Snaga anlasera... xW?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Lucky
    CBC Veteran
    • 08.12.2004
    • 184
    • Prokuplje

Originally posted by srle1

Yugo 45 alnaser:

nominalni napon 12V
    nominalna snaga 0.8Kw
    struja 170A
    broj obrtaja oko 2600
    napon 9.5 V

Koliko je to obrtaja radilice?
    Koliko zubaca ima zamajac, koliko alnaser??
    Cenim negde oko 300-350 o/min

Comment

• BOOST
      Founder - Admin od Začetka
      • 29.09.2004
      • 8726
      • Gislaved//Sweden
      • SAAB 9000 AERO R; SA

U 5-oj brzini bez svecica uvrnutih dovoljno da ides 15Km/h do sledece pumpe ako nestane goriva
      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
      move your mind

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

kad smo vec na temi, postoje anlaseri obicni i oni pravi (sa 4 cetkice). takav pravi ima recimo klasicna Lada. tokom 92/93 i nemanja goriva/para vozio sam Ladu do posla na benzin a na anlaser nazad do kuce. relacija je oko 4 i po kilometra. nikakvih problema osim male brzine kretanja ali tada je ionako bilo jedva vozila na ulicama

u jednom ciklusu voznjana nalaser je trajala oko 4 minuta, pa minut cekanja da ku dodje sebi, pa onda opet 4 minuta voznje itd.

alternativa je bila ici peske, tada ni gradski prevoz nije postojao ili nije funkcionisao a benzin sa vodom gemist je kostao oko 2 i po do 4 DEM za navodni litar iz flasice. bilo davno, da se ne ponovi ali eto lose stvari se dugo pamte
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• BOOST
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

Hehe.. brick >> pazi fazon, SAAB ima anlaser sa 4 chetkice, visoko obrtajni sa planetarnim menjachem (reduktorom) i toliko malo struje uzima od sistema da brava za paljenje nema klasicni prekid ostalih potrosaca prilikom paljenja. Dakle sve radi i prilikom starta u sred zime retko kad ce sistemski analizator prikazati najnizi napon akumulatora pri paljenju ispod 11V.

Zamisli momenat paljenja, kad ukoliko auto u brzini i stisne se na kocnicu prilikom paljenja, lamela ako je imalo losa prokliza

Inace skoro svaki ce funkcionisati bez sveecica uvrnutih jer kompresioni pulsevi stvaraju opterecenje koje je vece od energije potrebne da bi se auto pomeralo kotrljanjem.
          move your mind

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141

da zaboravio sam da pomenem da sam naucio tu foru sa odvijanjem svecica tokom voznje na anlaser.
            super za Saab da su mislili o tome.

Volvo sa dizel VW motorom ima Bosov anlaser sa 2 cetkice i nije bas tako izdrzljiv. identican anlaser je trpan i u Mercedes 123 dizele.
            poznata boljka Mercedesa je otkazivanje anlasera posle 250-300.000km upotebe, tacnije prvo bendix automata.
            isto i na Volvo dizelu tih godina.

ovaj anlaser na benzincu nemam pojma kakav je, vazno je da radi iako nije diran otkad je izasao iz fabrike
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• Dutchman
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 741
              • Vracar centar sveta

e kad ste vec pocheli temu, da priupitam kolika je potroshnja struje... palo mi napamet da vezem alnaser na bajs i dodam akumulator, koliko bi mogao da se vozim na taj nachin po vashoj slobodnoj ili matematichkoj proceni ili da napravim skuter na struju.... verujem da sa takvim el.motorom bi bolje ishao nego ovi sa buvljaka
              Prevelika slika u potpisu!

