Evo i konačnog izveštaja. Neka ostane ovde, ako još neko bude u sličnoj nedoumici kao ja. Nakon još oko 3 sata punjenja, napon je (sa povezanim punjačem) došao do nepunih 15,5V. Prekinuo sam punjenje i izneo akumulator na (tmurno) dnevno svetlo i onda više nije bilo dileme - indikator je pozeleneo i jako se lepo vidi. Na mestu gde sam ga punio i gde je svetlo vrlo slabo, nije se video.
Nakon nekih sat vremena izmerio sam 13,1V na akumulatoru, što je otprilike protok vremena nakon koga sam juče merio 12,9V.
Montirao sam akumulator u automobil, tako da neću moći da izmerim napon otvorenog kola, ali čini mi se da sam postigao ono što mi je i bio cilj, odnosno da je akumulator sada dobro napunjen.
Expandable i Dora, hvala puno na svim savetima!
Nakon nekih sat vremena izmerio sam 13,1V na akumulatoru, što je otprilike protok vremena nakon koga sam juče merio 12,9V.
Montirao sam akumulator u automobil, tako da neću moći da izmerim napon otvorenog kola, ali čini mi se da sam postigao ono što mi je i bio cilj, odnosno da je akumulator sada dobro napunjen.
Expandable i Dora, hvala puno na svim savetima!
Comment