Problem sa paljenjem

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • drajavaljevo
    CBC Član
    • 20.01.2014
    • 19
    • Valjevo
    • Japanac

Pozdrav druze, procitah o tvom problemu a imao sam slicnih na Amerikancima sa automatskim menjacem. Probaj da rucicu menjaca stavis u polozaj N i pokusas startovanje ili kada je u polozaju P malo je prodrmaj da racunar vozila prepozna polozaj P zbog startovanja motora. Isti problem sam imao na vozilu Hamer H1, i uspelo je. Desava se i da kontakt brava ne dozvoli vadjenje kljuca iako je rucica u polozaju P ali racunar vozila to ne prepoznaje pa se mora prodrmati da posalje signal racunaru. Pozdrav.

Comment

• Mele
      CBC Član
      • 25.12.2013
      • 61
      • Bijelo Polje
      • Jeep grand cherokee

Zdravo svima, danas sam citav dan pokusavo sa paljenjem. Akumulator nije napunio sam ga i probo ali i dalje se cuje samo kako cakne anlaser i nista vise, posle sam udaro po citavom anlaseru i cacko kablove da vidim da ne gubi kontakt i nekoliko put je zaverglo i ugasio se posto se odavno nije palio. Pokuso sam ponovo i vise nije htio. Sve sam ponovio ali nije upali. Sad se i dalje cuje samo kako anlaser cakne. U cemu je problem ?

Comment

• Mrcela
        CBC Veteran
        • 23.02.2013
        • 191
        • Zemun
        • Citroen C5 HDi 98 kw

Najverovatnije automat na alaseru ne uključuje ili četkice na anlaseru blokiraju anleser. Probaj i ovo s ručicom menjača što je čovek napisao u posti iznad. Probaj ključem udariti po automatu ,a neka neko proba paliti.
        -Жиле-

Comment

• Mele
          CBC Član
          • 25.12.2013
          • 61
          • Bijelo Polje
          • Jeep grand cherokee

Probo sam to sa rucicom menjaca. Lupo sam po citavom anlaseru ali nista. I dalje se cuje samo kako nesto cakne. Pokusacu jos jednom sutra ako ne moze onda cu zvat elektricara da ga skine

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Proveri, imaju li dobru masu motor i akumulator. A, starter, da nije olabavio kabal sa +12V.

Comment

• scorpioman
              CBC Član
              • 31.07.2012
              • 12
              • Banja Luka

Paljenje

Prijatelju Mrčela možeš li mi reći gde na Hyundai Elantri bude taj ''step motorić''.
              Ne razumem se baš toliko u tu elektroniku, voleo bih naučiti i da za svaku sitnicu ne trčim majstoru.

Comment

• Mrcela
                CBC Veteran
                • 23.02.2013
                • 191
                • Zemun
                • Citroen C5 HDi 98 kw

Na usisnoj grani ,na samom motoru. Ima konektor žice idu samo na taj motor . Slikaj taj deo pa ćemo ti pokazati.
                Last edited by Mrcela; 19.02.2014, 22:36.
                -Жиле-

Comment

• Mele
                  CBC Član
                  • 25.12.2013
                  • 61
                  • Bijelo Polje
                  • Jeep grand cherokee

Samo da javim da sam prije nekoliko rijesio problem oko paljenja. Kupio sam novi akumulator od 95ah i zamenio automat na anlaseru jer je pregorio.

Comment

• Mrcela
                    CBC Veteran
                    • 23.02.2013
                    • 191
                    • Zemun
                    • Citroen C5 HDi 98 kw

Druže ,sve je ukazivalo baš na to,negde sam u jednom postu i naveo to. Neka si ti to rešio. Pozdrav!
                    -Жиле-

Comment

Working...
                    X