Punto I - teze startovanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Beshla
    CBC Član
    • 03.04.2007
    • 30
    • Obrenovac

Punto I - teze startovanje

U zadnje vreme imam problem sa startovanjem vruceg motora na mom Puntu I 55s. Hladan pali na "pola kljuca" ali kad je zagrejan cesto je potrebno 5-6 sekundi verglanja da bi motor startovao. Ovo se ne desava stalno vec povremeno, bez nekih pravila. Ista stvar je i ako ga startujem na benzin ili gas. Akumulator i svecice su novi, a kablovi od pre 1 god. Bio sam kod 2 mehanicara i elektricara zbog drugih stvari i oni misle da je problem do elektronike i nisu hteli da se bahcu sa tim!
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Trebalo bi da auto negde zakachish na dijagnostiku. Mozhe da bude mnogo stvari u pitanju, narochito kad je elektrika/elektronika Fiata u pitanju... Meni simptomi "smrduckaju" na senzor radilice i recimo da bih rekao da je on u pitanju, ali ce dijagnostika najverovatnije razreshiti misteriju.
    http://www.bmw.tv

Comment

• TECA
      CBC Senator XXL
      • 14.10.2007
      • 2355
      • Oz

Cesto se desava da na samom konektoru RPM senzora gubi kontakt,ocisti kontakte pa vidi...

Comment

• Beshla
        CBC Član
        • 03.04.2007
        • 30
        • Obrenovac

Jos mi objasnite gde su ti konektori, pa da probam.

Comment

• TECA
          CBC Senator XXL
          • 14.10.2007
          • 2355
          • Oz

Imas ozubljenu remenicu radilice,preko nje ide kais alternatora,uz nju je priljubljen senzor radilice,isprati njegov kabel i naci ces konektor.Razdvoj ga,nadji nacina da ocistis musku i zensku stranu,poprskaj kontakt sprejom i to je sve sto bi mogao sam da uradis.Ako ne resis problem,potrazi majstora koji ima dijagnosticki uredjaj i znanje.Sve vise sto bi ti rekli bi bilo nagadjanje.

Comment

• darko-sice
            CBC Senator
            • 01.11.2005
            • 200
            • Aleksinac

Najcesca takva boljka kod fiata je senzor radilice kao sto su ti rekli....pogotovo kad zeza vruc a hladan pali bez problema....
            POZDRAV

Comment

• Beshla
              CBC Član
              • 03.04.2007
              • 30
              • Obrenovac

Izgleda da je u konektoru bio problem! Isprskao sam WD-om i za sada je sve OK! Hvala

Comment

Working...
              X