Sve o radarsko-laserskim detektorima!!!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nnad
    CBC Veteran
    • 16.01.2008
    • 171
    • pancevo

Re: Sve o radarsko-laserskim detektorima!!!

tvoj tvoj. ameri ga samo prave, a ti im dajes lovu da bude tvoj

Varas se ,nemam ga ali sam upucen

Najbolje je voziti po ogranicenjima
    ja nesto i ne jurcam ali ne moram da buljim da ih trazim gde se kriju.opusteno se vozi sa ovim detektorom

koristi quote za citat ,ovako je nerazumljivo EDIT: -Miki-

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

'Ajd' sve sto imas sastavi u jedan post ?! Onako ... promisljeno ?!
      E, da, i vozi opusteno i dalje i nemoj da jurcas i prodaj i taj detektor jer ti zapravo ni ne treba i slusaj uvoznike, oni znaju najbolje, i ne repliciraj na ovaj post je nije uperen protiv tebe, mada ti to tako izgleda ...
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Igor_sd
        CBC Veteran
        • 23.12.2007
        • 146
        • Smederevo
        • 607 2.2 B tiptronic

Sta mozete da mi kazete o uredjaju lasertek pro 20? Ne bi da se zaletim i bacim pare za nesto sto uopste ne radi ono sto treba.

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

http://www.radarroy.com/2008/07/now-the ... -lasertek/

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Igor_sd
            CBC Veteran
            • 23.12.2007
            • 146
            • Smederevo
            • 607 2.2 B tiptronic

Uzeo sam na testiranje jedan uredjaj (Li) i evo nekih mojih zapazanja. Napominjem da nisam specijalista kavntne fizike ali sam kvazi profesionalac za elektroniku i nesto samostalno, nesto sa prijateljima, moze da se nakrpi dovoljno opreme za testiranje svega i svacega. Pa da krenemo:
            Snimio sam snop koji emituje dioda, cisto da bi pomogao pojedincima koji su u dilemi oko postavljanja. Ovako izgleda presek snopa spreda.

Ovako izgleda iz profila snop koji se emituje i jasno vam je koliko treba voditi racuna o horizontalnom usmerenju tj. elevaciji. Ono sto sam primetio na oba senzora je da oba imaju nesto vise usmeren snop na gore (ako je gornja strana ona gde je upozorenje o laserskom uredjaju) Na slici ispod ove se jasnije vidi ono so sam rekao o "supljoj" sredini snopa

Ovo je najinteresantniji deo, profil snopa po horizontali.

To je to, da ne bude zabune, niti hvalim niti kudim uredjaj, ako je neko voljan, neka posalje neki drugi, odvojicu vremena da usnimim dijagrame zracenja i okacim ovde. Mislim da uz jako male modifikacije filtera moze da postigne mnogo bolje rezultate.

Ono sto pojedince verovatno najvise interesuje su sekvence emitovanja za ometanje pojedinih lidara i sekvence po kojima prepoznaje tip lidara ali se bojim da bi time samo pomogao njihovoj konkurenciji i da bi na jeftin nacin dosli do algoritma koji je, moram priznati, jako dobar.

Da ne ispadne reklama, onda cu ovako bez imena (prepoznace se sam) da se zahvalim coveku koji mi je ustupio uredjaj jer je na mene ostavio utisak jako korektnog momka, bez ikakvih zahteva da uedjaj hvalim ili reklamiram i ujedno se zahvaljujem i u ime svih onih kojima ce ovaj post koristiti.

Comment

• Igor_sd
              CBC Veteran
              • 23.12.2007
              • 146
              • Smederevo
              • 607 2.2 B tiptronic

Evo jos malo elaboriranja za one koji su u dilemi gde postaviti glave. Ovako se, teoretski, i dobrim delom u praksi, prostire snop koji emituje dioda.

