Peugeot 406 2.0 benz. - osjeti se "rupa" dok naglo dodam gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Strelac
    CBC Član
    • 08.04.2005
    • 15
    • Banja Luka

Peugeot 406 2.0 benz. - osjeti se "rupa" dok naglo dodam gas

Pozdrav svima,

U zadnje vrijeme mi se desava da se osjeti "rupa" dok naglo dodam gas, a pod haubom cujem zvuk u usisnoj grani kao da pusti vakum (nadam se da ste skontali opis ali neznam kako da kazem drugacije). Isto se desava dok je auto na benzinu i dok je na plinu (BRC sequent). Motor je 2.0, 16V, kompijuter BOSCH v5.02, 1998 godina. Inace sam zadovoljan sa autom.

Hvala unaprijed
    Pročitaj pravilinik o potpisima <- klik
  • CannoN
    CBC Senator XXL
    • 15.09.2007
    • 485
    • Beograd

Teraj ga na dijagnostiku.

Mislim da te nisam najbolje razumeo:

Jel "u****va" fals vazduh ili i****va vazduh pod pritiskom iz grane?

Jesi li proverio da li grana ima naprsline?

Comment

• Strelac
      CBC Član
      • 08.04.2005
      • 15
      • Banja Luka

Nije u pitanju falsh vazduh, na dijagnostici sve prikaze ok, a grana nije naprsnula. Jednostavno se dogodi "pauza" u toku naglog dodavanja gasa dok radi u leru ili dok se vozi i cuje se usis vazduha. Da li je to normalno?

Comment

• CannoN
        CBC Senator XXL
        • 15.09.2007
        • 485
        • Beograd

Nije.

Comment

• LEZA
          CBC Senator
          • 10.08.2007
          • 280
          • Beograd

Mozda ja pojma nemam, i to sve, ali mozda to sto se tebi desava ima neke veze sa protokomerom? Da li si razmisljao o tome? Slab sam trenutno s tim modernijim motorima,da je kod starijih rekao bih lamela

Comment

• ada
            CBC Senator XXL
            • 04.06.2005
            • 2375
            • Novi Sad
            • Svasta nesto

ja bi rekao isto kao kod mene na 1.8 16v step motor nereaguje na vreme jer je zaprljan i on i leptir na usisu.
            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• apex
              CBC Član
              • 23.08.2007
              • 59
              • Zrenjanin

Ma blesav je taj motor od 2.0 a ovaj od 1.8 16V je jos blesaviji. Moj (isto 1.8 16V) dok ne nabije 70C i ne ugreje neznam ti ni ja sta, kad mu dodas gas cuje se vazduh kao da ima turbinu, a pri tome priguta knedlu. Univerzalni problem kod 406-ice i prakticno je nemoguce ga se resiti. a za step ne vredi ni trositi reci, ja sam mog cistio, ali nema razlike.... te senzore treba sve pocupati sa motora jer nikome ne prijavljuju gresku na dijagnostici, kao sve je super, a auto radi kao da ima gremline unutra....

Comment

• apex
                CBC Član
                • 23.08.2007
                • 59
                • Zrenjanin

ja bi rekao isto kao kod mene na 1.8 16v step motor nereaguje na vreme
                ne da ne reaguje na vreme, nego nekad kao da ga ni nema, ali se zato motor dobro protrese, ako si ga palio sa otvorenom haubom, moze da se vidi

Comment

• maniac
                  CBC Član
                  • 07.04.2006
                  • 91
                  • NBG

Bio jutros u ovlastenom servisu u Cara Dusana u Zemunu.
                  Kazu da se taj vazduh cuje na svim 2.0 motorima (moj),a vreme odziva se moze korigovati verzijom softvera,poslednja verzija je iz 2005.tako da ako imas stariju,moze se nesto malo popraviti+redovno menjanje svecica 20-30K i trebalo bi da se minimizuje.
                  Poz!
                  http://www.youtube.com/watch?v=edLnXzAwHVc

