Zastava 1.6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Juce sam promenio dva nova iglicasta ventila i isto se desava.Plovak nisam stelovao zato sto mi nivo u loncetu iz prilike izgleda ok
    zapravo kao i da nisi menjao...
    ne moze tako da se radi u oblasti prezicne mehanike

MORA da se steluje poluga plovka SVAKI put kada se dotakne/mnesto menja/ iglicasti ventil.

i MORA da se koristi subler (nonijus) ili druga pogodna merka (npr nek burgija ako je mera stelovanja okrugao broj u mm a takodje i mora da se pri stelovanju postavi sve u strogu vertikalu (libela, vaservaga).
    tek onda se moze reci da je nesto podeseno po PS-u, po merama za koje je karburator i projektovan.

nivo u loncetu se ne moze videti ni od prilike jer je drugaciji sa podignutim i sa spustenim kucistem (ventilom).

bez dokumentacije ne mozes podesiti karburator osim da slucajno ubodes meru, a za to su sanse jedan na milijardu (lupam) to jest nikada.

da se ponovim, karburator je veoma precizna sprava, zahteva tacnost i pedantnost u podesavanju bilo kog njegovog elementa pojedinacno a onda i celine kao zbira.

to ako se zeli potpuno ispravan rad, ako je i razdesen srecom ce raditi nekako ali to nije vise to sto treba da bude.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141

kdf, hvala za ispravku. nisam hteo da komplikujem dodatno jos i tim detaljima.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• KdF
        CBC Senator
        • 06.12.2004
        • 242
        • Beograd

Zaista je tako, ako karburator ima povratno povratno crevo njime se visak goriva vraca u rezervoar. Pritisak pumpe je vazniji kod karburatora koji nemaju povratno crevo.

Comment

• Pole
          CBC Senator XXL
          • 05.10.2006
          • 363
          • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

Izvinjavam se na neukosti

Imam slike i mere za podesavanje plovka pa cu to odraditi natenane i po ps-u

Javicu se

Blagodarim
          zasto krava nosi zvonce...?...?...?
          pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

• Pole
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 363

Brick

Hvala na kritici.Kritika je urodila plodom.Karburator je prelivao zbog nivoa goriva.Nastelovao sam plovak kako treba i sad motor radi kao sat
            Vise ne brlja i ne preliva.Malo sam ga probao ali pri vrhu(visim obtrajima)opet ima posustajanja.Imam neke vece dizne pa cu probati njih i probacu malo da mrdnem razvodnik levo-desno mozda mu "fali" malo paljenja.
            Ovih dana idem da zavrsim gas pa ce mo onda videti sta valja a sta ne?
            Pozdrav

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141

super.
              bazno podesavanje je sada ok, jos malo finog justiranja paljenja i drugog grla karburatora i bice ko nov.
              ili malo bolji, jer novi nije bas precizno nastelovan kada napusti Zastavu

smanjice ti se i potrosnja primetno sada kada nema prelivanja.

jos jedna sitnica, sada treba ocistiti i svecice posto su sigurno dok je prelivao karb prekrivene talogom. i one primetno uticu na ponasanje pri visim obrtajima ako nisu tip top stanje.
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• Pole
                CBC Senator XXL
                • 05.10.2006
                • 363

brick

probao sam da mu izmerim potrosnju posle stelovanja i cinimi se da opet trosi preko 10....blize 14-15.

6 litara goriva 40-ak km pri normalnoj voznji 80-90.....ponizavajuca racunica

probacu opet mozda sam se preracunao mada sumnjam

svecice sam skidao i bile su malo crne.ocistio sam ih i nastelovao na 0.7 zazor

kad dodje plin bice podnosljivije(jeftinije)

muci me jos jedan problem-grejanje.problem je nastao zbog toga sto na ovoj glavi (fijat) nema onaj izlaz za vodu sa desne strane kao kec gde se kaci jedno crevo sa malog hladnjaka a drugo ide na pumpu.

na ovu moju pumpu od keca prebacio sam onu cev od fijata zato sto ima na njoj dva izlaza za vodu.

jedan sam blombiro a na drugi sam prikacio jedno crevo od malog hladnjaka a drugo na pumpu i da neverujes da ni malo vode nece da gurne kroz creva

skinem ih sa malog hladnjaka,upalim kola i nece da gurne ni kap.nema uopste cirkulaciju.

razmisljao sam da ga prikacim na ono crevo sto ide u usisnu granu jer tu gura vodu

da li si se susretao sa ovim problemom?jel imas neko resenje?

pozdrav

Comment

• Pole
                  CBC Senator XXL
                  • 05.10.2006
                  • 363

evo pogledaj sliku

vidis ono crevo iza motora.e to sam prikopco na onu cev sto ide prema kucistu termostata

to je taj karburator sto me je zaj....o (mozda me jos uvek zeza) http://img80.imageshack.us/my.php?image ... 411pq3.jpg

