RENAULT Laguna II - moze li se prilagoditi polovna kartica

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lagunaaa
    CBC Član
    • 03.01.2008
    • 13
    • brcko

RENAULT Laguna II - moze li se prilagoditi polovna kartica

zna li neko da li se moze prilagoditi polovna kartica svome automobilu odnosno da li se moze resinhronizirati (nesto sam nasao preko centralnog zakljucavanja se radi) ali rado bih cuo necije misljenje ko se vec sreo sa tim hvala unaprijed

Poruku izmenio: gordi014
  • nenasan
    CBC Član
    • 15.10.2007
    • 73
    • Šabac

Ne može,to nije pravljeno da može tek tako da se reprogramira.
    Može nova pa se po vašem autu programira.
    Trebalo bi da vlasnik auta bude prisutan kada se to radi(ali na novoj) jer bi svaki priučeni serviser na taj način bio zgoda lopovima.
    Ako grešim neka me neko ispravi,koliko kupio toliko prodajem.

Comment

• nenasan
      CBC Član
      • 15.10.2007
      • 73
      • Šabac

E da sada sam se setio.
      Kada se pokvari kod ključ ili kartica onda se preko prekidača za centralnu bravu kucaju kodovi.
      To znam za ključ ali je to debilno jer ima više brojeva a za svaki broj treba otkucati onoliko koliki je taj broj.
      A sve to u određenom vremenskom razmaku npr 2584
      Pa ga ti kucaš 2puta pa pričekaš pa sledeći i tako redom i to svaki put kada pališ auto.
      A opet sve to ako je serviser uveren da je auto tvoj pa ti isporuči kodove dok ključ ne stigne.
      Ovo lično znam jer je moj prijatelj na reno seniku(stari model)morao tako da radi dok mu ne stigne programiran ključ.

Comment

• Car
        CBC Senator XXL
        • 07.07.2005
        • 900
        • Beograd

A sta je problem sa tvojom karticom?

Comment

• lagunaaa
          CBC Član
          • 03.01.2008
          • 13
          • brcko

ovako car moj problem je sto sam kupio auto sa jednom karticom i jos na njoj ne radi mikrotaster za daljinsko zakljucavanje a iskren da budem volio bi da imam i rezervnu e sada ja u knjizi koja je dosla uz auto imam i zapisane neke kodove 99% sam siguran da su od njega a sto se tice ovog reprogramiranja evo zanimljiv link pa bi volio misljenja http://west-penwith.org.uk/blog/archives/203 molim procitajte ispod slika podatak o resinhronizaciji i jos nesto na kraju maloprije zovem tipa koji radi na prodaji vozila renault i provjerio mi kaze da dobijem karticu za 130 eura i ne treba nista programirati sto mi je malo cudno jer sam siguran da svaka novonapravljena kartica trazi prilagodavanje i programiranje

Comment

• nenasan
            CBC Član
            • 15.10.2007
            • 73
            • Šabac

Pa da ne treba ništa jer oni tebi programiraju po broju karoserije.
            U tom slučaju treba da bude sve od tog auta ,ništa budženo da bi on po broju šasije mogao da složi kodove tamo gde to rade.
            Jedino što mi je čudno što ti on tako komotno daje informacije a da pre toga nije proverio da li je auto tvoj.
            Znači na taj način svako može da ti ukrade auto.
            Proveri ti to malo.

Comment

• nenasan
              CBC Član
              • 15.10.2007
              • 73
              • Šabac

Pogledao sam taj sajt i vrlo korisno objašnjavaju kako se to popravlja,to sam i ja radio.
              A što se tiče sinhronizovanja to je upravo za tvoju karticu.
              Dešava se recimo da lampica na kontrolnoj počne brzo da flešuje i to ukazuje da čitač nije prepoznao pa zbog toga se radi to što je opisano.
              Kod mene on to automatski radi na ponovno ubacivanje kartice.
              Inače sam probao od prijatelja i nema šanse veruj kada bi to tako lako bilo svi bi to radili.
              Moglo bi to ako bi skinuo i imobilajzer sa tog auta sa kog je kartica.
              Batali brate nije to skupo 130 evropljana šta misliš koliko je za nemačka vozila.

