Tačno je to ali i ako dođe do toga može da izbaci xenon i ubaci u morimoto halogenu sijalicu... A može i da izvadi ceo morimoto, ne mora baš ceo originalan nov far
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
A jel trebaju na Peugeot-u 308 (2010.god) da se ugradjuju ti projektori? Ja sam na 307-ici ima ksenone i ne secam se da sam ubacivao ikakve projektore,vec samo balaste sa sijalicama i radili su ekstra,a i ne secam se da sam ikom smetao u saobracaju [emoji16]
Svaki auto koji je fabrički imao halogene sijalice moraju da se ubace projektori za xenon sijalice.
Problem je u obliku samog snopa osvetljenja kod halogenih farova (podignut ukoso snop) dok recimo xenoni imaju maltene ravan snop... koliko god sebe zavaravali i ubeđivali da ne smetate nikom, samo odobravate likove na putu sa običnim farovima i xenon sijalicama koji vam svaki put izbiju oči.
Far sa projektorom...
Far sa običnim halogen reflektorom tj sočivom.
A sad objašnjenje zašto xenon sijalica u običnom faru smeta...
Snop halogenog fara...
Snop xenon fara...
I samo zamislite šta se dešava kad stavite xenon sijalice koje imaju 3 puta jači intezitet u halogen farove... koliko god vi spustili snop on će uvek da gađa ili u desni retrovizor ili na pregibima ima da blještite onom ko je ispred vas i da mu svaki put izbijete oči.
Čak iako imate projektore u farovima, ne znači da možete da stavite xenone i da ne smetate nikome... zato što se prave projektori i za halogene sijalice.
Plus problem xenon sijalice u običnom reflektor faru je prejako blještanje... ako ste videli u saobraćaju Punta kragujevačkog (iliti Mk2b punto) sa xenon sijalicama onda apsolutno znate šta to znači izbijanje očiju
Pa verovatno ste u pravu,ali 90% svih automobila koji imaju naknadno ugradjene ksenone,nemaju te projektore. Jer sto bi dao neko 200,kad moze 20€!? [emoji6] I ja sam za to da treba uvek dati malo vise,ali da bar znas da imas nesto kvalitetno,ali iskreno nisam znao za te projektore. A i zena mi se ljuti kad joj pomenem 2000 din za ksenone,mogu da zamislim sta bi mi rekla kad bih joj pomenuo i projektore [emoji16][emoji16][emoji16]
Pa eto,vec sam ih imao na jednom od prethodnih automobila i bio sam prezadovoljan njima,em se vidi bar 3 put bolje nocu,em estetski lepo izgleda [emoji6]
Bas tako. Druže džaba ako ti vidiš kad onaj što ide iz suprotnog pravca je zaslijepljen. Udara u tebe i kraj price. Bitnije da se vidiš slabije ali da ne zaslijepis nikog
Estetiku neću komentarisati.
Ajde opet da budem malo laičan: jel ti projektori služe samo za bi-ksenone ili postoje i za ona vozila koja imaju razdvojena duga i kratka svetla? Pitam,jer na koji god sajt da odem,samo se pominju projektori za bi-ksenone!
Comment