Centralna brava Ford Mondeo MK1

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kan
    CBC Početnik
    • 09.05.2014
    • 8
    • Gradiska
    • Ford Mondeo 1.8 16v

Centralna brava Ford Mondeo MK1

Prije nekog vremena prestala mi je raditi centralna brava na Mondeu. Gledao sam po netu (našao sam slike da je iznad ECU ali nema je tu niti kod osiguraca u kabini) i nisam pronašao gdje se nalazi elektronika ili releji za centralnu. Samo da napomenem da je kod mene samo centalna bez alarma i daljinskog zakljucavanja.
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Koje godište i tip? Proveriti, da li dolazi napon na bravicu vozačevih vrata. Moguć prekid u ožičenju, konektori, prekidač bravice, relej(i), osigurač, gubitak mase (-)...

Comment

• kan
      CBC Početnik
      • 09.05.2014
      • 8
      • Gradiska
      • Ford Mondeo 1.8 16v

Originally posted by Franjo View Post
      Koje godište i tip? Proveriti, da li dolazi napon na bravicu vozačevih vrata. Moguć prekid u ožičenju, konektori, prekidač bravice, relej(i), osigurač, gubitak mase (-)...
      Ford Mondeo 1,8 16v benzinac g.p. 1996. Koliko sam mjerio na konektorim koji dolaze do motora na vratima ima napona ali mi se čini da je niži od 12V. U samom sklopu imaju dvije diode (ispravne) i motor koji pokreće mehanizam. Gledao sam i u vratima do vozač ima jedan relej ali je za podizače stakla.

Comment

• vladaomega
        CBC Senator XXL
        • 11.10.2010
        • 484
        • beograd

mozda nemas dobru masu .proveri snop zica od vrata prema stubu vrata

Comment

• kan
          CBC Početnik
          • 09.05.2014
          • 8
          • Gradiska
          • Ford Mondeo 1.8 16v

Originally posted by vladaomega View Post
          mozda nemas dobru masu .proveri snop zica od vrata prema stubu vrata
          Pronašao sam i taj predlog na internetu i razvalio sve tapacirunge, vadio sic, ali žice su sve ok. Tražim elektroniku centralne brave pa ako je do nje da sve zamjenim sa drugom.

Comment

• vladaomega
            CBC Senator XXL
            • 11.10.2010
            • 484
            • beograd

nema posebnu elektroniku centralne brave vec GEM modul,general electric module koji se nalazi kod ecu motora na desnoj straini ispod kasete,crne boje plastika

Comment

• kan
              CBC Početnik
              • 09.05.2014
              • 8
              • Gradiska
              • Ford Mondeo 1.8 16v

Originally posted by vladaomega View Post
              nema posebnu elektroniku centralne brave vec GEM modul,general electric module koji se nalazi kod ecu motora na desnoj straini ispod kasete,crne boje plastika
              Ako misliš na ovo pod "B" ja tog nemam, niti imam nekih dodatnih žica da idu oko ECU motora.

Comment

Working...
              X