Primijetio sam u zadnjeh mjesec dana da mi je na autu (Laguna I,motor 1.8) ler gas umjesto standardnih 900 obrtaja sada oko 1200 obrtaja a nekada kada upalim odjednom skoci i do 3500.I kada auto radi na benzin trza u voznji .Takođe nekada kada dam kontakt čuje se caktanje u motoru ler gasa tj sajla od ler gasa igra.U autu imam ugrađen plin LOVATO i takođe na leru obrtaji su nekad 1200 a nekad skoce do 4000 i tu stoji izvjesno vrijeme.A kad vozim na plin trzanja u voznji nema samo prilikom promjene brzine na leru obrtaji skoče.Vozio sam auto na servis i ovi kažu da mi ne mogu ništa pomoć jer prilikom priključenja na kompjuter zbog ugrađenog plina ne mogu očitati prave vrijednosti Oni sumnjaju na motor ler gasa a ako on nije onda je kompjuter (tako kažu).Da li postoji mogućnost da je taj motor zaprljan,da li da ga skidam a novi je oko 400 eura (u servisu a pitanje je da li je i on).E sada zanima me otprilike šta bi mogao biti uzrok toga kvara?
Motor ler gasa ili šta drugo-Laguna I-HITNO!
Collapse
X
-
Re: Motor ler gasa ili šta drugo-Laguna I-HITNO!
sajla od ler gasa igra ovo mi nije jasno mozes li da pojasnis
zbog ugrađenog plina ne mogu očitati prave vrijednosti,nije tacno mogu ali nece da se zaj.....ju odmah im je plin kriv za sve. Imam jedan predlog pogledaj sajlu za gas da ti ona ne zaglavljuje.bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
Ne predaj se nikad,osim kad moraš.
-
-
Evo skinuo sam poklopac sa karburatora (tj.cijev od vazd.filtra)
na slici iznad je ta plastika na kojoj je sajla od gasa i koja nekada se trese i cakće sama od sebe.
ovako izgleda vrh kada skinem usisnu cijev od filtera vazduha znači sada bih trebao vidim da ima nekih torx šarafa di njih odvrnem da skinem ovaj metalni prsten kako bih mogao da priđem šarafima od motora ler gasa.JESAM LI U PRAVU?
Na ovoj slici iznad koliko sam skontao ,je li to taj senzor položaja papučice gasa jer na vrhu ima motor koji kada se pritisne rukom uvuče se i kad pustim vrh sam se izvuče.
Comment
-
-
Pa neznam po čemu si to mogao da zaključiš ako nije problem da mi rekneš,ali zadnje dvije godine nisam uopšte vozio na plin,već samo zadnjih 5 mjeseci,mada i tada često prebacim na benzin.Pojma nemam u subotu čistim motor ler gasa pa kud puklo da puklo.
Comment
-
-
Nije u pitanju kvar nego dugogodisnja eksploatacija i karb zahteva majstora i ako se ne kontas u mehaniku najbolje je odes oni ga rastave stave u uz kadu ociste produvaju zamene sta treba vrate nazad i ti se slatko vozis sa omiljenim renaultom.bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
Ne predaj se nikad,osim kad moraš.
Comment
-
-
Pojma nemam u subotu čistim motor ler gasa pa kud puklo da puklo
Taj ler motor nema sta da se cisti,ili valja ili ne valja.Odgovara od starijih VW,toga imas po odpadima za 50-60evra,ceo "karb",pa skini samo ler motor.Poslusaj lakijev savet i neka ti neko u ultrzv.kadi ocisti ceo "karburator".
Comment
-
-
Bio sam na dijagnostici u "ovlaštenom servisu" ali oni kaže zbog ugrađenog plina ne mogu??? da očitaju prave vrijednosti a plin je rađen u Italiji.Pokušaću ovo sa klemom pa ću da vidim i usput da pitam od kojih tipa
VW odgovara ler motor tj.je li pasuje za Lagunu?
Comment
-
Comment