155 elektro

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Flavio
    CBC Senator XXL
    • 13.06.2006
    • 1926
    • 012 Centar
    • KaraWagon 1.4T.Spark

Jeste off al' aj malo .
    @vor je poliesterom krpio bas taj-aluminijumski deo .Ee,al mosha je sto to i nije aluminijum vec tzv. fuckin "špialter" ili kako ga vec stari majstori zovu.Inace,jedna vrsta bronze koja nema shanse da se vari .Takav je materijal,jbg .
    Nije se ni meni raspao nego sam uslikao kad sam ga vec delom rasformirao.I ja sam ga zatekao rasklimanog a kad sam skinuo bordo plasticnu oplatu ... samo kljok sve.

Zasad pokusavam da ga rasturim i oslobodim slomljene metalne delove kako bi ih spojio nekako opet.Cak mi je palo napamet,ako uspem da ih oslobodim (ebe me ogledalo) da ta 2 dela odnesem npr. u Vranovo u livnicu pa da mi izliju nov deo od AL .Tje vidimo ... ako nista ne uspem,zna se,otpad ... mada videh da u AutoRiccambi-ju ima nov za ~ 3.5k din,samo neznam jel el. ili manual komandovanje .

Comment

• Milos
      CBC Senator XXL
      • 12.05.2005
      • 700
      • Beograd, carraburma

nevidjeno glup princip kompletnog retrovizora sa najjeftinijim mogucim izabirom materijala...

@flavio ogledalo je zalepljeno belim obostrano lepljivim tvrdim sundjerom, dosta cvrsto drzi i treba ti dugacak skalpel ili neko tanko savitljivo secivo! nemoj pokusavati na silu da ga odlepis jer ce puci u zglobu...

ne bih da te mracim ali mislim da od popravke ovog nema nista... imam ih 4-5 u delovima i svi su popucali na slicnim mestima...

Comment

• alfaskorpion
        CBC Senator XXL
        • 24.02.2007
        • 361
        • Smederevo

jedino resenje ti je da poseces zicke i odsrafis onaj suplji sraf kroz koji prolaze , tako ces ga rastaviti. Ja sam tako radio kada sam na levom od dva pravio jedan Mislim da je malo i problem u tome sto svima zariba retrovizor pa se tesko okrece podize, kada je to razradjeno prilikom udarca se okrene i sacuva, to je neka moja teorija

Comment

• Flavio
          CBC Senator XXL
          • 13.06.2006
          • 1926
          • 012 Centar
          • KaraWagon 1.4T.Spark

@Milos
          Eee lepo ...
          Dobro si mi rekao za taj sundjer .Vidim da ima "nesto izmedju" sto me ..be,samo nisam provaljivao sta je .Pokusavao sam sa onim zabicama oko okruglog dela (koji je valjda motorce) al ne ide ... probam sutra skalpelom.
          @Alfaskorpion,taj sraf sam vec odvio .Na muku jer je default zalepljen nekim jakim lepkom al uspeo sam.Odvio sam i 4 mala srafa ispod ogledala al sad je trik kako skinuti ogledalo i odviti jos 3 srafcica koji izgleda drze motor za metal ?!? a ne unistiti taj mehanizam.

Comment

• OMP
            CBC Senator XXL
            • 15.11.2004
            • 458
            • Krusevac

Flavio mozes poliesterom i metal da zakrpis hvata on dobro i za metal samo lepo da ocistis povrsine,ne bi bio lose i da ih obrusis mali ili nekom grubom skirglom da bude hrapavo da bolje uvati kit i spojis delove pa poliesterom ih "uvijes" i drzace to lepo, sta sam sve ja spajao poliesterom ne bi verovao , inace ni meni se ne okrecu retrovizori i bas me to nervira, kad ga parkiram zaklopio bi ih i nema brige a ovako stalno se neko ocesa o njih, pre neki dan sam dobro naprskao VD i nista
            oko motorceta i ogledala ne mogu da ti pomognem jer to nisam skidao niti sam analizirao princip
            Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji

Comment

• Milos
              CBC Senator XXL
              • 12.05.2005
              • 700
              • Beograd, carraburma

taj sraf 19 treba malo otpustiti i dobro podmazati zglob kako bi se ceo retrovizor lakse uvrnuo u slucaju udara... problem jeste sto ga retko ko podmazuje a dosta je izlozen ispiranju sto prilikom pranja sto kisom!

Comment

• OMP
                CBC Senator XXL
                • 15.11.2004
                • 458
                • Krusevac

aha znaci treba da se odvije sraf, e to nisam uradio, ja prskao onako svud oko njega i gde god mi je palo na pamet da bi trebalo da se podmaze moracu to sutra da probam mozda mi i uspe
                Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji

Comment

• Milos
                  CBC Senator XXL
                  • 12.05.2005
                  • 700
                  • Beograd, carraburma

odvijes sraf da nema toliko jak stisak izmedju 'kuglica' i rupica!

kad skines spoljnu plastiku, moras poseci zice ako ces odvrnuti gedorom, kljucem je malo zahebano! onda ga razradi, podmazi i nemoj stezati jako...

Comment

• Flavio
                    CBC Senator XXL
                    • 13.06.2006
                    • 1926
                    • 012 Centar
                    • KaraWagon 1.4T.Spark

Sad sam se ispraxovao (na licnom primeru ) ...
                    Mislim da se taj sraf ipak ne odvija nego skinuti plasticnu kapu pa kombinovati WD40(ili provereni D2 ) sa rocanglama kojima treba obuhvatiti elipsasti deo oko srafa 19 kroz koji idu kablovi i polako mrdati dok ne popusti .
                    Odvijanjem 19-ice rizikujete lomljavu.Lepak (ili hermetik ..) je bas jak!
                    Cenim da je sraf namenski lepljen da se u voznji vremenom ne bi odvio.

p.s.
                    Milose,ae kad nadjem onu Vorkijevu temu pa odseci offcinu i baci je tamo ?

Comment

• Flavio
                      CBC Senator XXL
                      • 13.06.2006
                      • 1926
                      • 012 Centar
                      • KaraWagon 1.4T.Spark

Aahaaa ,evo rreesenja http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... highlight= !
                      Sad moze jedan cutt-off & paste ?!?

Comment

• Flavio
                        CBC Senator XXL
                        • 13.06.2006
                        • 1926
                        • 012 Centar
                        • KaraWagon 1.4T.Spark

Back on toppic
                        Originally posted by Flavio
                        ... koji je tacno tip ubrizgavanja na 75TS ?
                        Da krenem odatle i vidim sta je kod mene,posto kapiram da je na 155 (8v) samo modernizovan tip koji je i na 75TS primenjen.
                        Znaci,ono nacelno,zanima me koji je tip Boscha kao sto je npr. na nekim Mercedesima Bosch LE-Jetronic ?
                        Otkrio sam rupu na saksiji ,no,mozda zanima jos nekoga pa
                        Originally posted by *IvanT*
                        Na 155-ici je prastari L-jetronic
                        a kako sam razumeo,ovaj "nas" Motronic je ustvari L-Jetronic sa integrisanim paljenjem motora.
                        Kad saznam jos sta,dopisacu.

Comment

Working...
                        X