multitimer?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Ranko,
    Da se nadovezem na ono sto je Brick rekao. U tom sklopu radi cuveno i staro NE555 integrisano kolo sa 8 nozica cija je cena smesna a nabavljivost laka. Ja taj sklop iz auta nisam video iznutra ali sam to kolo koristio vise puta u mojim konstrukcijama. Zaista me chudi da je nesto vrisnulo tu jer je kolo skoro neunistivo. Mozda je crklo nesto (prekidacki tranzistor) koji pobudjuje samo kolo a tranzistor posle ukljucuje rele itd. Chuo si sta su ti preporucili. Resi problem sa autom sto brze a posle vidi sta je crklo i eventualno popravi originalni modul jer je materijal veoma jevtin. Nadajmo se samo da uzrok kvara nije prouzrokovalo nesto drugo. Pozdrav

Comment

• Gumetina
      Banovan
      • 12.12.2004
      • 1082
      • Novi Sad

Ja sam u automatu za migavce imao takodje kolo ne555. automat se ukvario na ancin da su svi migavci radili non-stop (dam levi gori, dam desni gori...) ako ne dam migavac nista ne gori....

Rasturanjem automata ustanovio sam da je polugica (kontak) na releju pukla i ostala spojena u jednom polozaju......

takodje kada sam ga iscupao napolje i uporedio sa istim od juga, ustanovio sma da su identicni (samo ovaj iz juga nije sa ne555 nego sa 2 tranzistora).....

kupio za 200din rezervni od juga, metnuo u micija i sljaka kao nov, (i jeste nov) premda malo tise otkucava tik tak ..... ali sam se navikao...

A za tvoj problem nadji taj multitimer sklop, sot ponekad i nije lako u kolima bez servisnog uputstva, i raskantaj ga da vidis sta je unutra vrisnulo....
      Ako nisi bas u prijateljskim odnosima sa elektronikom, ne znam sta da ti kazem...

Pozdrav,

RAle

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

mislio sam na NE 555 kolo kao tajmer, koje se cesto koristi za zmigavce.
        nisam video sta to imas u autu, ako je samo tajmer on se lako menja.

ako je u tvom autu kao sto rece boost neki specifican zatvoreni sistem koji se ne otvara ni popravlja vec samo komplet kao sklop menja, onda zaboravi na moj post. osim ako nisi na dobar dan sa lemilicom, komponentama i uopste ako procenis da nije za tebe.
        mozda je i SMT u pitanju, koje je godiste bese ?

sorry ako sam te naveo na pogresan trag
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• Black Knight
          CBC Senator XXL
          • 13.10.2004
          • 2020
          • Novi Beograd, kicblo

cao!

kao prvo hvala vam svima...mnogo...

@Brik > mislim da me nisi neveo na pogresan trag(nadam se), posto mi je jedan elektricar rekao da je radio i da ce pokusati da popravi moj multi-timer...njegove reci su bile: "...od 4 popravim 3..." nadam se da necu biti daj jedan...
          njemu je pomoglo...
          Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

Working...
          X