U zadnje vreme imam problem sa startovanjem vruceg motora na mom Puntu I 55s. Hladan pali na "pola kljuca" ali kad je zagrejan cesto je potrebno 5-6 sekundi verglanja da bi motor startovao. Ovo se ne desava stalno vec povremeno, bez nekih pravila. Ista stvar je i ako ga startujem na benzin ili gas. Akumulator i svecice su novi, a kablovi od pre 1 god. Bio sam kod 2 mehanicara i elektricara zbog drugih stvari i oni misle da je problem do elektronike i nisu hteli da se bahcu sa tim!
Punto I - teze startovanje
Collapse
X
-
Trebalo bi da auto negde zakachish na dijagnostiku. Mozhe da bude mnogo stvari u pitanju, narochito kad je elektrika/elektronika Fiata u pitanju... Meni simptomi "smrduckaju" na senzor radilice i recimo da bih rekao da je on u pitanju, ali ce dijagnostika najverovatnije razreshiti misteriju.
-
-
Imas ozubljenu remenicu radilice,preko nje ide kais alternatora,uz nju je priljubljen senzor radilice,isprati njegov kabel i naci ces konektor.Razdvoj ga,nadji nacina da ocistis musku i zensku stranu,poprskaj kontakt sprejom i to je sve sto bi mogao sam da uradis.Ako ne resis problem,potrazi majstora koji ima dijagnosticki uredjaj i znanje.Sve vise sto bi ti rekli bi bilo nagadjanje.
Comment
-
Comment