Sve o anlaserima!!!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djurdjija
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2006
    • 365
    • Prokuplje

Hvala na odgovorima,samo su cetkice bile u pitanju,sad vergla kao lud.

Comment

• djurdjija
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2006
      • 365
      • Prokuplje

Jeste vergla ali dimi iz automata, na mestu gde vodi ona debela zica iz automata u anlaserSkinuo sam automat, razletovao one dve zicice sto vire napolje i rasturio ga skroz.E sada onaj sraf na koji se vezuje struja iz akumulatora skroz je crn kao i deo plocice za kontakt koji naleze na taj sraf.A onaj drugi odakle dolazi dim na oko je dobar samo je deo plocice koji naleze na njega neznatno udubljen.Sada cu da lepo ismirglam srafove da imaju bolji kontakt.
      Valjda ispravno ovo radim jer prvi put otvaram automat

Comment

• miki023
        CBC Početnik
        • 22.05.2007
        • 3

Problem sa automatom anlasera kadet c

Ponosni sam vlasnik kadeta c iz 1977 presao je 274000km , u pricipu sam veoma zadovoljan sa njim ali u zadnje vreme imam problema sa anlaserom. Stavljene su nove cetkice,bendiks, automat ali posle dva meseca i normalnog koriscenja (anlasovanje od 2-3 sek. prilikom paljenja) pocele su da se desavaju cudne stvari.Prvo nije dobro ubadao bendiks ali posle 3-4 pokusaja odradi sve normalno, posle par dana bendiks se normalno ubada ali je brzina anlasovanja mnogo manja nego obicno, i na kraju bendiks ubada ali bez anlasovanja. Skinuo sa anlaser dole, otvorio automat posto sam sumnjao na njega, kontakti unutra su bili totalno istopljeni. Kupio sam novi automat (u prodavnicu sam nosio njegov original i ustanovili su da je isti kao i kod novijih kadeta) ali eto posle otprilike 2 meseca sve se ponavlja.Kod elektricara ne vredi da idem posto mi kazu da promenim automat a da je sa anlaserom sve u redu, ili elektricari nemaju pojma ili je kvalitet automata ocajan. Mislim da nije resenje da svaka 2 meseca dajem 20e za deo koji bi trebelo da radi par godina u uslovima normalne eksploatacije. Da napomenem da su zubi zamajca dobri i bez ostecenja.

Comment

• Rogi
          CBC Član
          • 17.04.2007
          • 81
          • Stara Pazova

Koje automate anlasera si kupovao,reci mi marku?

Comment

• miki023
            CBC Početnik
            • 22.05.2007
            • 3

Originally posted by Rogi
            Koje automate anlasera si kupovao,reci mi marku?
            Na nalepnici na kutiji pise automat delco opel 2 rupe. U prodavnici me ubedjuju da je proizvod iz engleske.

Comment

• V@ske
              CBC Početnik
              • 27.05.2007
              • 8
              • Sombor

Moj ti je savet,ako ti je stari automat u zivotu, lagano ga rastavi i ocisti kontaktne sarafe i kotvu. Ako se lepo odradi traje mnogo duze od ovih bez mame i tate, ocu reci sumljivog porekla i robe sa pijace.

Comment

• V@ske
                CBC Početnik
                • 27.05.2007
                • 8
                • Sombor

Sad sam procitao detaljnije napisao si da su ti sarafi bili istopljeni. To je zbog toga sto povlaci mnogo struje. Nesto je u kratkom spoju Rotor,Stator ili nosac cetkica. Trebalo bi to ispitati pod opterecenjem. A glavni razlog za sporo verglanje su lose caure.

Comment

• milan_g1
                  CBC Senator XXL
                  • 07.02.2007
                  • 863
                  • Karaburma

Automat alnasera

Jutros mi auto tesko verglao i na kraju nije ni upalio, prvo sam pomislio da je akumulator, mada je relativno nov, ali nije, izgoreo mi automat alnasera, pronaci cu valjda negde da ga zamenim, e sada moje pitanje glasi: da li je moguce da i kada je bio "ispravan" automat alnaser tesko vrti, tj. ne vrti onako zivo nego se muci zbog samog automata? Uh al sam ga srocio! Da li mi je zbog automata tesko verglao?

