Golf 2 1.6 i,1,8i,Golf,Pasat 3,ma idi na neki otpad VW i sve ce ti se samo kasti.To je koliko vidim Bosch sistem
Motor ler gasa ili šta drugo-Laguna I-HITNO!
Collapse
X
-
Danas sam skidao karburator da vidim da nema kakvih većih prljavština,Nisam ništa našao skinuo sam gornju ploču usisnik sa leptirom i motorom ler gasa sa strane i dole vidim ostaje ploča i nema nekih prljavština tj.sve je čisto?Jedina razlika mi je što sada max.na leru diže do 2200 i onda vrati na oko 1200 obrtaja.A ono caktanje koje se primjećivalo na motoru ler gasa kada dam kontakt se izgubilo.
Comment
-
-
Moraces ponovo da skines.Leptir ti je ona kruzna ploca sto se otvara i zatvara kada dodajes gas.Prostor u kome se ona otvara i zatvara moras ocistiti tako da se beli.Isto tako sam leptir,kada ga otvoris do kraja,ocistis po celom obodu(obimu) da sija.Mozda imas i malu rupicu na leptiru pa i nju iscackaj nekom iglom.Velika verovatnoca da ce posle takvog ciscenja sve biti u redu
Comment
-
-
Ako ti je motor 16V, steper ti je onaj sto sam napisao i nije kompatibilan sa vagenovim. Nijedan step koji koristi reno ne moze da ide u druga vozila osim u jedan opelov kombi, tako katalog kaze. Zapravo sve lagune koriste taj.
Za motorcic mozes primeniti i ciscenje u kadici ako ti je dostupna.
Comment
-
-
Sto bre? Neki majstori koje ja znam tako ih ciste. Kad mu skines klip naprskas unutra carbcleaner dodje mu na isto, gledao sam na rumunskim sajtovima zbog moje dacije, oni ga rasturaju pa peru. Mozda lupam gluposti ali tako pise u manualima.
Nesto sam gledao reno ne koristi bosch motore.
Comment
-
-
Ono je 1.8 8v motor sa nekom verzijom poluelektronski karb mora sve da bude cisto i prohodno da ne bi bilo zajebancije oko rada moze samo da se pokvari ako covek pocne sam da ceprka po njemu i kraj toga bi bio odlazak opet u karb servis ili polovni karb. Na tebi je da odlucis, a sto se tice step motorica jos nisam cuo da ga neko cisti u uz kadicibolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
Ne predaj se nikad,osim kad moraš.
Comment
-
-
Moja Laguna nije 16V a ovaj motor ler gasa je BOSH;tako barem na njemu piše i ne znam šta se u njemu ima čistiti kada se nalazi van usisnog grla (tako mi je TECA objasnio a i ja sam vidio da je to to kada sam skinuo karburator i u njemu nema drugog motora nego onaj što regulira sajlu od gasa.) a to se i vidi na 3 slici koje sam postavljao.
Comment
-
-
Dobro nemoj da cistite motor u kadici, niposto.
Nemam bre busalicu Tecane, a i to nije isto da li bi ti izlagao svoju busilicu uljim isparenjima dok se ne pokvari.
@Batke onda moze da je zamenis sa nekom vagenovom. Samo nemoj da ti prodavci na otpadu to pricaju moras naci Boschov katalog step motora na netu.
I dosta vise step motorima za danas odoh na beerfest
Comment
-
Comment