Comment

• lagunaaa
                CBC Član
                • 03.01.2008
                • 13
                • brcko

u pravu si za ovo da je najbolje ici sasvim legalno a sto se tice ovoga da ne provjerava vlasnistvo provjerio sam da se na svaku mora uraditi sinhronizacija i to licno sa vozilom u svakom slucaju hvala svima a sada jos jedna sitnica sta bi moglo da utice na vremenski interval unutrasnje rasvjete jer mi nekada lijepo odradi a nekada gori i po 5 km da nagalsim da imam problem sa zatvaranjem zadnjih vrata nece svaki put pa kontam da nije sta povezano

Comment

• nenasan
                  CBC Član
                  • 15.10.2007
                  • 73
                  • Šabac

Da to je problem ako ti pokazuje na displeju da su ti otvorena zadnja vrata onda on i ne može da gasi tajmerom nego ugasi onda kada se aktivira takozvani eko program, slično onome kao kada se ugasi radio kada je auto na kontaktu.
                  Ovo su samo moja nagađanja bilo kako bilo ako ti pokazuje da su vrata otvorena ti skini zadnji tapacirung pa proveri da li ima nekih vidnih mehaničkih ili elektronskih oštećenja i pokušaj sam da popraviš jer ako odeš u serv. oni odmah menjaju za novo a novo veruj mi nije ni malo jeftino.
                  Meni su za podizač desnih vrata tražili 20000din pa sam sam popravio ako nekome treba savet kako neka pita jer sam čuo da se mnogima kvari.

Comment

• lagunaaa
                    CBC Član
                    • 03.01.2008
                    • 13
                    • brcko

ja sam skoro siguran da nije do tih vrata jer sam sumnju razbio tim sto mi se problem javlja i kada ne otvaram ta vrata uopste a na pokazivacu mi nije ni javljalo da su otvorena znaci kada koristim samo dvoja prednja opet se pojave nekada isti simptomi

Comment

• Car
                      CBC Senator XXL
                      • 07.07.2005
                      • 900
                      • Beograd

Uvek mozes da okrenes neki servis i pitas da li je moguce to sa polovnim karticama. Cuo sam da je oko 150 evra nova u ovlascenim servisima kod nas.

Ako ti nesto znaci, najverovatnije u utorak idem do servisa gde odrzavam lagunu, pa mogu da pitam da li moze da se odradi to sa polovnom karticom, ako se pre toga ne javi neko ovde ko zna tacno.
                      Ali to je opet sve pitanje... Cak i da moze, gde bi nasao karticu (osim kod nekog ko je vec prodao auto bez rezervnih) i koliko bi kostala?

Comment

• lagunaaa
                        CBC Član
                        • 03.01.2008
                        • 13
                        • brcko

ok car upitaj a ja sam kriv tip od koga sam kupio auto mi nudio karticu koja nije od ovoga auta a ja "pametnjakovic" nisam uzeo jer sam mislio da nema sanse a sada nesto nisam ni siguran u to svoje misljenje

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

nalupali ste se za sve pare. ajmo ovako tj od pocetka.

kartica od jednog auta ne moze da se prilagodi drugom a i da moze, sta vredi kad kljuc u kartici ne odgovara tom autu tj sta ako ostane bez baterije ne moze da otkljuca vrata. dakle, mora nova kartica i njena cena je 100e. to sto si naveo sa sajta je za refresh stare, tvoje kartice u slucaju da otkazu komande.

Kada se pokvari kod ključ ili kartica onda se preko prekidača za centralnu bravu kucaju kodovi.
                          odavno nisam cuo ovako nesto ako se ovo desi mozes samo da places pored auta ili da dodjes kod majstora da ti uradi novi kljuc.
                          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• lagunaaa
                            CBC Član
                            • 03.01.2008
                            • 13
                            • brcko

ako mislis na mehanicki kljuc a ne na kriptovani kljuc to uopste nije problem jer mehanicki uvijek mozes da drzis u onoj kartici koju koristis pa cak i kada se pravi nova kartica svako ce te pitati da li hoces sa kljucem ili bez njega,za ukucavanje kodova se slazem ta solucija otpada i to nije nikako izvodljivo ali za ovo da se nemoze prilagoditi nisam bas siguran jer svaki cip se moze reefresh-ovati ali maloko hoce sa tim da se zeza jer nemoze puno love da uzme a programi za to su paprene cene
                            btw gdje to ima nova karticaza sto evrica jer ja jos nigdje nisam nasao ispod 150 sa sinhronizacijom
                            pozdrav

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

svaki kljuc je mehanicki , ne postoji kriptovani kljuc. postoji kriptovni chip ako si na to mislio pod ovim "kriptovani kljuc". svaka kartica ima kljuc koji sluzi za otvaranje auta u sklucaju da baterija otkaze. na vozacevim vratima se skine lasticna kapica na rucici za otvaranje i ispod je brava. dakle, nema karice bez kljuca !!! ne moze se prilagoditi vec prilagodjen chip, budi siguran posto ovo pise neko ko se time bavi dugi niz godina KLIK, bar ne taj za lagunu(philips crypto) i opet zavisi od godista da li je crypto I (ID33) ili crypto II (ID46) chip. ako te zanima nesto vise o ovome imas gore link pa postavi temu, diskutovacemo
                              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

Working...
                              X