Megane 1.6 8V Cudno radi na benzinu, dok je na plinu....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NpN
    CBC Veteran
    • 09.10.2007
    • 168
    • Novi Sad

Re: Megane 1.6 8V Cudno radi na benzinu, dok je na plinu....

Originally posted by Keketarac
    Koja je oznaka motora?
    K7J i K7M motori nemaju hidraulicne podizace ventila, tako da moraju da se steluju na svakih 60.000 km, a ako se vozi na gas, onda na 30.000 km.
    Rastelovani ventili mogu da daju opisane simptome.
    Motor: k7ma7/02de12353
    Mada mi za njega rekose da se sami steluju... Ko ce znati...

Nego, problem je resen sto se tice dizni...

Otisao sam kada sam se vratio sa puta opet kod majstora koji mi je radio ciscenje dizni, i nije kao ovo ono, kazem ja njemu nisu mogle da se zaprljaju na 50-ak kilometara... Kao, zeza te emulator, jedna dizna ne radi uopste...
    Ne ukljucuje je emulator sto prebacuje plin/benzin...
    Ja rekoh koliko kosta, kaze 35 eura... Joj, majko mila, kakvih 35 eura, to cu ja da popravim... Kao, to se ne popravlja, to se stavlja novo... Pa zaboga, elektronika je, to se popravlja...

I tako, pocupam ja emulator danas, donesem ga u stan, vidim koji me relej yebe, otvorim, ocistim, zategnem, vratim, proverim, montiram u auto, i evo ga radi sasvim normalno...

Sto dalje implicira da je ciscenje dizni bilo bacanje para, jer je majstor precutao da mi jedna dizna je dobija struju, rekao je da je radio na tri cilindra, misleci na zaprljanost a ne na nedostatak napona na dizni... Da je odmah rekao da je emulator, ja bih sredio to kao i sto sam danas...

Eto, posle me pitajte zasto ne verujem majstorima...

Comment

Working...
    X