrola vozili ste 72km ogranicenje 50km - snimio vas kolega 200 m ispod,hocete da pogledate,jbg stvarno sam isao polako nisam siguran da li je to bila moja brzina ali ajd da ne talasam racunam dogovoricemo se neka manja kazna, i sl. - medjutim ne moze bila neka akcija pa svi iz razlicitih patrola . Napisa covek prijavu.Stize poziv kod sudije u Valjevu dajem izjavu : jeste krivi NE , jeste videli radar i brzinu - Ne kao sto i nisam, kraj razgovora.
                              Posle par meseci tel. poziv obar dan jeste vi taj i taj - da ja sam ovde policajac taj i taj iz interventne jedinice Valjevo imam nalog za vase hapsenje molim vas dodjite to i platite da vas ne privodimo (policajac je bio ljubazan i korektan) ja pitam , o cemu se radi ? Kaze neka kazna iz SM. Palanke . Odem platim i uzmem da procitam o cemu se radi i na osnovu cega su me osudili i vec poslali u zatvor - Napominjem nakon mog iskaza kod sudije vise nisam nista dobijao - do poziva u corku !!!! I konacno procitam ti ja pise cika sudija iz SM. Palanke :Na osnovu iskaza policajca tog i tog koji je izjavio da ne poznaje optuzenog (mene) i nema razloga da ga neosnovano kazni (ma mos misliti) sudisko slobodno uverenje je da ja pokusavam da eskiviram kaznu i zato me osudjuje na naravno full kaznu za prekoracenje brzine + sud. troskovi . Eto toliko o nasem pravosudnom sistemu,pricao sam sa mnogima i po nekom zakonu trebali bi da mi prvo uruce kaznu,pa da se zalim medjutim nista nisam imao nikakvi pravo zalbe - direkt nalog za hapsenje :x ... kadija te tuzi kadija ti sudi jbg.

Na osnovu ovakvog sudiskog uverenja (a mnogo je takvih sudija) bilo koji policajac moze da ti napise kaznu ili ti zapise tablice ,ti odes i kazes da nisi kriv, posle par meseci dobijas nalog za privodjenje bez pardona a ti idi pa dokazuj - ne znam samo kome da nisi kriv ali kaznu moras platiti

Toliko o pravdi ovde
                              Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• skijash
                                CBC Senator XXL
                                • 07.09.2007
                                • 1354
                                • Beograd
                                • wrx

Biće da su ti slali neke pozive pa iz nekog razloga nisi dobio. Meni se dešavalo više puta da kad neću da uzmem poziv za sudiju od poštara, zovu me posle nekog vremena panduri i kažu da imaju nalog za aps. A možda ih je i mrzelo da šalju

Comment

Working...
                                X