U razgovoru sa Mijom (BRZI PAS) dosli smo do zakljucka da bi najbolje bilo da ja u moju Alfu ubacim 2.0 8V,uradim remap i postavim druge bregaste,jer bi ubacivanje V6 motora bilo suvise komplikovano i skupo.Ima li ko informaciju sta bi sve ja morao da zamijenim osim motora (mozda mjenjac,pumpe,hladnjak?) I da li "transplatacija" zahtijeva neke izmjene na skoljki auta?
2.0 8V
Collapse
X
-
ne dolaze. sa novim bregastim, treba ti i remapiranje fabrickog ECU inace nisi nista specijalno dobio. ako nema kod njih vidi kod Gumetine u vezi s chip tuning-om.
npr. pogledaj ovo (ali ima samo za 16V i za V6)
Autodelta
ovo je slican primer originalnog kit-a za upgrade kakav zelis ali ne mogu da poverujem da je toliki dobitak na 8V, malo su preterali. u protivnom, Autodelta nema pojma....
Comment
-
-
Ozbiljan i lep zahvat. Svaki deo koji ima veze sa novim bregastim mora biti obradjen ili promenjen. Nove opruge ventila sigurno, ali onda i rad na ventilima itd...sve dublje i dublje.
A za bregaste ne gledas u Englesku, vec u Italiju i to firme koja 60 godina radi sportske bregaste za Alfu i za koje Alfa ne gasi garanciju.
Pizzu jedes u italijanskom restoranu, ne ides tamo gde sluze fish&chips
Comment
-
-
I meni je nemoguce na 8v da se samo promjenom bregastih dobije 30 ks,a sto se tice Gumetine ocekujemo ga uskoro u MNE,pa cu vidjet sta mi je ciniti,vjerovatno za sad ostaje samo cipovani 1.7 sa blokadom na 7.500rp/m.Sto se fish&chips tice samo sam cuo za to,u svakom slucaju hvala za adresu picerije
Comment
-
Comment