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141

oko 100-150A zavisno od tipa i snage anlasera.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• Uros Piperski
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2005
                  • 2978
                  • Beograd

Anlaser je predvidjen da radi samo po nekoliko, eventualno 10ak sekundi... Mozda ce ti se previse grejati ako ga konstantno drzis ukljucenog i opterecenog jer koliko sam video nisu mnogo paznej posvetili hladjenju.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Uros Piperski
                    CBC Senator XXL
                    • 31.01.2005
                    • 2978
                    • Beograd

Bio sam u prodavnici Lend Rover da pogledam T-max vitla. Jako su lepi i dobri, ali preskupi . Ono koje meni treba je oko 700-900eur sto je stvarno previse...

Naravno, dosao sam na ideju da ga pravim
                    Anlaser + planetarni ili puzni prenosnik + neka vrsta spojnice (za odvajanje od motora zbog odmotovanja sajle). Mislim da je to sve sto mi treba, plus malo gvozdjurije i nekih sitnica da se sve to sklopi.
                    Sta mislite?

Pitanje: Gde naci dovoljno jak motor? Treba mi nesto oko 3KW. Kamionski anlaser? Da li su toliko jaki?

Da nema neko drugu ideju za izradu vitla?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Uros Piperski
                      CBC Senator XXL
                      • 31.01.2005
                      • 2978
                      • Beograd

Malo sam se bacio na racunanje i shvatio da ne znam nista o elektromotorima .
                      Kako izgleda kriva snage i momenta? Znam da im je moment najveci kada miruju...
                      Sa kolikim momentom mogu da racunam u nekom prosecnom jacem anlaseru? Da li je 20Nm previse?

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141

mozda ne moras da se mucis...svrati do neke marine i raspitaj se o prodavnicama nauticke opreme.

vitlo, vinc je redovna oprema za navlacenje camaca/jahtica na prikolice odnosno nosace.

za koju ti namenu uopste treba ?

i da li je obavezno da je automatsko, sa daljinskom komandom ili moze i obicno mehanicko ?

takodje, imas i gradjevinsko vitlo koje sluzi za izvlacenje gradj materijala u visinu.

obrtni momenat ti i nije toliko bitan, napravices ces menjac koji ce adekvatnim prenosnim odnosom da poveca OM do zeljenog nivoa.

vaznije je termicka stabilnost elektro motora, da se ne pregrevaju namotaji pri pogonu punom strujom.
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• Delkan
                          CBC Senator XXL
                          • 14.06.2005
                          • 829
                          • 60 km From BG,West

Verovatno hoce da stavi vitlo na Ladu
                          Sprema makinu za neku nedodjiju.

Stavis cekrk za vadjenje motora(i to onaj elektricni)

Comment

• Uros Piperski
                            CBC Senator XXL
                            • 31.01.2005
                            • 2978
                            • Beograd

Firme koje prave vitla prave ih u raznim velicinama i "snagama". Od 500 do 8000+kg. ta mala se koriste za camce i prikolice, a velika za vozila i ostalo... Znaci ne verujem da bih nasao nesto dovoljno jako a po pristupacnoj ceni u prodavnici nauticke opreme.
                            Meni treba za izvlacenje zaglavljenog vozila iz dubokog blata/snega, uz jako strme nagibe itd. Znas vec kako se koristi vitlo u offroadu

Sta smatras vitlo sa daljinskom komandom a sta mehanicko? Komanda bi trebala da bude na kablu duzine par metara tak oda se moze kontrolisati ili iz kola ili van vozila.

Obrtni moment i broj obrtaja su mi bitni da ne bih morao da pravim previse glomazan ili komplikovan reduktor. Sto jaci motor - to manji reduktor.

Jos uvek nemam informaciej o anlaserima . Postoji li jos neki lako dostupan motor na jdenosmernu struju napona 12V?

Comment

• BOOST
                              • 29.09.2004
                              • 8726
                              • Gislaved//Sweden
                              • SAAB 9000 AERO R; SA

move your mind

Comment

• Uros Piperski
                                CBC Senator XXL
                                • 31.01.2005
                                • 2978
                                • Beograd

Comment

Working...
                                X