Cudan zvuk Yugo 1.5

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • No name
    CBC Veteran
    • 28.02.2005
    • 164
    • Novi Sad

Cudan zvuk Yugo 1.5

Desava mi se da kada skrecem u desne krivine,iz motora ili menjaca (ne mogu tacno da odredim odakle dolazi zvuk) se cuje neki zvuk kao da negde nesto kaci,i sto je veci broj obrtaja to se jace cuje.U leru kada skrecem nista se ne cuje ali cim pipnem gas cuje se taj zvuk.Prvo sam mislio da je bregasta,ali nije.Da li je neko imao slican slucaj Ja sam vec odlepio
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Cudan zvuk Yugo 1.5

Homokinetički zglob.... Rekao bih....
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Uros Piperski
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2005
      • 2978
      • Beograd

Ali da je homokineticki buka ne bi zavisila od broja obrtaja nego od brzine vozila...
      Opisi nam malo bolje taj zvuk... Koji materijali su u dodiru?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• No name
        CBC Veteran
        • 28.02.2005
        • 164
        • Novi Sad

@Dora

Nije zglob.Sve sam probao,i uvek se cuje taj zvuk,ali samo u desnim krivinama.Zvuk se cuje i ako pustim kavacilo i ako drzim kvacilo.Znci naprimer idem i pre krivine stisnem kvacilo i pustim gas (radi u leru sa stisnutim kvacilom) i u pola krivine samo pipnem gas oko 1500rpm i taj zvuk se cuje,a kvacilo nisam pustio sto znaci da je menjac odvojen od motora.Nemam vise ideja sta moze da bude,ali je zvuk prilicno gadan

Comment

• No name
          CBC Veteran
          • 28.02.2005
          • 164
          • Novi Sad

Zvuk je kao da bregasta radi bez ulja i da udara metal od metal.Slican je zvuk kao kada ventili nisu nastelovani samo sto se ovo cuje mnogo jace.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Originally posted by Uros Piperski
            Ali da je homokineticki buka ne bi zavisila od broja obrtaja nego od brzine vozila...
            Opisi nam malo bolje taj zvuk... Koji materijali su u dodiru?
            Interfejs vozač mehaničar bi rekao ovako,

Desava mi se da kada skrecem u desne krivine,iz motora ili menjaca (ne mogu tacno da odredim odakle dolazi zvuk) se cuje neki zvuk kao da negde nesto kaci,i sto je veci broj obrtaja to se jace cuje.
            Veći broj obrtaja=povećanje brzine...

U leru kada skrecem nista se ne cuje ali cim pipnem gas cuje se taj zvuk.Prvo sam mislio da je bregasta,ali nije
            U leru, znači bez opterećenja=zglob ne radi
            Dodavanje gasa=počinje opterećenje zglob radi

Samo nagadjam, dosadno je )

https.autogas.rs

Comment

• Uros Piperski
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2005
              • 2978
              • Beograd

Pa vecu broj obrtaja nije jednako veca brzina kada je pritisnuto kvacilo

Mislim da imas aksijalni luft u bergastoj...

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• No name
                CBC Veteran
                • 28.02.2005
                • 164
                • Novi Sad

Originally posted by Uros Piperski
                Pa vecu broj obrtaja nije jednako veca brzina kada je pritisnuto kvacilo

Mislim da imas aksijalni luft u bergastoj...
                Tu si upravu,imam malo veci aksialni luft.Negde oko 1mm.Koliki je normalan aksialni luft na bregastoj

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Originally posted by No name
                  @Dora

Nije zglob.Sve sam probao,i uvek se cuje taj zvuk,ali samo u desnim krivinama.Zvuk se cuje i ako pustim kavacilo i ako drzim kvacilo.Znci naprimer idem i pre krivine stisnem kvacilo i pustim gas (radi u leru sa stisnutim kvacilom) i u pola krivine samo pipnem gas oko 1500rpm i taj zvuk se cuje,a kvacilo nisam pustio sto znaci da je menjac odvojen od motora.Nemam vise ideja sta moze da bude,ali je zvuk prilicno gadan
                  Zanemari poruku o interfesju, da li se pri tome kad se čuje zvuk drma ručica menjača neuobičajeno?

Menjač nikad nije odvojen od motora, smo nema snagu da povuče, uvek se okreće.
                  Da li ti radi brzinomer?

https.autogas.rs

Comment

• Uros Piperski
                    CBC Senator XXL
                    • 31.01.2005
                    • 2978
                    • Beograd

Koliko je bocno ubrzanje kada se to cuje? Da li se cuje i kad ostro uletis u krivinu i kad lagano skreces? Ako se cuje i kada lagano skreces, ipak nije do bregaste, ja mislim.

Comment

• No name
                      CBC Veteran
                      • 28.02.2005
                      • 164
                      • Novi Sad

Rucica menjaca je se nepomera nesto previse(uobicajno),a brzinometar mi radi normalno.

Comment

• Uros Piperski
                        CBC Senator XXL
                        • 31.01.2005
                        • 2978
                        • Beograd

1mm je previse. Par desetih je propisani aksijalni zazor. Ne znam tacno

Comment

• No name
                          CBC Veteran
                          • 28.02.2005
                          • 164
                          • Novi Sad

@Uros

Kada sam ubacio ovaj motor u septembru,taj zvuk se cuo samo pri ekstremnim ulecanjima u desne krivine (naravno u mnogo tisem i blazem obliku),ali od pre par nedelja se cuje i pri najsporijem skretanju u desno.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Originally posted by No name
                            Rucica menjaca je se nepomera nesto previse(uobicajno),a brzinometar mi radi normalno.
                            Onda izgleda da nije do menjača, zazor bregaste treba da je minimalan, kako reče Uroš 1 ili dve desete, tek toliko da je slobodna za okretanje. Treba skinuti onaj poklopac sa strane bregaste i staviti tačno toliki zaptivač da bude mali zazor. Moguće je da ona šeta levo desno i lupa ali bi se dodavanjem gasa trebala nacentrirati na sredinu, mada ako je remenica ekscentrična ....

I dalje to meni nešto miriše na zglob, proverio si to i krstak na menjaču?

https.autogas.rs

Comment

• Uros Piperski
                              CBC Senator XXL
                              • 31.01.2005
                              • 2978
                              • Beograd

Evo ovih 10min od prethodnog posta razmisljam sta bi moglo da bude u menjacu... Ali posto se zvuk javlja i kada se sa pritisnutim kvacilom u krivini da gas, cini mi se da su zglobovi i ostatak sistema koji rotira brzinom tockova otpisani...

U svakom slucaju sredi zazor bregaste, pa ako nije to idemo dalje... Ako kazes da su homokineticki dobri proveri krstak, kako Dora kaze...

Comment

Working...
                              X