Bio sam, medjutim nisam kaparisao, motor je suv, ok, ali je presao 220.000 km, to je jedna od mana, da znate sta mi sve treba da bih ga uglavio u moja kola... uh... uh... mnogo stvari, i to sve ne bi ispalo 350 evrica nego 600, sto trenutno nemam, dacu tih 600 evra ili cu celog stranca da uvezem inace covek je bas dobar lik i svima ga preporucujem. Znaci 600 evra sve sto se nalazi u motornom prostoru + rezervoar + prednji ceo trap bez amorta, iako sam imao ponudjen prednji trap ovako mi ispada jeftinije da ga uzmem, i jos kad bih znao koliko bi me kostala ugradnja... Dakle, sta vi mislite da li da uzimam ili ne? Da li je bolje da uzmem za 1000 evra stranca GTIa pa da presadjujem ili ipak ne? I da li imate nekog da mi to sve uglavi? Imacu 600 evra za mesec dana to nije problem, ali problem je gde da drzim taj motor, kad ga uzmem, tako da ako ga uzimam, hocu odmah i da ga uglavim u kola a to je jos ne znam koliko tako da bi mi bila pozeljna i ta informacija, racunam negde jos 300 evra . . .
PEUGEOT 205 1.4 TU3A 70KS konverzija na 205 1.9 GTI
Collapse
X
-
Pusti taj ako je pres`o toliko. On kaze da je ok i ja mu verujem ali pitanje je koliko ce jos biti ok?
Mislim da je 300e puno za ugradnju.
Tebi je najbolje resenje da uzmes celog stranca(obavezno Svajcarca) sa akcentom na dobar motor. To bi te kostalo oko 800e samo je pitanje k`o da doveze ako vec ne mozes sam? I da li imas gde da ga drzis dok ga ne ocerupas?
Mozda je jos bolje da prodas sadasnjeg pa kupis GTI-a. Sitnice koje mu fale ces moci lako da upotpunis u Zucama.
Comment
-
-
E to mi je predlozio i Srdjan,medjutim necu to da radim necu da kupujem GTIa, nesto cu da smislim vec, najbolje bi bilo kad bi nekog nasao da kupimo po pola auto meni motor i oko motora,a njemu sve ostalo,to bi mi bilo idealno,medjutim ne znam nikog ko vozi 205, a kamoli da hoce da uzima kozna sedista za 205icu felne i tako nesto,a i nemam gde da ga drzim, mislim i ja da je puno 300 evra za ugradnju,ali to jesu komplikovane stvari jel treba celu instalaciju razvuci, promeniti i sta ja znam sta sve ne. . . Inace motor je i po meni dobar i covek mnogo zna, kad sam dosao, tek sam video koliko nemam pojma, ali dobro. . .U sustini imacu 600 evrica, mogu da nadjem i tih 300 za ugradnju, ali necu taj od 220k km nego polako,naici ce sigurno nesto sto je manje preslo. . .Korektan je covek tako da cu od njega sigurno uzeti to,ako vec ne nadjem kombinaciju za stranca.E da, jel si video onaj momo volan sto je u onoj 205ici? Uh mnogo je i on dobar,da ne stekam za motor odmah bih ga uzeo
E da, razmisljao sam , dacu sad 600 evra ili koliko vec ali zato cu posle imati razvucenu instalaciju, i lakse cu moci da ugrajujem neke druge XU motore ako ne budem zadovoljan GTI om (mada ne znam zasto ne bih) tako da dam jednom 600evra ali sam miran za posle. . . Tako da ima dosta pluseva ta moja konverzijica
Comment
-
-
Nisam video tog GTI-a a extra volan sam skoro kupio(rucno opsiven crnom kozom).
Ne treba mi nista za auto pa nemam interesa da ucestvujem LEZA, nazalost.
Dogovori se sa Srdjanom da te obavesti kada stize sledeci GTI pa sacekaj neki sveziji.
Comment
-
-
Kako ide potraga LEZA?
Hteo sam da te pitam kakav menjac ti vozas? Onaj sa najduzim prenosima?
Nesto razmisljam da zamenim svoj posto je sav klimav, tezak i melje.
Kontam da li da ubacim sa TU1 makine i tako osetno produzim brzine?
