PEUGEOT HDI motori & Chip Tuning

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • forster
    CBC Senator
    • 24.04.2007
    • 244
    • Beograd

Egr venti sprovodi izduvne gasove nazad u motor na dogorevanje. Stim u vezi je smanjena emisija stetnih gasova ya okolinu. dakle umesto cistog vazduha motor dobija prljav. Na taj nacin se on i zagreva brze zimi. eliminisanjem EGRa motor radi vrlo malo mirnije ali mu je potrebno duze vremena da se zagreje zimi.

Postoji razlika u elektronici a to je intercooler i ecu koji kontrolisu potpuno istu turbinu njega ima 2.0 sa 110hp. 2.0 sa 90 hp nema interkuler i ima malo drugaciji ECU. Eto razlike.
    1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
    2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
    3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• forster
      CBC Senator
      • 24.04.2007
      • 244
      • Beograd

Prednosti motora od 90 ks i 110 ks je taj da je 90 konstrukciono trajniji. A od 110 ima vecu snagu ali mu je sklop takav da trpi zamajac koji je kod ovog motora plivajuci. Prednost motora od 110 je ta da je jaci.

Kao i uvek sa jedne stranee dobijes, a sa druge gubis. Tako da cipovanjem smanjujes vek trajanja motora sa 90 ks, pa ti dodje skoro isto.
      1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• mishkom
        CBC Senator XXL
        • 07.08.2007
        • 591
        • N/A
        • N/A

Znas kad cemo mi da predjemo 500.000

Jos ako moj tata bude vozio auto, kao sto vozi, samo na duza putovanja, u gradu skoro nikad, 90-110 i max.10.000km/godisnje.... Eeeeee

Sad 75.000km[zahvaljujuci meni ], a da kazemo da ima i 175.000[a nema ]km odlican je....

Comment

• forster
          CBC Senator
          • 24.04.2007
          • 244
          • Beograd

Misko, uzmi caletu auto pod parolom "Sta ce tebi".
          Svako jutro se budim sa osmehom na licu jer cu za 15-20 minuta da ga vozim pa makar do posla - 5km.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• mishkom
            CBC Senator XXL
            • 07.08.2007
            • 591
            • N/A
            • N/A

Znam ja za to, ja sam zadovoljan i jednom voznjom mesecno od 20km Nego, nemam dozvolu

A po mom razmisljanju, kupicu Alficu ja.... uskoro, mada ni ovo nije lose, malo trosi

Ajde da im odradimo te chipove, pa da uzivamo jos vise jedva cekam da cujem iskustva, a i ja cu da ga radim, IPAK

Pozdrav

Comment

• malivuk406
              CBC Senator XXL
              • 04.04.2007
              • 490
              • Nbg

ja sam hteo da radim Chip, ali sam odustao kad sam malo razmislio koliko prelazim...jbg, steta, mogu da zamislim kako bi moj isao sa 136 konja...

Comment

• Nemke
                CBC Član
                • 15.10.2006
                • 18
                • Beograd

ja sam vec pisao na ovom forumu pa ajde ponovo, ja sam na svojo staroj 207-ici koja fabricki ima 107KS stavio chip i to kod curcica pa sam dobio auto sa 136 KS, naravno rec je o 2.0hdi. Koga interesuju iskustva slobodno nek pita...

EDIT: radio sam chip tuning i na 206 1.4 16v benzinac je u pitanju, sa 90 na 100 konja

Comment

• forster
                  CBC Senator
                  • 24.04.2007
                  • 244
                  • Beograd

Benzinci nemaju takav odgovor na remapiranje kao Dieseli.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• vuk_radovic
                    CBC Početnik
                    • 04.11.2008
                    • 4
                    • zemun

ja imam PEUGEOT 206 2.0 HDI 110 KS i hocu da mu radim chip ali nisam siguran koliko je to dobro i koliko utice na dugovecnost motora. Takodje me zanim posto ga vozim sa caletom da li ce auto trositi manje goriva kada ga cale bude vozio normalno (prosecno, bez lozenja i pumpanja gasa) ili barem isto kao i pre chipa (6-7L) posto mi nikako neide u prilog da posle ulozenih 300 E u chip imam problem jos i sa caletom sto sad auto trosi vise corbe? Mislim da bi posle chipa trebao da ima oko 140 KS. Nadam se da kapirate sta hocu da kazem. Unapred hvala!