Prosle zime sam kupio nov aku, 75Ah Topla a pre sam imao 74Ah Black Horse, tesko je verglao pa rekoh sigurno je gotov i kupim nov. Jeste bilo malo bolje sa novim ali nije to to, jel moguce da automat nekako oslabi pa ne vergla kako treba?

Pozdrav svima
                  "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• Vlada_nbgd
                    CBC Senator XXL
                    • 11.09.2005
                    • 1066
                    • Novi Beograd/Topcider
                    • ford focus sport pack

Moj ortak kad je kupio yuga auto je pristojno verglao,onda mu posle par meseci crkne alnaser i ispostavi se da ga je prethodni vlasnik "okrpio".Posle servisa alnasera auto je neuporedivo bolje verglao.
                    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• milan_g1
                      CBC Senator XXL
                      • 07.02.2007
                      • 863
                      • Karaburma

Pretpostavljam da mi ni alnaser nije sjajan, ali je palio posle 3-4 sekunde verglanja, nije strasno, ali jutros je jedva okretao i na kraju izgoreo
                      "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• tamburski
                        CBC Senator
                        • 27.09.2007
                        • 210
                        • PANCEVO

stavi anlaser od dvojke ceo pa ces da vidis kako ce da pali na zub
                        a koji je to auto bolji od moskvica

Comment

• milan_g1
                          CBC Senator XXL
                          • 07.02.2007
                          • 863
                          • Karaburma

Sredjeno...

Bio sam kod majstora, proverio mi je i alnaser, kaze da je ok a automat je gecrkt! Nekako je uspeo da pronadje polovan ispravan, stavio ga na alnaser i isproveravao, sve je funkcionisalo, alnaser u centru, bendiks odlican...

Dodjem kuci sa sve alnaserom i usrafim ga u blok... Auto pali kao mina, mojoj sreci nikad kraja, pali i bez grejaca! Vergla odlicno, e desilo mi se da dam kontakt i kresnem a ono samo cakne! Probam ponovo i zavergla i upali bez problema, jel to treba da me brine? Ako se bude ponavljalo reklamiracu majstoru, mada nije mi uzeo puno para ali opet...

Pozdrav

Comment

• djukic
                            CBC Senator XXL
                            • 27.03.2005
                            • 2526
                            • Beograd

Treba da te brine. Razlog mogu biti lose cetkice ili ponovo los automat anlasera... Sa zimom i niskim temperaturama... Eto problema
                            https://t.me/pump_upp

Comment

• milan_g1
                              CBC Senator XXL
                              • 07.02.2007
                              • 863
                              • Karaburma

Pa verovatno je ponovo automat, posto je polovan, a uostalom to mi je majstor i rekao, cista improvzacija za male pare, inace uzeo mi je 10 Evra za automat i ruke, nije neka nauka zameniti ga pa ako naletim na nekom otpadu mozda uzmem za rezervu, inace cuo sam da nov Iskrin kosta 4000 din, za te pare imam ceo alnaser sa automatom!

Jutros je hladan upalio "na cvrgu", prosto ne mogu da verujem

Comment

• Rogi
                                CBC Član
                                • 17.04.2007
                                • 81
                                • Stara Pazova

Originally posted by mkvb
                                Pa verovatno je ponovo automat, posto je polovan, a uostalom to mi je majstor i rekao, cista improvzacija za male pare, inace uzeo mi je 10 Evra za automat i ruke, nije neka nauka zameniti ga pa ako naletim na nekom otpadu mozda uzmem za rezervu, inace cuo sam da nov Iskrin kosta 4000 din, za te pare imam ceo alnaser sa automatom!

Jutros je hladan upalio "na cvrgu", prosto ne mogu da verujem

To sto ti se cuje "cak" je automat.
                                A ta informacija da je Iskrin automat 4000 dinara NIJE tacna!

Ja radim sa tim delovima,ako ti nesto treba javi se imam nove delove...

Comment

Working...
                                X