Reno laguna termo prekidac

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Reno laguna termo prekidac

Al me krenulo...
    Kada upalim klimu, pali mi se ventilator za hladjenje (ocekivano) i temperatura je normalna i u guzvi i na otvorenom. Bez ukljucene klime auto u guzvi pocne da dize temperaturu i neukljucuje se ventilator za hladjenje. Mislim da je u pitanju termoprekidac ali cisto da se konsultujem da ne kupujem dzabe (kosta 25EUR-a)?

Proverio sam osigurace i svi su uredu.
    https://t.me/pump_upp
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

upali auto na ler,pa prespoj ga direktno na termostatu ,kljucem ili srafcigerom...pa ako onda vrti ventilator....ti kupuj termostat.

btw: Ladno i kisovito za motor a?
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• djukic
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2005
      • 2526
      • Beograd

Pa kazem da motor radi kad ga ukljuci klima (isti ventilator). Kupujem sutra prekidac pa ce mo da vidimo

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

A za kisu pa nikad mi nestrada nista po suncu nego ceka kisu

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

Originally posted by djukic
          Pa kazem da motor radi kad ga ukljuci klima (isti ventilator). Kupujem sutra prekidac pa ce mo da vidimo
          pa to ti i ja kazem...ventilator ti pali klima..ali dali ga pali termostat?
          proveris terostat kratkim spojem i akol se vrti ventilator na zagrejan motor...promeni termostat.

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

izvinjavam se ...svo vreme mislim na termoprekidac na hladnjaku ..a kazem termostat...lapsus

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Zamenio sam termoprekidac i ostala je ista stvar. Znaci kada je auto ostavljen na leru u mestu ili kada je velika guzva pocne da dize temperaturu mislim da bi isao do pregrevanja. Nepali ventilator. Crevo od hladnjaka ka termostatu tvrdo. Sta moze da bude. Napominjem da sam menjao vodenu pumpu u junu i mislim da mi od tada se i javlja ovaj problem. Tecnosti ima na max.

Da li moze vazduh da bude? Kako da proverim?
              Da li moze termostat da bude i kako da proverim?

Cim upalim klimu i dalje upali se ventilator za hladjenje odma se ohladi...

Comment

• Valent Vudriga
                CBC Senator XXL
                • 02.04.2005
                • 2778
                • USA

Skini relej ventilatora. Jedna linija je stalno pod naponom, druga kad das kontakt, jedna ide na ventilator, a zadnja je uzemljenje koje aktivira relej. Ako si vican voltmetru nebi trebao biti problem.

Comment

• djukic
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2005
                  • 2526
                  • Beograd

Cek to sam vec radio na XM-u. Tamo mi je bio problem sa losim kontaktima na releju ventilatora. Sta si mislio pod takvim vidom kontrole. Da iskontrolisem sam relej ili termoprekidac?

Comment

• BOOST
                    Founder - Admin od Začetka
                    • 29.09.2004
                    • 8726
                    • Gislaved//Sweden
                    • SAAB 9000 AERO R; SA

Da si kontrolisao na nachin kako zornabg kaze sve bi ti bilo jasno, jer bi na taj nachin proverio i primarno i sekundarno kolo iza relea. Ovako nenzas jos uvek sta je i kako je
                    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                    move your mind

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

Nije problem kratkospojiti, to sam radio i ventilator radi (obe brzine). Problem je sto se neukljucuje a izgleda da razlog nije termoprekidac jer sam isti promenio vec vazduh, termostat ili neki drugi gremlin?

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

ma nije gremlin..taj problem je bas jednostavan( po meni),narodski receno,ako si proverio termoprekidac(jesi,kupio si nov 99% je ispravan),proverio si ventilator(radi,nije vazno kad,vazno je da radi)..problem je u zicama...taj termo prekidac i ventilator ne dobijaju struju dok ti ne upalis klimu.
                        znaci nems + ili -..razumes?
                        otprati zice lepo i resices problem...ili dovedi dve(+ i -) sa akumulatora na termoprekidac,a predhodne otkaci da ne napravis nedaj boze neki spoj...
                        ili probaj dadodas + ili - jedno pa drugo u trenutku kad bi "trebao da se upali termostat" pa ces videti sta fali. =]

btw: da je do vazduha u sistemu,nebi radio ni kad ukljucis klimu,jer nemoze klima da istisne vazduh iz sistema.

Comment

• Valent Vudriga
                          CBC Senator XXL
                          • 02.04.2005
                          • 2778
                          • USA

Cek to sam vec radio na XM-u. Tamo mi je bio problem sa losim kontaktima na releju ventilatora. Sta si mislio pod takvim vidom kontrole. Da iskontrolisem sam relej ili termoprekidac?
                          Pa najprije provjeris dali relej dobiva napon na oba voda. Zatim aktiviras relej manuelno uzemljujuci magnetnu navojnicu releja te voltmetrom kontroliras izlani napon prema ventilatoru.

I pzi sto radis da ne zapalis nesto. Ako nisi siguran potrazi Tsunamijeve majstore da skinuu glavu i vide o cemu se radi.

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

ha ha...tsunamijevi majstori...likovi nevidjeni...ha hah a..ladno skinu glavu na automobilu koji je star 3 god i preso 44k ha ej bre..nov auto....ha hah

ima da te ubede da ti je ispala kuglica iz kataklingera,i da nemoze druga da se ubaci,nego mora da se naruci nov kataklinger komplet iz inostranstva.... =]

Comment

• BOOST
                              Founder - Admin od Začetka
                              • 29.09.2004
                              • 8726
                              • Gislaved//Sweden
                              • SAAB 9000 AERO R; SA

Za paljenje ventilatora kad radi klima zaduzen je prekidach pritiska (presostat) na samoj instalaciji klime.

Odatle + ide na isti rele i na istu nozicu kao sa termoprekidacha na hladnjaku.

Posto si ustanovio da premostivanjem termoprekidacha dolazi do aktiviranja relea nema sta da trazis na strujnim kolima.

Pozabavi se sa trazenjem greske na nachin tipa, da li je protok kroz sistem dovoljan da bi dao aktiviranje termoprekidacha koji se inache obichno nalaze na hladnom delu ladnjaka, dakle pri izlazu.
                              Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                              move your mind

Comment

Working...
                              X