To ne bih znao.
Stilo 1.9 v16 2004.
Collapse
X
-
Ne brini se za ulje u kutiji od filtra, ono se i taloži sa drugim prljavštinama na dnu (sam filter je gore i uvlači vazduh na gore). Slično je bilo i kod mene, a i jednom C4 HDI pre mene. Pretpostavljam da je to potpuno normalno i da se nakupi godinama, jer kutija ne mora da se skida kad se menja filter, a majstori ko majstori, ni italijanski nisu ništa bolji od naših.
Tek sad kad si ga vratio u nulto stanje, obrati pažnju na sledećoj zameni filtra da li postoji neki problem i koliko brzo se stvara taj talog u kutiji filtra.Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.
Comment
-
-
Zaboravio sam jednu stvar. Mislim da je trzanje bilo i zbog goriva, jer sam tada sipao na MOL-u, a sve pre toga uvek OMV-u. Posle sam ponovo sipao na OMV-u pa mi se to vise nije pojavljivalo, a nadam se i da nece...
Pozzzz....Stilo 1.9JTD 16v 140KS
Comment
-
-
Sipaj na EKO.
Nemam interkuler, a to ulje pljucka turbina, ne interkuler - barem su takva moja saznanja, i da je to sasvim normalno. Ne drži me za reč.
BTW, kad se ispraksiraš, a vidim da voliš da popravljaš, možemo da se zamenimo sa kolima na par dana.Ja moj auto nisam pipn'o sem redovnih održavanja.
Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.
Comment
-
-
Turbina kada se zavrti gura vazduh kroz intercooler i to je ustvari hladjenje tog vrelog vazduha iz turbine i koji se vraca nazad u motor. Ako sam dobro ukapirao.
Nemam EKO u Pancevu, sipacu kada budem isao za BGD pa cu probati.
A za menjazu cemo se dogovoriti, samo da sredim sve sto teba, da se ne brukam...Stilo 1.9JTD 16v 140KS
Comment
-
-
Originally posted by etiborZaboravio sam jednu stvar. Mislim da je trzanje bilo i zbog goriva, jer sam tada sipao na MOL-u, a sve pre toga uvek OMV-u. Posle sam ponovo sipao na OMV-u pa mi se to vise nije pojavljivalo, a nadam se i da nece...
Pozzzz....
Sto se tice "trzanja" i toga gde sipas gorivo, to nema veze jedno s drugim. Nesto ti je neispravno i treba to da sredis. Da je tako kao sto pises onda bi citav grad imao problema, jer ne sipaju svi na OMV-u.
Ja nisam strucnjak za ovu tematiku, ali kad god sam na netu video da se neko zalio na ulje u interkuleru kod dizelasa, ujle u smislu da ga ima par decilitara u IC, obicno je turbo bio pri kraju...To sam x puta procitao za npr. dci motore na stranim forumima.
Nadam se da ce se javiti neko ko se vise razume, pa da pojasni, ali mi je cudno da na automobilu sa ispravnom turbinom, IC-om i ostalim moze da se nadje toliko ulja tu...
Comment
-
-
Meni je isto to sumljivo, ali isto tako mislim da je mozda zamenjena turbina a da nije ociscen IC i ceo sistem cevi...
Za gorivo moguce da si u pravu, probacu opet da sipam na MOL-u pa da dodjem do nekog zakljucka...Stilo 1.9JTD 16v 140KS
Comment
-
-
Bio sam danas kod majstora i rekao mi je da on nije bas za pranje intercooler-a jer su spojevi izmedju kucista i rebara od gume, a bilo koje sredstvo koje razlaze ulje razlaze i gumu, nego je sasvim dovoljno skinuti intercooler i dobro ga iscediti ako ima ulja u njemu i dobro ga izduvati. I on kaze da je to normalna pojava da ima ulja u tom sistemu zbog turbina koje nisu nove i uvek pomalo cure. Bitno je da ne trosi ulje i da ne dimi, a vremenom treba proveriti samo onaj rezonator...
Skinuo sam cvera sa intercooler-a. Unutra nema masnoce, ustvari ima jako malo, cisto da nije skroz suv. Izgleda meni da je on vec skidan i ciscen pre nego sto sam ja kupio auto, ali nisu ociscena bila sva creva... Ali to je to kada covek kupuje polovan auto...Stilo 1.9JTD 16v 140KS
Comment
-
Comment