Stilo 1.9 JTD - povremeni gubitak snage

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jboban
    CBC Veteran
    • 25.09.2008
    • 117
    • Čačak

Stilo 1.9 JTD - povremeni gubitak snage

Još uvek imam problem sa kratkotrajnim gubicima snage. Dešava se da auto u normalnoj vožnji odjednom izgubi snagu. Kada stisnem kvačilo motor reaguje na gas. Kada ga pustim, nema snagu, a onda odjednom kao da nešto uključi i sve se vrati u normalu, a snaga je potpuna i po osećaju i po merenjima.

MAP senzor i EGR ventil su očišćeni, a MAF nedavno promenjen. Na Examiner-u nije pronadjena nijedna greška. Šta drugo može biti razlog? Da li može biti turbina, npr. zaglavljivanje pera koja se zakreću ili aktuatora turbine? Šta testirati da se dobije neki zaključak?
  • alfa&omega
    CBC Član
    • 21.06.2008
    • 92

Ne znam zasto to ima veze sa pritiskanjem kvacila?! Jedini logican potez bi ti bio da proveris stanje seta kvacila i posebno korpe, da slucajno ona ne pravi problem.

Comment

• Semi
      CBC Veteran
      • 04.03.2008
      • 192
      • Smederevo

Cek,cek, jel gubi snagu kad mu das gas ili vozis 90km/h i on samo izgubi snagu?

Comment

• mikisxy
        CBC Senator
        • 25.09.2008
        • 238
        • beograd

exsaminer cesto ume da neprepozna kvar protokomera.drobaj neku privremenu zamenu protokomera sa nekim ortakom.moze da te zeza i EGR

Comment

• jboban
          CBC Veteran
          • 25.09.2008
          • 117
          • Čačak

Originally posted by alfa&omega
          Ne znam zasto to ima veze sa pritiskanjem kvacila?!
          Ima veze jer kad je kvačilo stisnuto motor ne vuče i tako sam probao da pedala gasa prenosi komandu.

Originally posted by Semi
          Cek,cek, jel gubi snagu kad mu das gas ili vozis 90km/h i on samo izgubi snagu?
          Nekad se izgubi kad vozim konstantnom brzinom, a nekad osetim da ne mogu da ubrzam iz manjih brojeva obrtaja, pa onda sačekam da dobijem reakciju i tad može normalno.

Originally posted by mikisxy
          exsaminer cesto ume da neprepozna kvar protokomera.drobaj neku privremenu zamenu protokomera sa nekim ortakom.moze da te zeza i EGR
          Čak i sa lošim protokomerom morao bih imati kakvu takvu reakciju. Čistio sam izlaznu stranu EGR, prema usisu, ali nisam onu prema komandnom motoru, pa ću probati i to.

Osim ovoga, majstor mi je rekao da mi se nešto čuje u auspuhu pa ću proveriti da se nije odlomilo parče katalizatora pa zatvara izduv, kad se kako namesti.

Comment

• Chila
            CBC Senator XXL
            • 18.07.2008
            • 401
            • Kos. Mitrovica

Katalizator,to sam hteo da ti predlozim da proveris sledece,jer je moj komsija imao takvih problema u poceku,ali je on terao teko i to je s vremenom bilo sve gore i gore dok jednostavno jednom nje hteo ni da upali.Onda mu je neko rekao da "probije" katalizator i on je podigao auto,odsrafio auspuh ispred katalizatora i ono katastrofa unutra pa je nekim stafcigerom probio onu garez koj se uhvatila na sacima katalizatora i auto je upalio na pola kljuca! Ne bih ti savetovao da radis ovo,jer ce ti pritisak izduvnih gasova svu onu garez nagurati u srednji i zadnji lonac,nego ako je do katalizatora jednostavno ga recni i tu stavi parce cevi a ako vec imas para za bacanje mozes da kupis i nov.Inace nesto sto sam saznao je da je zivotni vek katalizator do 100 hiljada km i se posle toga smatra otpisanim pa nek traje dok traje,a to koliko ce da traje zavisi od goriva i ... da ne davim vise!
            Samo vas gledam ...

Comment

• jboban
              CBC Veteran
              • 25.09.2008
              • 117
              • Čačak

Danas sam ponovo blokirao EGR umetanjem metalne pločice da proverim i to još, a sutra ću već da otvorim katalizator da vidim u kakvom je stanju. S obzirom da sam i ja čuo da im je vek oko 100k km, moj uskoro može da slavi 2. reinkarnaciju

Ako bude loš, svakako ću ga zameniti deonicom cevi i eventualnim usmerivačem plamena, kako sam nekad radio na Fiat Bravu.

Comment

• Semi
                CBC Veteran
                • 04.03.2008
                • 192
                • Smederevo

Jesi li resio problem sa gubljenjem snage?

Comment

• jboban
                  CBC Veteran
                  • 25.09.2008
                  • 117
                  • Čačak

Rekao bih da jesam, ali još uvek testiram. Blokirao sam EGR i problem se više nije ponovio. Kasnije sam i izvadio katalizator, drugi, pošto Stilo ima 2 katalizatora, jer mu je rok trajanja oko 100k km, a auto je zgazio skoro 2 puta toliko, a bio je i prilično garav.

Zanimljivo je da sam EGR čistio nekoliko puta i da nije izgledao uopšte zaprljan, ali čistio sam samo stranu prema usisu, ali ne i prema motoru koji ga aktivira. Probaću da skinem i motor sa zadnje strane da vidim u kakvim je stanju EGR odatle. Uglavnom, blokiranjem EGR nemam više problema. Dijagnostika ne pokazuje EGR grešku, što ne mora da znači i da on radi kako treba.

Comment

• comi 1342
                    Moderator
                    • 28.09.2005
                    • 1126
                    • NS
                    • Giulietta ,PUG 106,

Egr bude blokiran od gareži na strani elektromagneta, toliko, da mu blokira osovinicu i potpuno ga onesposobi za rad.To prema usisu bude samo puno masne gareži, ali ne verujem da pravi neki problem.
                    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

Working...
                    X