Ako fabrički nije predvidjeno da ima rele onda je takva instalacija, izdržaće. To što je izgoreo prekidač znači da je ipak veće opterećenje koje će vremenom opet to napraviti. Ili staviš neki energetski prekidač ili dogradiš rele..
Prekidac grejaca zadnjeg stakla
Collapse
X
-
-
Ako je izgoreo originalni fabrički prekidač, može biti da je bio feleričan, ili se vremenom zaprljao kontakt, upala neka štroka i povećala prenosni otpor samog kontakta pa je došlo do pregrevanja i topljenja. Viđao sam (aj' sad ne na kolima, ali na sličnim kontaktima) da je slab kontakt bio u stvari na papučici koja se kači na prekidač a ne u samom prekidaču, ili čak na mestu gde je papučica upresovana na žicu, a onda je zbog pregrevanja u toj tački pregoreo i sam prekidač. I bla. bla. bla.....
Tako da, trebalo bi prilikom montaže novog prekidača, promenuti i papučice na žicama. Pogledaj da stara nije oksidisala ili promenula boju zbog temperature. Nikako ne sme glindžavo biti nataknuta na klemu prekidača.Last edited by NShappy; 16.12.2012, 21:18.Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...
Comment
-
Comment