Xenon aftermarket balast i sijalica AC vs DC?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stefan90
    CBC Član
    • 13.11.2012
    • 90
    • Beograd
    • Audi TT mk1

Ma kod mene je ok zamena sijalice, nego mi je pukao nosac levo fara kada sam skocio preko nekog lezeceg, i moram da skidam da bi to lepo zalepio svkako pa kad vec imam ceo dan posla da to poskidam ajde da usput uradim dobra svetla,

Video sam taj video ako je to to, plava neka plastika greje je u rerni onda je spusti u far i ono se ublikuje prema njemu. ma nije problem far kod tt je i klasican kad nema xneon skoro ceo crn ima samo jedna rupa cca 10cm kroz koju je proguran reflektor za dugo svetlom, a kratko je sa projektorom svakako i kad nije bilo xenon. e sad da li su ovi kod mene projektori promenjenji ili korisceni ti stock nemam pojma mada mislim da su i oni aftermarket.

A dobro si mi rekao to sa trakom i stelovanjem tacno bi otvorio far povadio sve i napravio sr...e. moram prvo da obelezim kako bacaju dugo i kratko svetlo

Videcu najverovatnije sledeci viked da ih skidam i otvaram sad cu samo da ubacim sijalice posto moram da idem do NS za koji dan a ovo ce da potraje dok ja proverim sve dok kupim projektore dok podesim sve to

HTML Code:
    http://www.youtube.com/watch?v=MEWZGF0ty3c
    OVO HOCU
    Last edited by Stefan90; 19.01.2013, 22:43.

Comment

• mupe
      CBC Senator XXL
      • 05.10.2006
      • 822
      • bg
      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Re: Xenon aftermarket balast i sijalica AC vs DC?

Originally posted by Franjo View Post
      Više pažnje bih posvetio izboru sijalica i kupovao proverene brend marke. Bez obzira, gde se iste proizvode, philips je philips, a narva je narva.
      Da, samo što ni jedan „ozbiljan” proizvođač sijalica ne pravi xenon sijalice u H1, H7, ili nekoj trećoj varijanti koja je predviđena za halogene sijalice.

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Uzmi philips, ili osram - proizvedene u Kini i ne boli glava! Ako i crkne, jeftine su.

Comment

• Stefan90
          CBC Član
          • 13.11.2012
          • 90
          • Beograd
          • Audi TT mk1

Ma moze da se promeni lako leziste da ide d2s i da kupim philips sijalicu od 50+e
          Ali ja sa ovim h1 vozim vec skoro 5 godina i samo 1 sam menjao levu jednom desnu. i evo sad.

cini mi se da sam ih placao 15e komad tad kad sam menjao, a tad je orginal na s6 ne secam se koja je oznaka bila 110e
          Rikne i ta orginal , moguce da malo bolje sija , ali ja sam zadovoljan i sa ovima extra, nego gde sad da nadjem te kvalitetne tad nisam obracao na marku kad sam kupovao kupio sam neke u Glandu cini mi se, a sad su i kod njih ove. gde god da sad gledam svuda sijalice imaju neku losu gumu kao onu bazu i 2 obicna kabla , ova sto sam kupio pre2 godine ima silikonske kablove i baza je nekako kvalitetnija nije sijalica zalepljena lepkom za nju

Ono sto sam trenutno nasa su
          H1 Cnlight
          H1 Spy
          Jel cuo neko za ove 2 marke i jel valja sta?
          Ove sto sam kupio greskom na njima pise super vision hid head lamp.

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Sve se sada proizvodi u Kini, samo kad kupiš philips, prolaze strožiju kontrolu. Osim toga, proizvode se u philipsovim pogonima. Za U.S. tržište, GE je krenuo sa proizvodnjom 80´tih, a evropljani kasnije.

Comment

• uglavnom.bezopasni
              - 42 -
              • 03.02.2005
              • 2235
              • Novi Sad

Franjo shvati više da Philips, Osram i ostali NE PRAVE xenon sijalice koje idu H1/4/7 rupu/podnožje, ni u kini ni nigde. To što fabrika Xinduiaiujou, koja gura brend Aliumaniosxd, nazove jedan od svojih proizvoda "osram hid xenon kit" to ne znači da taj proizvod ima ikakve veze sa osramom ili philipsom ili bilo kojim proizvođačem.
              Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
              11.04. 0:12 #2
              Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Bingodalton
                CBC Senator XXL
                • 12.11.2012
                • 316
                • Novi Sad
                • GP 1.9 JTDM Sporting

Bezopasni, mislim da gresis.

