Moze li neko od bivsih ili sadasnjih vlasnika Brava da napise koji sve tipovi sijalica se koriste na autu,i na krajuda li fabricka preporuka ima neku bolju alternativu koja je izasla u medjuvremenu.Ne mislim na ono,ugradi ksenone nego na modele sijalica vece iskoristenost ili vece snage.Boi bi zahvalan ako neko ima tu skolu i rad je da je podeli sa nama.P.S.Shvatih ovih dana da nemam kutiju sa sijalicama pa reko kad vec treba da je formiram da u nju stavim stare a neke bolje da montiram odmah,mada ne mogu da kazem da su mi svetla losa.
Sijalice za Bravo
Collapse
X
-
Ma znam to na bravu nije frka.Samo nisam hteo da skidam samo radi provere koji je tip.A zanima me imaju li taj tip ali bolje nego sto fabrika trazi.Citao sam da imaju neke iste snage ali vise svetla ili samo visesnage pa onda vise svetla neke su dobre zbog boje itd.Mislio sam ako neko moze iskustveno da mi kaze koje se sijalice mogu unaprediti i koje sve sorte ima na kolima da bi formirao rezervu.Recimo video sam osram H1 day light 55w za 250dindzi u merkuru jer to vredi u odnosu na klasicnu H1 za 190din?eto u tom fazonu.I'm not beautiful,but I'm stupid
Comment
-
-
Pa ja sam gledao na Osramovom sajtu dve serije nesto naprednijih sijalica, Silverstar i Cool Blue a znam da i Philips ima slicne modele. Koliko znam nisu ni malo jeftine, cini mi se da par dostize i 2500din. Planiram da ih ubacim u Bravo ali ne znam nikoga ko ih je vec probao.
Ako nista drugo, kad dodjem do kinte javicu vam kakav je utisak.
Comment
-
-
Ovo je copy-paste sa druge teme......Stara tema,ali da obnovimo malo....
Vidim da svi hvalite uglavnom osramove Silver Star?Sta znam,skinuo sam ih posle 7 dana voznje.Super su one ali daju tako obicnu zuckastu svetlost na faru i na putu.Sada krase caletovu Askonu.Vec godinu imam "cool blue" i sijalice su ekstra.Sve one price da manje traju i da slabije osvetljavaju put su sarene laze onih koji to nisu probali ili im instalacija ne valja ili ocekuju da im sijalica radi 5 godina. ZNaci cool blue na faru daju belu svetlost a na putu svetlo plavicastu svetlost,gotovo neprimetno plavicastu.Jer ipak gore na 4000k.Ta plavicasta boja bi trebalo da odmara oci pri duzim nocnim voznjama.I meni odgovara.Sinoc sam probao i NIGHT BREAKER.Sta znam,ja sam ljubitelj plavicaste svetlosti.Vozao sam se jedno sat pa zavirivao u farove iz daljine da vidim boju.Ovako-ekstra osvetljavaju put,tu nemam zamerki.Na faru oborena svetla daju skoro belu boju,kazem skoro jer cool blue daje belu,dok na putu oborena daju opet skoro belu,mada ima i one zuckaste.Sa dugim svetlima je druga prica.Bacaju plavicasto kao i cool blue,a i sama sijalica night breakera je tako bojena.Skinuo sam ih i vratio cool blue.Sta cu volim plavo.Ostale Osramove ne bih komentarisao jer su klasa ispod.
A sada Philips.Tu nemam mnogo iskustva sem onih obicnih koje bacaju zutu svetlost i koje su dosle na autu kada sam ga kupio.Vision plus i blue vision nisam probao. Philips Rally su zabranjene u Evropi za komercijalnu upotrebu jer su ekstra jake.Mnogo ih hvale.Ali su verovatno za off road i show car...Ali zato power2night su obedljivo najbolje sijalice koje sam imao ikada.Imaju plavu kapicu tako da kada je far ugasen osvetljavaju ga plavo.Na faru daju plavicasto svetlo ,ali ne toliko plavo da bi ste bili mamac za pandure.Znaci diskretno plavicasto-belo.Put osvetljavaju ekstra,i bacaju svetlost na put kao i cool blue ,znaci plavicasto.Jer i jedne i druge gore na 4000 k.Nazalost pri malom sudaru sam razbio far i sijalicu,a druga je nestala u servisu dok je bio auto tamo. Cena im je bila pre 3 god oko 25e.Ipak mnogo s obzirom na cenu Osramovih.
Hella-Probao par obicnih zutih-bljak,i neke sa nekim kao gasom koje su trebale da daju bolju svetlost kroz maglu...Umalo nisam zavrsio kraj puta u Macvi jer u praksi su sr....
Ostale proizvodjace tipa Narva,Tesla,Tungsram,Ne bih komentarisao jer je to niza klasa sijalica za mene.
I konacno one plave pijacarske tipa -igle eye- ni slucajno uzimati,jer svetle toliko plavao da panduri misle da ste im drugari pa se cesto druzite,a kada padne kisa kao da nemate svetla jer ih put upija.
