Problem sa Xantiom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vasa123
    CBC Član
    • 24.03.2008
    • 54
    • Okolina Beograda

Originally posted by Valent Vudriga
    Mozda da potrazis majstora koji cita CB forume.
    Pa ne znam gde da ga tražim.

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

onda probaj naći majstora koji će da započne proces dijagnostike, pošto ovaj gde si bio očito nije bio niti blizu D od dijagnostike kvara.
      sam instrument koji pominješ nije sposoban da sintetizuje odgovor na pitanje šta je uzrok, samo pomoćna alatka da olakša misaoni proces.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• Valent Vudriga
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 2778
        • USA

Pa ne znam gde da ga tražim.
        Ja jos manje. Nadao sam se da netko s foruma moze napraviti preporuku, ili da ce se javiti neki od servisera. Ako mozes naci nekoga tko moze skenerom snimiti relevantne radne parametre rada motora, postavi ih ovdje pa cemo ti dati usmjerenje.

Comment

• vasa123
          CBC Član
          • 24.03.2008
          • 54
          • Okolina Beograda

Sad tek nisam pametan. Čovek drži servis i radi samo Citroene, ispred stoji velika tabla "dijagnostika".

Da li po ovome do sad napisano ispada da verovatno nije Lambda sonda, i da njeno menjanje ne bi ništa rešilo?

@sw.brick
          šta sve podrazumeva proces dijagnositke da znam za sledeći put?
          (da mi opet neko ne uzme 20E za pet min. i da ništa ne uradi)

Comment

Originally posted by vasa123
            Sad tek nisam pametan. Čovek drži servis i radi samo Citroene, ispred stoji velika tabla "dijagnostika".

Da li po ovome do sad napisano ispada da verovatno nije Lambda sonda, i da njeno menjanje ne bi ništa rešilo?

@sw.brick
            šta sve podrazumeva proces dijagnositke da znam za sledeći put?
            (da mi opet neko ne uzme 20E za pet min. i da ništa ne uradi)
            Dijagnostika,ti je prijatelju moj uzimanje para na brzaka!! Tebi treba jedan stvarno dobar servis koji ce da ti pronadje,otkloni i da GARANTUJE da taj kvar nece vise da se ponovi! Znaci ako ti kazu da kupis i doneses lambda sondu onda moraju moralno i materijalno da stoje iza toga i da u slucaja pogresne dijagnoze iskesiraju 100 evrica,ili koliko vec budes dao...
            Licno mislim da imas dva do tri manja uzroka kvara i to: lambda sonda,zaprljane dizne i ler gas ventil.
            Poslusaj me i nadji servis u kome ce da ti otklone i garantuju za kvar koji imas na tvojoj Xantii. Bice malo skuplje ali ces resiti problem da te vise ne boli glava

Comment

• vasa123
              CBC Član
              • 24.03.2008
              • 54
              • Okolina Beograda

Hvala na savetu, jedino da pitam ovog da li hoće da da takvu garanciju.
              Bilo bi glupo da ja menjam redom delove dok on ne "pogodi" šta je.

Valjda će neko dati neku preporuku za majstora.

Čuo sa da je "Savin" iz Zemuna OK, on je ovlašćeni servis pa je verovatno i cena malo jača.

Comment

• Valent Vudriga
                CBC Senator XXL
                • 02.04.2005
                • 2778
                • USA

Tvoje zapazhanje i pitanje zadiru u srz problema. Dijagnostika je svestrano tematizirana u zadnje dvije godine. Koristi trazilicu na podforumu Dijagnostika.

Ponovo sam procitao tvoj opis problema. S obzirom da reset kompjutera poboljsava situaciju, moguce je da je problem u regulaciji goriva. Lambda sonda koja je napravila 170K je vjerojatno oslabila i ne regulira gorivo precizno. Zamjenom bi dobio bolju potrosnju goriva. Istovremeno, tvoj nedostatak snage je povremen, a L. sonde se ne ponasaju tako. Ako nadjes mehanicara koji zeli suradjivati, nije sujetan, ima potrebnu opremu i voljan je ici na test voznju dovoljno dugo da bi se manifestirao problem, javi se.

Comment

• vasa123
                  CBC Član
                  • 24.03.2008
                  • 54
                  • Okolina Beograda

[quote=Ako nadjes mehanicara koji zeli suradjivati, nije sujetan, ima potrebnu opremu i voljan je ici na test voznju dovoljno dugo da bi se manifestirao problem, javi se.[/quote]

Da, takvog je teško naći...

Comment

• calypso
                    CBC Član
                    • 15.05.2008
                    • 11
                    • Zagreb

Evo ovako,

s obzirom da imam slicnih problema, samo sa Xsarom, mogu ti prenijeti sto je meni moj serviser rekao (i mehanicar i decko koji mi je plin sredjivao).

Mehanicar kaze da povremeno gubim snagu zbog neispravnog MAF senzora.

- nece da vuce, najcesce na plinu, ali zna se desiti i na benzinu, rjesavam ili tako da ugasim/upalim auto ili da prebacim na benzin i par puta stisnem, najcesce je to na uzbrdicama

Plinar kaze da trebam promijeniti lambda sondu jer mi pokazuje vrijednosti izmedju 250 i 350mV, umjesto da ide od 100 do 900mV.

- nisam primjetio povecanu potrosnju goriva, ali auto u leru radi nemirno i na plinu i na benzinu

Pa, vidi sa nekim svojim serviserom da li ti promjena MAF senzora moze pomoci.
                    2006-2009 Citroen Xsara 1.4i, 1998, BRC plin
                    2009- Citroen XM 2.0i 16v, 1995

Comment

• vasa123
                      CBC Član
                      • 24.03.2008
                      • 54
                      • Okolina Beograda

Problem je bio u lambda sondi kako mi je mastor i rekao na početku.

Čim je zamenjena, svi simptomi (problemi) su nestali.

Da napomenem ugradio sam univerzalnu lambda sondu koja je 3X jeftinija od originalne i za sada radi dobro.

Comment

Working...
                      X