Comment

• ABARTH
                    CBC Senator XXL
                    • 19.07.2006
                    • 364
                    • Vršac,Banat,Vojvodin
                    • SKALA 65

Originally posted by Pole
                    brick

muci me jos jedan problem-grejanje.problem je nastao zbog toga sto na ovoj glavi (fijat) nema onaj izlaz za vodu sa desne strane kao kec gde se kaci jedno crevo sa malog hladnjaka a drugo ide na pumpu.

na ovu moju pumpu od keca prebacio sam onu cev od fijata zato sto ima na njoj dva izlaza za vodu.

jedan sam blombiro a na drugi sam prikacio jedno crevo od malog hladnjaka a drugo na pumpu i da neverujes da ni malo vode nece da gurne kroz creva

skinem ih sa malog hladnjaka,upalim kola i nece da gurne ni kap.nema uopste cirkulaciju.

razmisljao sam da ga prikacim na ono crevo sto ide u usisnu granu jer tu gura vodu

da li si se susretao sa ovim problemom?jel imas neko resenje?
                    Pa naravno Pole da negura to su povratni vodovi rashladnog sistema.Ako si stavio debelu cev od fiata,onda ti treba i termostat (Fiat tipo1.4 . 1.6 , florida i svi sadasnji yugici imaju takav sistem i termostat sa ispustom za grejanje)A ta pumpa od keca sto si je stavio ima na sebi malu savijenu cev na sebi to ti je stari tip stojadina (povratna strana grejaca)

Comment

• ABARTH
                      CBC Senator XXL
                      • 19.07.2006
                      • 364
                      • Vršac,Banat,Vojvodin
                      • SKALA 65

Ako si stavio usisnu granu od keca ,onda na njoj treba da imas dva čepa za imbus ključ 10 .Skineš jedan,zaviješ cev sa navojem koju napraviš kod strugara, tu stavljaš crevo koje gura vodu u grejač,povratni vod staviš na pumpu od keca.Na onoj debeloj crnoj cevi sto vraca vodu u pumpu zapušiš oba siska .
                      Ili vratiš kečevu cev na pumpu bez te dve cevčice.Ili vratiš vodu iz grejača u jednu od te dve a zapušiš cev na pumpi ili zameniš pumpu imaš nekoliko mogućnosti .Ili svratiš do mene ,pa sutra je ponedeljak ....

Comment

• Pole
                        CBC Senator XXL
                        • 05.10.2006
                        • 363

hvala Zoki

tako nesto sam imao u planu.

grana je od Fijata i ima na njoj izlazna cevka pa cu probati da prikacim grejanje na nju.

izvini sto nisam dosao jer sam non stop u nekoj guzvi

cim dodjem do VS navraticu da se ispricamo i da ti se oduzim

pozdrav

Comment

• Pole
                          CBC Senator XXL
                          • 05.10.2006
                          • 363

Ili svratiš do mene ,pa sutra je ponedeljak

da,da u pravu si.

rekao sam u ponedeljak ali ne u koji

pozd.......

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141

svecice sam skidao i bile su malo crne.ocistio sam ih i nastelovao na 0.7 zazor
                            logicna posledica kvara karburatora, tog prelivanja.

sada, kada se setis ali ne jednom u 10 godina, povremeno skini i pregledaj svecice.
                            iz izgleda se moze mnogo toga saznati o procesu sagorevanja, ima ovde na forumu detaljno tema o tome sa sve slikama.
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• ABARTH
                              CBC Senator XXL
                              • 19.07.2006
                              • 364
                              • Vršac,Banat,Vojvodin
                              • SKALA 65

Pole a koje svećice imas na autu????

Da nije otkud Bosna

Comment

• Pole
                                CBC Senator XXL
                                • 05.10.2006
                                • 363

ma jok bre kakva bosna

nisam siguran za naziv(da ne lupam)ali su japanske

bile su na mom bivsem motoru svega mesec-dva

elektrode izgledaju super,kao nove

malo sam ga danas slusao u voznji i primetio sam da on meni izgleda posustaje kad otvori drugo grlo,znaci kad stisnem gas od pola do kraja

kao povuce pa nece,pa mu malo popustim gas a on malo povuce pa ga opet stisnem a on posustaje.......

na prvom grlu vuce fantazija....prva,druga,treca,cetvrta na kratko super

obrti moment kao da ima 150 konja,dam gas u cetvrtoj pri 40 km/h on vuce kao da je druga....ludilo

ali kad dodje drugo grlo na red razocarenje

brick je spominjao stelovanje drugog grla.tu nisam nista dirao.o cemu se tu radi?

pozdrav uz AC/DC.......Highway to Hell

Comment

Working...
                                X