Cudan zvuk Yugo 1.5

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • No name
    CBC Veteran
    • 28.02.2005
    • 164
    • Novi Sad

Motor mi je pokidao donji nosac,i kada ubacim recimo u 2 brzinu i mrdam auto napred nazad motor se pomera u kosu bar po 5cm napred nazad i pri tome se cuje kako nosac udara u metal jer verovatno vise nema gume na donjem nosacu.Pre par dana sam nabudzio onaj umirivac sto stoji odgore(kao kod z101) i sada je motor mnogo mirniji,skoro pa se uopste ne pomera,osetim na rucini menjaca da motor nemrda.Nisam jos promenio donji pokidani nosac.Bez obzira sto je motor mnogo mirniji jos uvek se cuje,kada budem promenio donji nosac onda cu videti da li se zvuk i dalje cuje.

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

pa eto ti odgovora. takva havarija nosaca motora je vise nego dovoljan razlog, budi srecan sto ti nije ispao motor.

btw, pomeranje motora je reda 4-5mm u radu, znaci 10 puta manje nego sto je kod tebe ljuljanje.

sredi taj nosac, pa ajde dalje na dijagnostiku ako i dalje postoji problem...
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• Uros Piperski
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2005
        • 2978
        • Beograd

Kod juga bocni nosaci nose motor a donji mu samo ne dozvoljava da rotira oko bocnih. Ako se pomerao blizu bocnog nosaca, onda nije samo u donjem problem.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Originally posted by No name
          Motor mi je pokidao donji nosac,i kada ubacim recimo u 2 brzinu i mrdam auto napred nazad motor se pomera u kosu bar po 5cm napred nazad i pri tome se cuje kako nosac udara u metal jer verovatno vise nema gume na donjem nosacu.Pre par dana sam nabudzio onaj umirivac sto stoji odgore(kao kod z101) i sada je motor mnogo mirniji,skoro pa se uopste ne pomera,osetim na rucini menjaca da motor nemrda.Nisam jos promenio donji pokidani nosac.Bez obzira sto je motor mnogo mirniji jos uvek se cuje,kada budem promenio donji nosac onda cu videti da li se zvuk i dalje cuje.
          Kad si već u kancelariji probaj da mrdaš radilicu po aksijalnoj osi. onako uhvatiš za remenicu pa probaš da mrdaš unutra napolje. Možda ima lufta u aksijalnom ležaju. Možeš i onako nekim pajserom ili velikim šrafcigerom da je pomeraš ako osloniš pajser na blok motora.

I jedno sam zaboravi oda pitam, jel tom jugu truo koš možda, ne znam godište. Hoće ponekad da ispada poluosovina napolje iz mnjeača kade koš diše. U krivini se točkovi razilaze, povećavaju odststojanje. Mada za ovo bi opet trebalo da se mrda ručica menjača.

Teško je preneti zvuk, bilo bi mnogo lakše kad bi se čulo na licu mesta.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• tenzo RS
            CBC Senator XXL
            • 01.11.2004
            • 309
            • Krusevac
            • Saab 9-3 TiD

probaj da mrdaš radilicu po aksijalnoj osi. onako uhvatiš za remenicu pa probaš da mrdaš unutra napolje. Možda ima lufta u aksijalnom ležaju
            ... ...

...koju korpu imas na tom autu???
            8 i 300...u firungu !!!

trazis kvalitetan turbo servis za remont turbine?

Comment

• Uros Piperski
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2005
              • 2978
              • Beograd

Gde si ti covece, jesi li ziv?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• tenzo RS
                CBC Senator XXL
                • 01.11.2004
                • 309
                • Krusevac
                • Saab 9-3 TiD

Originally posted by Uros Piperski
                Gde si ti covece, jesi li ziv?
                ...pa jbg...napokon se vratio...

...imao sam internet game klub pa sam odatle obicno pisao ali doslo je vreme legalizacije i morao sam da zatvorim, pa je pocela guzva oko ovog auto sportskog kluba i nisam imao vremena da prikacim net kuci tako da... ...sad je prva trka odlozna pa sam nasao malo lufta...
                ....ali dobro...nego bre... trebace mi godine da pohvatam sve sto sam propustio...
                8 i 300...u firungu !!!

