Izvini, naveo sam te na los zakljucak. Jedne su platine u pitanju. Bobina baca varnicu na oba cilindra u isto vreme. Ja cisto sumnjam da cilindri rade sa istim taktom, pre mislim da je u jednom paljenje smese (pre GMT) a u drugom izduvavanje, pa onda na oba dolazi varnica.... Ne znam da li me razumes...
Obrtometar za dizela
Collapse
X
-
Malopre sam dobio jednu suludu ideju, da postavim mehanicki obrtometar, on ne koristi elektroniku vec preko sajle vuce obrtaje sa nekog dela na motoru (radilice, alternatora, vodene punpe...).
Sta mislite koliko je ovo izvodljivo, i ukoliko na nijednom delu motora nemam prikljucak za sajlu, da li ga je moguce nekako napraviti?
BTW. ceo razlog ovoj prici je to sto sam nasao jedan obrtometar, sa neke gradjevinske masine, vrti do 15 k, a skazaljka mu je u suprotnom smeru od smera kazaljke na satu
Comment
-
-
Sto da nije izvodljivo, i ja sam to hteo da uradim ali nemam sat. Inace sto se tice mesta gde ces skidati obrataje nije nikakav problem da se naprave reduciri i/ili prenosni zupcanici ako su manji, postoji cavnicarski strug za metal (mali) pa mogu zupcanici od mesinga da se prave ili na nekom obicnom strugu. Potrebno je samo da se ima tacan podatak o delu koji se obrce (koji je to deo brzine obrtanja radilice) i posle se napravi odgovarajuci prenosni mehanizam. Ako ti se dize kosa na glavi od svega ovog, pa ipak resisi da ugradjujes elektricni, javimi se, zainteresovan sam za ovu tvoju mehnikuŠto više za što manje
Comment
-
-
Generalno kod mnogih starijih modela je obrtomer bio povezan na alternator sa izvoda na zvezdišto koliko se sećam, dooosta tačan, bilo je i rešenja na bregastoj, pa sa nekim tahogeneratorom....... Ovde preporučujem taj naknadni''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
Comment
-
-
Periculum in mera, potius sero quam numquam! Kao i mnogo puta, ni traga ni glasa, a bogami ni završetka problema ili rešenja.''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
Comment
-
Comment