Comment
-
-
Menjac i meni je malo zaribao,Srdjan mi rece da bi se osetila razlika kad bih stavio menjac iz XS-a,a ja sam nesto nacuo da bi imao dobro ubrzanje kad bih stavio menjac od dizela ali i krajnju brzinu manju iako se Srdjan ne slaze s tim,mada ne razmisljam o menjacu,razmisljam o GTIu,mislim da cu reci Srdjanu da mi javi ako stigne neki,sto ti kazes sveziji GTI ako se nesto, ne preokrene za 180 stepeni. . .E sad razmisljam da li sad ili na prolece . . . I jos nesto razmisljam,sto je pokvareno,ja na motoru imam plocicu sa brojem motora i GTI imaju plocicu pa sam mislio samo da ih zamenim,sta znaju glupavi policajci,ali videcu, nisam bas toliko neozbiljan
,ne bih bas posle tolik otruda da mi preotmu kolica
. E da imam s najduzim prenosima menjac,najveca brzina,mada s ovim velikim gumama ne moze da ide bas do kraja
,a i ja ga ne teram bas toliko do kraja,iako mislim da nista ne moze da mi krcne na kolima,ipak je to auto koj iima 18 godina
Comment
-
-
To sa plocicama stoji mada je GTI mnogo veci i vizuelno drugaciji.
Koliko ja znam to je carinski prekrsaj i uzeli bi motor a ne ceo auto.
Nisam razmisljao kako bi menjac od dizela radio? Ipak se dizel vrti znatno manje.
Ja bih sada neki relaksiraniji prenos;
Ne najduzi nego srednji, sa TU1 recimo (za razliku od tvog ovaj ima kraci finalni prenos).
Comment
-
-
Nemam ti težinu nazalost iako bi ovako "odokativno" rekao cca 150 kg... ili manje ...
Uzgred, ako ga ne možeš upaliti, nemaš šta puno videti... samo obrati pažnju na to da li ima distancer na karteru, po tome vidiš da li je 1.9 ili 1.6... bilo bi mu dobro izmeriti kompresiju.. za to ga je dovoljno zavrteti na anlaseru ...
Comment
-
-
Uzimaš samo motor ili celi pogon? Ja bi u svakom slučaju nastojao nabaviti motor sa agregatima i full instalacijom, menjač i poluosovine.
Treba upaliti bez oklevanja i pazi na klasične stvari da li dimi, da li negde pušta ulje, majonez na čepu ulja i slično. Ako se ventili malo čuju, ništa strašno, to se može podesiti. Nisam nikad čuo da je neko imao problema sa tim motorom, tako da ne znam koje su mu slabe strane.
Ako je motor izvađen onda baš i nemaš neke šanse za dijagnozu. Možeš izvaditi svećice pa po njima u grubo proceniti stanje, a možeš zavrteti motor gedorom na radilici (sve svećice prvo povadiš van...) ako ga budeš lako zavrteo onda računaj da su karike već pred smrt, ako ide teže onda je ok.
Ako je mašina u autu i može se upaliti, onda pročitaj malo ovo:
Inače, kao što sam ti rekao, ovi motori su prilično trajni, nemaju neke spec probleme, nemaju poteškoća sa kompresijom, jedno senzori znaju praviti problem. Sami motori kao takvi su prilično izdržljivi, ali ja bi bez obzira na to napravio jedan servis pre ugradnje:
1. skinuo glavu
2. prešlajfao ventile i narezao sedišta na novo
3. gumice ventila
4. dihtung glave + šrafove
5. obavezno - zupčasti i zatezač
Comment
-
-
Uzeo sam danas sve, sve agregate, motor menjacjedino sto je motor onaj slabiji od 122 ks
procitao sam to sve na 205gtidrivers i tako, mislim da je ok motor
Za tezinu sam pitao da bih mogao da se organizujem za prevoz,ne bih ga bas vozio mojim kolima
i jos da nadjem nekoga da mi ugradi to sve i sjajno ce da bude. . .
Comment
-
-
Razlika izmedju peugeot 205 GTI XU9JA i XU9JA/Z motora
E sad, posto sam vec uzeo ovaj JA/zinteresuje me koja je razlika izmedju ova dva motora? Mozda u kompu? Ovaj prvi je jaci 8 konja pa me interesuje da li je hardver u pitanju ili softver?
Comment
-
Comment