Comment

• nnad
                    CBC Veteran
                    • 16.01.2008
                    • 171
                    • pancevo

da li je neko nesto resio u vezi ovog problema?Ja vozim 1.8 16v , slicno se ponasa stim sto se povremeno gasio dok se ne ugreje motor, zamenom step motora popravio se rad motora pogotovo u situaciji kreni-stani, mada posle pocetnog momenta takodje se oseca gubitak snage ponekad rupa pogotovo kod jaceg pritiska pedale gasa.Auto je presao 250 000.ako je neko resio slican problem neka kaze i gde.Hvala

Comment

• Nik
                      CBC Član
                      • 14.03.2008
                      • 47
                      • Raska

tek sam sad procitao sve postove... taj vazduh kada naglo dodas gas je normalna stvar,to kao vakum... to je normalno kod benzinca,moj je 2.0,i to se cuje od kada sam ga kupio... zato uzivaj... nisam siguran da li je to samo kod 2.0 ili i kod ostalih... ali nebitno,ne znam kako to do sada nisi primetio ,uglavnom,nista ne brini,i nema potrebe za dijagnostikom

Comment

• blackwolf
                        CBC Veteran
                        • 22.04.2008
                        • 152
                        • Beograd

Mozes samo da proveris STEP MOTOR i leptira... i naravno vec pomenute svecice. I filter vazduha treba cesce menjati....

Comment

• RANK
                          CBC Senator XXL
                          • 28.02.2007
                          • 1635
                          • Beograd
                          • FIAT MAREA WEEKEND 1

knedla...ja bas volim knedle...ali u tanjiru.
                          knedla ukazuje na poremecaj smese.naglo stisnes gas,motor dobije veliku kolicinu vazduha i to treba da bude ispraceno odgovarajucom kolicinom goriva. nebitno da li je sistem sa protokomerom ili map-om, podaci koje dobija ecu ocigledno nisu odgovarajuci.mozda su ostarili i reaguju tromo, ili vuce fals vazduh pa su podaci lazni.proveri zaptivenost u****.
                          "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• nnad
                            CBC Veteran
                            • 16.01.2008
                            • 171
                            • pancevo

pozdrav svim lavovima!ovog Pezoa vozim oko godinu dana i presao sam oko 30000km. problem sa primanjem gasa se ne desava stalno.medjutim prosle
                            godine u povratku iz crne gore jedva sam stigao kuci,na zlataru sam osetio da motor ne reaguje na dodavanje gasa malo zatim kad sam stigao do zlatibora nisam mogao da skrenem levo u naselje. u leru je radio normalno, a cim pocnem da dodajem gas pocelo bi pucanje u usisnoj grani i gubitak snage.jedva sam se parkirao da bi tek posle skidanja kleme sa akumulatora motor profunkcionisao.upalila mi se i lapica lamda sonde.posle toga nisam imao problema u toj meri vec svremena na vreme malo pucanje i trzaji u rezimu do 2000o/min.na dijagnostici nije zabelezio nijednu gresku. licno mislim da je stvar u smesi tj. da nije dobijao benzin.probacu da zamenim tu lambda sondu jer je presla 250000 pa cu javiti kakvi su rezultati

Comment

• Strelac
                              CBC Član
                              • 08.04.2005
                              • 15
                              • Banja Luka

Re: Peugeot 406 2.0 benz. - osjeti se &quot;rupa&quot; dok naglo dodam gas

Pozdrav svima,

Nisam se dugo, bas dugo poajvljivao i vidim da bas i nema nekog konkretno odgovora. Mozda sam ja naisao na rjesenje problema. Naime, to mi se nekad desava nekad ne, ali u zadnjih 15-ak dana je neizdrzivo. Sta se desilo, odem u servis i krenemo od ciscenja dizni, step motora i opet po starom. Na diagnostici nije se nista prikazivalo, pa smo krenuli starom metodom stap-kanap, jedno po jedno. Da puno ne duzim, na kraju se ispostavilo da je u pitanju map senzor. Kad ga u toku rada u potpunosti skinemo, motor zuji kao pcelica, kad ga vratimo opet po starom. Ajde reko ti njega iskljuci dok se ne poruci i stigne vozicu bez njega. Ali opet ono ali... Auto bez njega nece da upali Evo sad idem da ga ispitam na osciloskopu pa cu javiti rezultate prvom prilikom.

Budite pozdravljeni i samo smireno

Comment

Working...
                              X