Comment

• Uros Piperski
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2005
                  • 2978
                  • Beograd

Ma cuti. Imam slican problem, ali vec posle 24h neaktivnosti

Comment

• No name
                    CBC Veteran
                    • 28.02.2005
                    • 164
                    • Novi Sad

E pa ovako,danas sam bio ispod Yuga da vidim onaj donji nosac.Nosac je ko nov,ali ona dva srafa M8 sto drze nosac za donju gredu su se iscupala iz grede.Znaci uopste ih nije bilo,stavio sam dva nova srafa i kontrirao ih sa maticama od gore,tako da se vise ne mogu same iscupati.Proverio sam aksialno pomeranje radilice,i mislim da ga uopste nema,jer sa pajserom sam spanovao od blok na remenicu i nisam primetio nista cudno.Kada sam ovo uradio mislio sam da je mom problemu dosao kraj,ali nije onaj zvuk se i dalje cuje .U ponedeljak cu da skinem zupcasti i remeni kais pa cu onda da proverim aksialno pomeranje radilice i bregaste(sada kad je sve naspanovano tesko je tvrditi da sigurno nema aksialnog pomeranja ),ako ovo sve bude u redu u ponedeljak skidam menjac da vidim sta je sa korpom i lamelom,ako i to bude u redu onda skidam karter da pogledam jel sve ok unutra.
                    @Dora
                    Sto se tice kosa i godista Yuga,kos je komplet odranjen i imam sanke i onu sipku na soljama,tako da kos stoji ko metak.Mozes mu raditi sta oces,a tockovi ni da mrdnu(znaci kos je u redu).Vidim da si iz NS-a,ako hoces mozemo da se dogovorimo pa da licno cujes taj zvuk.
                    @tenzo RS
                    Pre oko 3000km sam stavio nov set kvacila.Lamela ne proklizava,a nema ni cimanja pri kretanju,sve je ok.Korpa i lamela su RUEN

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Originally posted by No name
                      @Dora
                      Sto se tice kosa i godista Yuga,kos je komplet odranjen i imam sanke i onu sipku na soljama,tako da kos stoji ko metak.Mozes mu raditi sta oces,a tockovi ni da mrdnu(znaci kos je u redu).Vidim da si iz NS-a,ako hoces mozemo da se dogovorimo pa da licno cujes taj zvuk.
                      Ja radim od 9 svaki dan tako da možeš navratiti kad hoćeš. Možda je bolje da svratiš pre nego što sve rastaviš, da ne bi radio posao za džabe.
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• tenzo RS
                        CBC Senator XXL
                        • 01.11.2004
                        • 309
                        • Krusevac
                        • Saab 9-3 TiD

@No name
                        ...pa hoce od pretvrde korpe da strada aksialni lezaj...ali u ovom slucaju nista...a cudi me da ti Ruen vrsi posao kod 1.5???
                        8 i 300...u firungu !!!

Comment

• No name
                          CBC Veteran
                          • 28.02.2005
                          • 164
                          • Novi Sad

Za sada dobro sluzi,jer je motor za sada serijski.ali kad ga budem odradio kako treba,verovatno cu morati da razmisljam i o kvacilu.

Comment

• No name
                            CBC Veteran
                            • 28.02.2005
                            • 164
                            • Novi Sad

Kvar jos nije tacno lociran,a od kada je poceo da se cuje onaj zvuk presao sam skoro 1000km i od toga dosta je bilo kidanja i zvuk se cuje istom jacinom i intezitetom kao i pre 1000km.Znaci ni jace,a ni slabije.Znaci isto kao kada je poceo da se cuje pre oko mesec dana.Sto znaci da verovatno nije nesto strasno to sto se cuje,jer mislim da bi se vec sada manifestovalo kao neka veca havarija na motoru,ali mi je najgore sto jos nisam razjasnio sta se tacno cuje.

Comment

• tenzo RS
                              CBC Senator XXL
                              • 01.11.2004
                              • 309
                              • Krusevac
                              • Saab 9-3 TiD

@no name
                              ...je li...jesi proveravao ti da l ti radi davac za pritisak ulja???...to u desnim krivinama je karakteristicno za zastavine motore da, ako je ulje na min, pumpa ostane bez ulja...meni se to desavalo par puta posle cega mi se javljao cudan zvuk (lupanje u kombinaciji sa struganjem)...
                              8 i 300...u firungu !!!

Comment

• No name
                                CBC Veteran
                                • 28.02.2005
                                • 164
                                • Novi Sad

Ulja ima dovoljno,ima ga na maksimumu.

Comment

Working...
                                X