Prva varijanta je kako proizvodjac preporucuje, a moje misljenje ja da bi glave ipak trebalo blago usmeriti na gore, 1-1,5 stepeni, kao u varijanti 2. Priznajem, gubi se malo kada vas snima u trenutku dok se pojavljujete preko nekog prevoja, ali realno u praksi, (a imam je podosta, 20 god vozackog staza i oko 600.000Km) nikada me nisu snimali preko prevoja, uvek je bilo na pravcu, iz krivine ili kroz udolinu, odakle i oni imaju dobar pregled.
              Treca i cetvrta varijanta pokazuje koliko se (ne)gubi - (ne)dobija u zavisnosti od visine montaze glava. Ovo shvatite samo za deo gde se prica o snopu koji se emituje.

E sad ono sto je po meni jako bitno. Na slici ispod se vidi koliko je vase vozilo "osvetljeno" na odredjenoj udaljenosti, uz pretpostavku da lidar ima manje od 3 stepena sirinu snopa. Na oko 1Km, je maltene nebitno gde su vam ugradjene glave, na 500m (oko 1500 stopa) je skoro nebitno, ali ima gde moze da vas potkaci ako su u sredini.

I na 200m ( a najcesce se i snima na 150-300m) je vec druga prica. Jako je bitno da u bilo kom slucaju, da li nisani u tablice, farove ili gde mu vec volja, uvek u njegovom snopu bude i po jedna glava, i onda je uspeh 100% zagarantovan. Na svu srecu, nije ni malo lako ograniciti laserski snop kroz socivo da on uvek bude bas preciznih 5 stepeni, a cinjenica je da i na lidaru takodje postoji predajnik i prijemnik i skoro sasvim sam siguran da taj prijemnik ima makar koji stepen veci ugao od predajnika, i samim tim i vece mogucnosti da bude ometen. Znaci, vodite racuna da ce vas prijemni deo da bude osvetljen kad vas nanisani, kako bi jammer poceo da emituje i sasvim sigurno ste zavrsili posao.
              Uostalom, evo slika pa elaborirajte sami.

Cudi me da niko od proizvodjaca nije dao malo vise detalja u uputstvima za montazu, po internetu i sl.!?

Molim i drugi put.

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Mene su upucali na prevoju ... i to pri silasku kad mi se nos auta oborio najstrašnije (još sam i prikočio...) i to na 30m udaljenosti!!!
                Inače, ovo si analizirao majstorski !!!

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Igor_sd
                  CBC Veteran
                  • 23.12.2007
                  • 146
                  • Smederevo
                  • 607 2.2 B tiptronic

Pa znaci nije na prevoju, ako si vec silazio? Ja sam pod "prevoj" smatrao vrh brda, gde se ja pojavljujem sa jedne, a oni u trenutku pojavljivanja pucaju sa druge strane. Zato i kazem da se malo podignu na gore, ides nizbrdo, i jos (pod obavezno) prikocis i sta si dobio? Snop zabijen u zemlju, i obrnutu situaciju od ocekivane: Policajac trlja ruke i smeska se a ti se nerviras

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

Pa kažem ... jedini put kad sam upucan je taj na silasku s prevoja, inače radi fenomenalno .. ne smeta ni naglo kočenje, ni zabadanje nosa automobila ...
                    Zapravo to i nije bio prevoj već mali mostić preko nekog kanala veoooma strm i na uzlaznoj i na silaznoj putanji ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• DJKARELI74
                      CBC Član
                      • 09.06.2009
                      • 10
                      • POZAREVAC
                      • citroen

Ja kolko vidim slabo poznajete radare !
                      ja sam stalno na putu ,bar jedno 100 puta slikan i nista
                      radar laser.ima domet oko 2 km merenja licno sam prisustvovao merenju nekoliko puta,
                      nocu iz daljine se vidi kada ga aktivira sija kao bateriska lampa u tem trenutku kada primetis legnes na kocnicu
                      duze vreme ne moze da ti ocita brzinu,proverno uspeva.
                      kad meri treba mu 3 do4 sekunde min.da te unisani pa jos 5 sekundi da brzina auta bude stabilna da bi memoriso
                      inace radar pocinje sa ciframa 999999 pa padaju na dole prema brzini auta zato mu treba vreme
                      bio sam desetine puta prisutan merenju i zbog toga znam detalje a i licno sam drzo uruku radar laser 3
                      sve druge teorije su bezveze domet ne pise u karakteristikama tacno