Probao sam stvarno mnogo raznih sijalica i moja preporuka-ako hocete da se izdvojite iz mase automobila a necete ksenone, onda philips power2night ili osram cool blue.Ako ne, onda Osram night breaker.
Comment
-
-
Malo me zbunjujes sa cenama.Cini mi se da su kod mene H1 obe sijalice,ili se varam,ispravite me.E u Merkuru ima nekoliko Osramovih varijanti i krecu se od 190 do 450 dinara komad.Ako je neko blizu Merkura i razume se u te mirodjije nek pogleda pa nek kaze ostalima jel to sta vredi ili je ispala.I'm not beautiful,but I'm stupid
Comment
-
-
E ovako moja tema znaci ja sam pefekcionista sto se tice svetala i za godinu dana sam promenio sve marke i sve vrste sijalica koje postoje za oboreno,dugo i naravno MOJE MAGLENKE, sto se tice tipa sijalica sve tri su H1 Boki nema da brines ovako ja imam trenutno nightbreaker koje su najbolje od obicnih sijalica ako si nekad video kako svetle kod mene na kolima jasno ti je da su savrsene, imam iste i u dugim i na maglenkama traju vec nekih 6 meseci ali su mi uvek upaljena sva svetla i maglenke naravno po danu planiram xesnone da ubacim cim skupim kintu uskoro.
Manje vise se slazem sa sasha015 sto je rekao to je i neko moje iskustvo, ako vas jos nesto zanima pitajte sigurno zam odgovor, a inace sad sam u fazi nabavke Philips really sijalica one su brutalne ali bukvalno ubijaju i nisu dozvoljene na javnim putevima Evrope to vazi i za nas i mi smo valjda deo Jevrope ali ja cu ih staviti samo u dugacka svetla a njih naravno palim kad nema nikog ispred mene tj. kad sam sam na putu tako da nikom nece smetati, jos jedna preporuka ne stavljati NB na maglenke jeste da auto lepse izgleda ali kad je magla i ne rade posao kako valja nego stavite neke zute sijalice one francuske zute razbija maglu samo tako.
PozzMoney will not buy happiness, BUT IT WILL LET YOU BE UNHAPPY IN NICE PLACES
Comment
-
-
Originally posted by bokijaMa znam to na bravu nije frka.
@dusman, pa mogao sam i pretpostaviti da si sve sijalice na trzistu porbao. Nego me cudi sto jos xenone nemasFiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
Konacno i ja imam auto :-)
Comment
-
-
@stefanves
pa napisaliti da skupljam kintu za xenone a kad padnu oni ijaooo bezte od mene kad popalim xenone, maglenke ima da sijam ko bozicna jelka
P.S. Hvala na komplimentu za sve sijalice na trzistuMoney will not buy happiness, BUT IT WILL LET YOU BE UNHAPPY IN NICE PLACES
Comment
-
-
Originally posted by dusman13@stefanves
pa napisaliti da skupljam kintu za xenone a kad padnu oni ijaooo bezte od mene kad popalim xenone, maglenke ima da sijam ko bozicna jelka
P.S. Hvala na komplimentu za sve sijalice na trzistuTrazio sam da kupim zadnje katadioptere i kad sam saznao da taj komad plastike,preozet sa prikolice za frezu kosta 750din komad nisam ga kupio iz principa.Elem,posle mi pade na pamet da umesto katadioptera ugradim male okrugle halogenke koje kostaju 900 din par.Ima ih u varijanti sa obicnim i plavim staklom.Zamisli onda bi ti i zadnjca svetlela,makar kad ides u rikverc
I'm not beautiful,but I'm stupid
Comment
-
-
Originally posted by dusman13@stefanves
P.S. Hvala na komplimentu za sve sijalice na trzistu
Nego Fiatisi, da i meni nabavite jedne maglenke sa nosacima za neku normalnu lovu. Lik mi je ladno trazio 100 eura za 2x nosac+2xsijalice(maglenke).Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
Konacno i ja imam auto :-)
Comment
-
-
Originally posted by stefanvesOriginally posted by dusman13@stefanves
P.S. Hvala na komplimentu za sve sijalice na trzistu
Nego Fiatisi, da i meni nabavite jedne maglenke sa nosacima za neku normalnu lovu. Lik mi je ladno trazio 100 eura za 2x nosac+2xsijalice(maglenke).I'm not beautiful,but I'm stupid
Comment
-
-
Naravno da pomazu i da je bolja vidljivost, a pogotovu kad je magla, ince stavis neke zutace i kad je magla ubijaju, ako neko ima iskustva sa sijalicama ja sam taj, ne kazem da drugi nemaju vec kazem da ga ja imam veliko.
Pozz
Stefane to ti je kao kad imas svoje oci pa na njih stavis core i tako imas cetvore oci, a cetvore oci vide bolje nego dva oka
Money will not buy happiness, BUT IT WILL LET YOU BE UNHAPPY IN NICE PLACES
Comment
-
Comment