Tj, mozda nema Osram i Philips, ali imaju original Audi kitovi da se kupe u Kini. Na kutiji je slika bas Audi TT-a!

Comment

• Stefan90
                  CBC Član
                  • 13.11.2012
                  • 90
                  • Beograd
                  • Audi TT mk1

Ma video sam ja tipa sajt ide www.philips.co.in i fazon imaju ceo kit na ballastima pise phlips sajt izgleda autenticno kao orginal philips sijalice imaju neke seriske kodovo etc etc. i to je kao fazon philips sajt za indonzansko trziste posto je kod njih zakonom dovoljneo ugradjivati ove kitove philips is hprodaje samo tamo i u australiji, samo sto to nema veze sa philipsom samo neki kinezi se setili dobre ideje napravili sajt lep domen, i lepili slicice po svojim xyz ballastima i u lepe kutije pakovati.

a pravi philips sajt je www.philips.com/in/.

znaci eto jedan cist razlog da posumljas u to. a

EDIT. u jbt ja sam pogresio tek sad vidim da je /in za indiju ladno phipis ima domen co.in za indoneziju rofl
                  I stvaro imaju sijalice kontam da nije fake sajt jer vidim da prodaju i fenove za kosu kuncu tehinku i sve zivo
                  Last edited by Stefan90; 20.01.2013, 15:02.

Comment

• Bingodalton
                    CBC Senator XXL
                    • 12.11.2012
                    • 316
                    • Novi Sad
                    • GP 1.9 JTDM Sporting

Bas sam ti hteo reci da je sajt oridjidji Bas je Philips.

Comment

• Stefan90
                      CBC Član
                      • 13.11.2012
                      • 90
                      • Beograd
                      • Audi TT mk1

Znaci ipak postoji philips h1 ,ali nije ni bitno toliko uzecu nesto sto ima ovde jeftino i to je to ili ovde u bg ili u ns kad budem isao videcu gde je bolje i nek radi kako je radilo i do sad

A kad budem imao nekih para napravicu onu varijatnu kao onaj bwm sto sam linkovo sa bi xenon low and bi xenon hi beam izgleda mnogo jako

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Nećeš proći na tehničkom, a našao sam xenon H1 6000K (austrija), cena 1.700 RSD komad (firma i tel. na PP):

Comment

• Bingodalton
                          CBC Senator XXL
                          • 12.11.2012
                          • 316
                          • Novi Sad
                          • GP 1.9 JTDM Sporting

Franjo, sto mislis da nece proci na tehnickom?

A ovo iz Austrije, takodje Kina, verovatnoca da se to proizvodi u Austriji je blizu 0 , a vidim kablovi isti kineski.

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Danas sam pitao u servisu AMSS. Da bi prošlo, mora da ima atest mašinskog, koji bi ga došao preko 1000 evra. Šanse, da ga propuste su nula, jer ne žele da izgube dozvolu. Koliko se sećam i u spotu je navedeno, da nije u skladu sa propisima EU. Osim toga, i u katalogu HELLA-e, imaš za pojedine sijalice i farove, upozorenje crvenim slovima, da nisu za "normalna" vozila, već za off road.

My Hella Lights :: High Performance Xenon Blue Bulbs

Comment

• Bingodalton
                              CBC Senator XXL
                              • 12.11.2012
                              • 316
                              • Novi Sad
                              • GP 1.9 JTDM Sporting

Da, ali ti projektori koje on hoce ce biti ugradjeni unutar fara, pa kad gledaju far na tehnickom pregledu, ako se to dobro uradi, ne mora da se primeti prepravka. A kad ih upali ako to lepo baca kako treba da baca, ni tu mu nece praviti problem.

Comment

• Franjo
                                Banovan
                                • 14.08.2009
                                • 2831
                                • Inđija - Beograd
                                • Renault megan II res

Ne pije vodu, primeti se na km! A na atestu, proveravaju sve po spisku!

To me, konačno da napišem, podsetilo, da ne znamo o kakvoj instalaciji se radi: da li ima uređaj za pranje farova i can bus (automatsko nivelisanje)?

Btw. u pravu je uglavnom bezopasni, što se tiče philips H1, jer se radi o klasičnoj halogenoj sijalici, poboljšanoj, sa xenon efektom (bilo šta da to znači).

Comment

Working...
                                X