Pomoc - Fiat Stilo 1.6 V kvar

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Sava
    CBC Početnik
    • 07.01.2014
    • 9
    • Novi Sad
    • fiat stilo

Pomoc - Fiat Stilo 1.6 V kvar

Ljudi, vozim Fiat stilo, kupe, 1.6 V, auto je radio normalno, dakle bez nekih problema, izbacivao je doduse onaj airg baig fail klasika, zbog suvozacevog senzora. Medjutim, onda je poceo da mi izbacuje alternator fail, loose conection, i da se trokira i gasi se, resetujem upalim ide i nista. E onda je poceo i u voznji izbaci onaj zuti trougao, pa izbaci alternator fail, loose conection, pa onda pobrljavi i doda i asr fail itd, i ugasi se u voznji. sacekam malo, izvadim kljuc, dam kontakt ponovo i pali i vozi. Proveravao sam akumulator puni skroz ok i na opterecenju sa svetlimka i ostalim, alternator je gledao elektricar, navodno nije primeti9o da mu fali nesto. Meni po svemu sto sam nacuo to lici da je ECU za repariranje, medjutim evo da vas pitam da li neko ima ideju sta bi moglo biti? I da li znate nekoga u NS i okolini ko bi potom, obzirom da smeramo na nesto konkretnije, bio i pouzdan majstor za takav kvar. Hvala unapred i svako dobro.

P.S Auto ide, fercera, dakle ok je, ali ima taj bag odnedavno i mestimicno, a iskreno jako je neprijatno kad se to desi u voznji, pa bi svakako da resim. Hvala
    Last edited by Sava; 08.01.2014, 15:03.
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Koje godište? Ne bih rekao, da se radi o bagu, već o nečemu, o čemu je bilo govora na forumu. Očistiti kontakte i proveriti ožičenje. Inače, to se često dešava, zbog lošeg hlađenja kompjutera, pa se traži rešenje u premeštanju, ili distancerima udaljavanju od motora.
    Treba izbrisati sve greške i pratiti, šta se dešava u radu motora.

Comment

• Sava
      CBC Početnik
      • 07.01.2014
      • 9
      • Novi Sad
      • fiat stilo

Hvala na odgovoru Franjo, medjutim, majstor je gledao i kao resio kvar, cistio mase, gledao zice itd, ali se ovo i dalje desava.- Dakle, ili je lose gledao ili nije to u pitanju. Takodje, cuo sam to sto pominjete, dakle da je dobro da se pomeri ECU sa motora, zbog toplote, razmisljam i o tome. medjutim, nekako posto je covek gledao zice itd, nekako mi se cini da je mozda ECU, zato sam i pitao za savet. Hvala puno! I da, godiste automobila je 2002., znaci oni pre 2004. koji imaju znatno vise problema sa elektronikom.
      Last edited by Sava; 08.01.2014, 15:41.

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

Izmesti ECU, pricvrsti ga na kuciste akumulatora i resio si probelm.

btw, hatchback sa 3v nije isto sto i coupe tj nije coupe sve sto ima 2/3v !!!
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

[QUOTE=zverko;608702]Izmesti ECU, pricvrsti ga na kuciste akumulatora i resio si problem.
          Evo slikovit prikaz, takve izvedbe:
          FIAT STILO ECU - ALTERNATIVE MOUNT - YouTube
          Veoma jednostavno i svakom, imalo veštijem, da "Uradi sam"!

Comment

• G.feri
            CBC Član
            • 01.03.2006
            • 29
            • Vojvodina

Prvo ECU na popravku, to su simptomi pokvarenom ECU, kod mene je u radionici isti slucaj, stao na trenutak ABS, ASR, Alternator sve prijavjuje. Poslao sam na popravku ECU sad je u redu. Premestio sam na nosac akumlatora tako da sam rasekao originalnu podlogu i to sam sarafio na kuciste akumulatora. Zna da budu losi kontakti, onda nema tolikih gresaka odjednom. Juce sam imao takav slucaj a taj je bio JTD

Comment

• Sava
              CBC Početnik
              • 07.01.2014
              • 9
              • Novi Sad
              • fiat stilo

Ok, definitivno je ECU, kako sam i sumnjao. Provericu jos altenator sa majstorom i kontakte, releje i zice jos jednom, a onda idem na reparaciju ECU - e sad ko popravlja ECU, a da je pouzdan i u NS ili okolini. Molio bih za iskustva predloge, hvala.

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

pozalji ga brzom postom http://www.autoelektronika.net/
                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

mozes i ovde da pozoves.iz Rusnja su .
                  Code:
                  Vlada iz Rusnja 064-5747918
                  meni su otvarali ECU od fiat punta.utvrdili da je ispravan i nisu hteli nista da naplate.
                  Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Sava
                    CBC Početnik
                    • 07.01.2014
                    • 9
                    • Novi Sad
                    • fiat stilo

E, pisao sam vam na pocetku teme o simptomima, ali i pored toga auto je isao, medjutim od juce ujutru vergla i nece da upali uopste, samo izbacuje alternator fail itd. Znaci ni makac.

Comment

Working...
                    X