Upravo tako,sistem je da reaguje u dodiru sa vazduhom i tek se onda stvrdne ostatak kruži sistemom i čeka, Ali ne ceka vecno,posle 20 minutsa do pola sata razgradjuje se!
FIAT Stilo - sredstvo za zapusavanje hladnjaka, da ili ne?
Collapse
X
-
Evo i mene, zbrisah na odmor.
Uspelo je sa tecnoscu. Presao sam preko 1900 km od tada i nema gubitaka tecnosti.Medjutim, cini mi se da nije odmah uhvatilo, tek posle par dana. Videcemo dokle ce da drzi sad.
Pozdrav!AR 159 1.8 TBI
C3 1.4i GNV
Comment
-
-
Ja turio sonax.Isto nije odma delovao.tek posle nekoliko dana.Inache kod mene curi pumpa pa sledi promena kad dodje na red.,a do tada neka ovo drzzi.Ljudi koji imaju kontakt sa stranim vozilima(Nemachka)kazzu da skoro sva vozila koja dolaze odatle imaju u sistemu sonax .Jahači magle
Comment
-
-
Ja sam sipao sredstvo (evo u trenutku ne mogu da se setim koji proizvodjac, tri slova STP, STD ili nesto) pre vise od mesec dana. Hladnjak mi je cureo na samom donjem levom uglu i vidi se da je pokusavano sa krpljenjem. Sedmicno je curelo oko litar. Delovalo je odmah po sipanju iliti posle sipanja nisam vise dolivao. U medjuvremenu sam zamenio antifriz a ono i dalje drzi. Ne gubim ni kap.
Inace samo sredstvo me je neodoljivo podsetilo na alevu papriku smuljanu u neko ulje.Live together, die alone.
Comment
-
-
Originally posted by ostresJa sam sipao sredstvo (evo u trenutku ne mogu da se setim koji proizvodjac, tri slova STP, STD ili nesto) pre vise od mesec dana. Hladnjak mi je cureo na samom donjem levom uglu i vidi se da je pokusavano sa krpljenjem. Sedmicno je curelo oko litar. Delovalo je odmah po sipanju iliti posle sipanja nisam vise dolivao. U medjuvremenu sam zamenio antifriz a ono i dalje drzi. Ne gubim ni kap.
Inace samo sredstvo me je neodoljivo podsetilo na alevu papriku smuljanu u neko ulje.Samo vas gledam ...
Comment
-
-
Re: FIAT Stilo - sredstvo za zapusavanje hladnjaka, da ili ne?
sto se praha tice:moze da zatvori sitnu rupicu. moje iskustvo sa seat ibizom 2002 1.2 : gubio tecnost, sipao prah ( oko 200 din) i problem resen. auto presao 10000 bez problema sa tecnoscu. e sada da li moze da prouzrokuje nesto to vec neznam.
meni je bilo sve ok
Comment
-
-
Re: FIAT Stilo - sredstvo za zapusavanje hladnjaka, da ili ne?
jeftinija sredstva za zapusavanje ne preporucujem,posto oni mogu da zapuse i sam hladnjak a da ne govorimo o termostatu.moje iskustvo sa jeftinijim sredstvom od 250 dinara i tecnim sadrzajem sa nekim braon opiljcima u kasastoj tecnosti su porazavajuci.u mazdi 121 koja ima sicusno sace u hladnjaku ovo sredstvo je zapusilo svaku cevcicu,doduse curenje je prestalo ali ihladjenje takodje.kompletan sistem za hladjenje se zablokirao,crkla vodena pumpa,termostat i hladnjak.promena me je kostala sa mojom ugradnjom 200e a da sam hladnjak odneo na lemljenje 20 do 30 e.tecnosti moyda mogu da pomognu kod vozila sa sirim cevcicama u hladnjaku ali gledajte da tecnost bude bez dodataka.proslo je vreme kada su nasi roditelji u hladnjake sipalisvakakve stvari.moj stari je u traktor belorus nekada pre 30 godina sipao prekrupu od kukuruza i to je uvek pomagalo,cak je spasio ujaka iz nemacke koji je dosao na odmor 85 godine i ovdemu je procureo hladnjak .kod nas nema rezerve,zamislite ,saka mlevene kafe ga je spasila,sipali su je u rashladnu tecnost i on je odvezao 1500 km do stana u nemackoj .majstori u fordu mu nisu verovali.inace masina je imala 6 cilindara.idite kod majstora.kanjuga
Comment
-
Comment