Verujem da je ovo pisano bezbroj puta, ali ja sam naišao samo na jedan post sa uputstvom kako se ovo radi i to je bilo vezano za plin. Ja nemam plin pa molim da mi neko napiše kako da ovo uradim na mom Yugu Tempu 1.1? Hvala unapred.
Stelovanje ler gasa i smese na Yugu
Collapse
X
-
Motor treba da bude zagrejan do radne temperature. Dok radi, uzmes jedan malo duzi ravni odvijac i imas jedan sraf sa zadnje strane karburatora, a mozes mu prici sa leve strane. To je ler dizna. Sasvim lagano ga odvijas/zavijas i soluskujes motor. Kada broj obrtaja padne na minimum i malo fali da se auto ugasi, okrenes sraf jos sasvim malo unazad i to je to....
Na zalost nemam vise Yuga da bih slikao, ali cela operacija je vrlo jednostavna. Samo obrati paznju da ne odvijas sraf na nekom crevu, mada koliko se secam ti srafovi su krstasti.
-
-
OVAKO KAZE ZASTAVINO SERVISNO UPUTSTVO:
1. zagrej motor na radnu temperaturu
2. pozadi karburatora, u dnu ima u jednoj rupici uskoj oko 5mm doboko unutra sraf sa glavom za ravan srafciger. ako je ne vidis, onda su stavili plastican chepicc da je ne bi svako chachakao.dakle, nadji iz onog "sajdzijskog" kompleta malih srafcigera, pa najveci od njih. zavrci dok ne padne obrtaza, pa odvrci da raste, pa vrati i tako dok ne nadjes SREDINU NA KOJOJ MOTOR IMA NAJSTABILNIJI RAD (bez seckanja) I NAJVECU OBRTAZU.
3. sraf za ler gas je onaj sa desne strane karburatora, na sredini visine, gleda glavom pozadi. glava setougaona, sa prorezom za ravan srafciger. oko njega oprugica kao osiguranje da se ne rashteluje. podesi na 800-900 obrtaja u minuti. *moj savet plus: pre ovog treceg podesavanja upali sva svetla i grejac zadnjeg stakla, jer ce ti pasti obrtaza nocu (ako vozis samo danju, onda nista)
to je sve. pazljivo vozi i srecan put.
pozdrav.
Comment
-
Comment