elektrika !!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kwisko
    CBC Veteran
    • 14.04.2008
    • 124
    • bg

elektrika !!!

Poz svima imam mali problem a to je da mi non stop gori zuta lampica sa pedalom i stopalom na njoj ... da li neko zna da mi kaze od cega je ta lampica tj. sta kontrolise ? u pitanju je 626 2.0 87 hatch ... hvala unapred
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Napisao si u drugom thread-u da imas polomljena stop svetla, ali ne i koliko... Da li su i sijalice razbijene ? Moze da bude da je to.
    Ta lampica bi trebala da bude vezano za nesto sa kocnicama.

Comment

• RedboX
      CBC Senator XXL
      • 28.11.2006
      • 1537
      • Novi Beograd

Ako je zica u kratkom spoju crknuo bi mu osigurac a ako je otvorena veza to je kao da nema sijalice, sumnjam da mu mazda javlja da nema sijalicu.
      I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• Gatti.Gatozza
        CBC Senator XXL
        • 26.09.2006
        • 411
        • Zemun
        • Lybra 1.9 / XJ600S

Pretpostavljam da si proverio nivo kočione tečnosti?
        MAZDA

Comment

• kwisko
          CBC Veteran
          • 14.04.2008
          • 124
          • bg

ovako ja sam mehanicar raim u gsp vec par goina iskljucivo kocnioce ... nisu kocnice i nije signalizacija jer je instalacija ok sto se tice osiguraca tj ne iskacu a stop lampe su polomljene ali samo stakla tacnije tako da i ta solucija otpada ... mene je zanimalo da li neko zna da nije nesto vezano za motor , evo da lupim kod nekih vozila takvu stvar izaziva filter polena itd. Pitao sam se da li neko zna da nije vezano za potrosnju corbe ili tako nesto ... ipak hvala vam na trudu cenim to

Comment

• gille
            CBC Senator XXL
            • 24.09.2006
            • 593
            • Belgrado

Proveri u kakvom su stanju kočione pločice, skini i razmrdaj to malo. Neke serije su imale senzore istrošenosti pločica, možda si srećni dobitnik.

Comment

• kwisko
              CBC Veteran
              • 14.04.2008
              • 124
              • bg

Originally posted by gille
              Proveri u kakvom su stanju kočione pločice, skini i razmrdaj to malo. Neke serije su imale senzore istrošenosti pločica, možda si srećni dobitnik.
              Ne bih da budem grub ali samo magare kada kupi auto nece : izmenjati sve filtere ,svecice , sve kocnice i sva ulja u paketu sa zupcastim ... Vidi meni je auto cudno radio i isao kao mecava (cudno= ubijao na potrosnji i osecalo se gorivo ) dok nisam dosao kuci i skinuo zupcasti a ona omasena za 2 zuba ... no da neskrecem sa teme plocice su nove samo jos nisam zamenio prednje spone sve ostalo je novo ( obe sajtne , pola guze, ulja , kocnice , kaisevi farba i lezajevi zadnjih tockova )

Comment

• kwisko
                CBC Veteran
                • 14.04.2008
                • 124
                • bg

Originally posted by gille
                mada cu proveriti tu varijantu jer nisam ja menjao plocice tako da je moguce da je imala indikator istrosenosti hvala na savetu , ne zameri sto je predhodni post malo kritikujuc ali ja tako radim kada uzmem "nov" auto. Pre par dana moj kolega iz firme kupi 626 kupe varijantu i samo zato sto nije pregledao auto na startu bukvalno ispred kuce u dolasku mu pukne zupcasti .... i naravno posto je isao sporo povuce mu radilca na 1 i 4 klipu ....

Comment

• gille
                  CBC Senator XXL
                  • 24.09.2006
                  • 593
                  • Belgrado

Ma nije bre frka, samo sam hteo da ti kažem da ima tih senzora na pojedinim modelima, pa je moguće da su zaprljani/neispravni. Imao sam slično iskustvo sa ABS senzorom koji se bio zaglavio , pa kad sam skinuo točak i "razdrmao" senzor sve je počelo da radi kako treba

Comment

Working...
                  X