Comment

• malivuk406
                      CBC Senator XXL
                      • 04.04.2007
                      • 490
                      • Nbg

posle chipovanja bi trebao da ima 136 konjica...

sto se potrosnje tice, ostaje ista, ako ne i malo manja..
                      e, sad, dugovecnost... neam pojma...
                      drugar jedan iz Sapca je na 206 1.4 hdi radio chip, i extra ga je sluzio auto, bio je sluzbeni, presao sa njim 150k, bez problema, i onda je prodat...
                      al sam cuo i da chip ume da pravi sranja...
                      samo mi nije jasno sta ce tebi u 206 vise od 110 konja... vozio sam se u tom auticu, on leti...

Comment

• vuk_radovic
                        CBC Početnik
                        • 04.11.2008
                        • 4
                        • zemun

pa znas kako je kad je kisa blato je. Salim se ma kida on i sve je to uredu. On je sportska verzija ima qucksilver opremu i sve od muzike preko tapacirunga pa do felni je fabricko i mislim da je u tom 2003 godistu najbolji, ali posto sam ga uzeo skoro i posto, sto se tice fabrike ima sve ja bih hteo da izvucem jos jedan maximum iz njega i da time zaokruzim neko budzenje na njemu. Pa reko sad dok je jos sveze kupljen da mu uradim sve i da posle nemislim. Ja naprimer nikad nebih budzio pezo npr. 1.6 90 ks zato sto znam da u fabrici ima i bolji al sad kad znam da boljeg nema sto da mu neodradim jos ponesto i da bude mirna backa. To je moja neka logika i mozda je glupa ali ovo je sigurno auto koji cemo zadrziati jer je u perfektnom stanju pa bih voleo da tako i ostane ako ne da bude i u jos boljem. Kad kazem boljeg nema mislim na klasicne gradske peugeote 206. A to sto se tice dugovecnosti niko nezna nista konkretno da mi kaze ali mnogi misle da neko habanje ipak postoji ali da je zanemarljivo i da se nemoze primetiti. Npr. motor bez cipa bi trajao 20god. a sa, 18g ali sam cisto radi sigurnosti postavio ovo pitnje pa mi mozda neko i da neki konkretniji odgovr. A reci mi oko ove cene 300E da li je tacna posto sam na netu nasao i do 500E. To za 300 E sam cuo da je ovde kod mene u zemunu i to bih morao da proverim. A sta mislis za K&N filter. na jednom drugom forumu mi rekose da nebih trebao da ga stavljam jer bi mogao da mi proizvede vise komplikacija nego dobrih stvari. Evo sta su mi napisali "Dobices samo brundanje motora i malo vise vazduha, ali ce verovatno biti vruc ako ne izolujes taj filter i ne postavis dovod hladnog vazduha! Povecanje ergele neces dobiti! Za to treba ozbiljniji poduhvat!". Kakvo je tvoje misljenje?

Comment

• malivuk406
                          CBC Senator XXL
                          • 04.04.2007
                          • 490
                          • Nbg

K&N je smesan... jedino sto je ok, je onaj panel filter, znaci istih dimenzija kao fabricki... al za njega valjda ide neko ulje ili sta vec za ciscenje, neka sranja, ugl, dobija se samo bolji zvuk... i onda zbog toga imas osecaj i da bolje vuce...

ja sam za moj 406 pitao pre... recimo godinu, dve i bilo je 250E... ovde negde, na Tosinom, valjda...
                          aj, pitacu prijatelja jednog koji ima prijatelja ( ) koji radi chip sta bi bilo pozeljno za taj motor, pa ti javljam... videcu sutra da ga okrenem ako stignem...

Comment

• malivuk406
                            CBC Senator XXL
                            • 04.04.2007
                            • 490
                            • Nbg

a ti bi mogao da se prikljucis klubu zauzvrat

Comment

• vuk_radovic
                              CBC Početnik
                              • 04.11.2008
                              • 4
                              • zemun

Ok thx. i da prikljuci cu se klubu zasto da ne

Comment

• malivuk406
                                CBC Senator XXL
                                • 04.04.2007
                                • 490
                                • Nbg

zvao, na sluzbbenom je, vraca se sutra uvece, pa ti javljam..

Comment

Working...
                                X