Comment

• 206
                        Admin od ispočetka :)
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Mislim...ne znam sta bih ti rekao na ovo Pogotovo za ovaj detalj za 999999na displeju, pa to opada ka brzini auta...stvarno, svaka cast. Na takav nacin i tako "brzo" ne radi ni ona skalamerija od "Vince", a kamoli laserski radar.

Ako u temi nemate da kazete bilo sta cime biste drugima bili interesantni, bolje cutite i ne izmisljajte svasta. I bez odgovora "video ja, znam...", ne bih da se ubedjujem.
                        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• subicd
                          CBC Senator XXL
                          • 20.06.2008
                          • 463
                          • Novi Sad

Ja koristim Cobrin detektor, bio je pre 2-3 godine 65e, najjeftiniji. Istina da pisti na svakojake kamere i druge gluposti u gradu, ali se otplatio da ne preteram bar 5 puta do sad. Imao sam situacije da pri 120 pocne da pisti, a dozvoljeno 60km/h(van naselja) i ne zaustave me ali zato su gume zaskripele pri tom kocenju. Uglavnom ne idem preko 20-30 od ogranicenja i do sad me je uvek spasavao. Istina da me sa onim iz kola nisu gadjali, ali kaze drugar da tu nema pomoci, mozda koji km/h se moze smanjiti ako se reaguje na vreme(njegovo iskustvo kad je platio kaznu na petlji NS/BG). Ali ove rucne radare bez problema izbegavam i detektuje, bar sto se tice Srbije.
                          Moje iskustvo je veoma pozitivno. E sad da li panduri ne znaju da pucaju(kazu da ako drze duze okidac tj. dok god pisti ti imas fore za smanjenje brzine), ili ja imam dobre reflekse i detektor pomaze, meni nebitno ali ja sam zadovoljan za sad.

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Molim te javi kad naiđeš baš na radar ... Kako reče @vujke ima ih u okolini Sopota ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• subicd
                              CBC Senator XXL
                              • 20.06.2008
                              • 463
                              • Novi Sad

Ne razumem.

Mislis da lazem i foliram, a pri tom nemam nikakvog razloga za isto, veruj mi. Procitaj moj predhodni post ponovo ali pazljivije, onaj deo oko sredine. Ako na to mislis, kad naidjes na radar javi...

Vise me nerviraju oni koji kao sve znaju, procitali negde u SATu npr, a novim Zakonom ukidaju radar detektore a oni nista ne pomazu.
                              Ovo je moje iskustvo, ko ne veruje sta mu ja mogu ubedjivati ga necu ni u sta. Kao sto ni slepo ne verum ovom detektoru, vec mi je vise tu za glupa ogranicenja od 60km/h na otvorenom putu, pa ako odradi posao odradi, a spasavao me je do sad pri svakom ocitavanju brzine.

Comment

• Dzoni_mkv
                                CBC Senator XXL
                                • 29.04.2007
                                • 875
                                • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Majstore samo mogu da ti kazem da imas srece. Nista vise, jer onog trenutka kada te OSL lidarom (to se korsti u 90% slucajeva) snimi tj cim ti zapisti ta Cobra znaj da on vec ima tvoju brzinu i Cobra te obavestava da izvadis novcanik. Shvati da to nije radar (radio talasi) vec lidar. Procitaj kako to funkcionise i bice ti jasno zasto je ta Cobra glupost (za lidare) i pogledaj u tehnicke specifikacije tvog uredjaja. Videces sta pise za lasere. Zato ti ljudi koji poznaju problematiku kazu da javis kada zaista naletis na patrolu. Procitaj sve potove koje je 206 napisao u vezi lidara i detektora i SVE ce ti se samo kasti.
                                You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

Working...
                                X