Punto 1.9d 2001 trza..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sn00py
    CBC Senator XXL
    • 15.08.2005
    • 851
    • Belgrado

Punto 1.9d 2001 trza..

Kao da ostaje bez goriva ili tako nesto pri recimo 60km/h u 2goj i trecoj...
    I cim predje te neke obrtaje malerozne sasvim normalno ide..
    Izgleda da malo vise trosi, nema nekog crnog dima preteranog, pali kao mina.. Bez problema navlaci 150km/h...
    Trza kao da recimo u petoj pri 30km/h prima pun gas...

Sta moze biti?

Na dijagnostici kazu da je neki potenciometar na pedali gasa ili tako nesto dole kod papucica i kao to kosta oko 11000din, ili kao kazu moguce da je crko ecu..

BMS team
  • Manfred
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2007
    • 905
    • Beograd

ni TPS ni ecu nisu problem....

probaj da operes dizne, ako je i dalje problem postoji, onda je pumpa visokog pritiska oslabila, ali to nije alarmantan problem, a inace imas dosta tema sa tom tematikom na fiat delu foruma.

Comment

• alfa&omega
      CBC Član
      • 21.06.2008
      • 92

E, moj SnOOpy, to ti je moja zivotna prica... U zivotu nisam cuo vise verzija za jednu vrstu problema kao sto je taj, od ECU-a preko loseg seta kvacila koji sam ugradio, do "osetljive Lukas pumpe" kojoj treba remont.
      Meni se problem javio odmah nakon zamene seta kvacila(korpa i druk lezaj),pa cu poceti sa zemenom istog, jer je problem poceo bas da iritira!!!
      Moguce da zeznem neki od nosaca motora koliko cima ponekad. Kada ubrzavam zustrije nema trzanja, ali kada treba da konstantno odrzavam brzinu na 60-80 km/h to je nemoguce. Najgore je kad me to uhvati u preticanju.
      Ako ne bude do seta kvacila, onda je pumpa, jer sam bio tri puta na dijagnostici i sve je O.K.-odlicno pali i po najvecem mrazu, ne trosi ni gram ulja, potrosnja i vise nego odlicna, ne prelazi 8 u najgorim uslovima grada.
      Sve je pocelo kada sam promenio set kvacila, jer mi se druk lezaj istopio. Posto u blizini nisam mogao da nadjem ORIGINALNI SET VALEO KOJI JE FABRIKA UGRADILA I KOJI MI JE TRAJAO 118.000 KM, ja kupim neki smecavi "Mecarm". Kada sam seo u auto posle zamene sve je krenulo naopako. U servisu u Cacku mi rekose da ce stvar doci na svoje vremenom, ali ja predjoh 15.000 km i sve gore i gore. Kvacilo je mekano, ali kada motor radi na leru sa pustenim kvacilom cuje se neki cudan zvuk od menjaca koji se ranije nije cuo. Kada stisnem kvacilo cudni zvuk nestaje,tako da cu da probam da promenim ovo smece od kvacila i kupim "Valeo"...

Comment

• Chila
        CBC Senator XXL
        • 18.07.2008
        • 401
        • Kos. Mitrovica

Snoopy
        Meni to lici na EGR ventil! Jel mozes malo detaljnije da opises sta se desava sa autom i na kojim brojevima obrtaja?
        alfa&omega
        Problem je sigurno u losem setu kvacila,mislim to to nije original,ali mozda imas i malo srece ovog puta jer to sto ti se sad cuje je sigurno druk lager pa mozda neces morati da menjas ceo set.Kad majstor otvori videces pa sam prceni,mozda je pametnije da ipak promenis ceo set nego da vozis neku malu kilometrazu i ponovo otvaras ali ovaj put only original!
        Samo vas gledam ...

Comment

• sn00py
          CBC Senator XXL
          • 15.08.2005
          • 851
          • Belgrado

Nije do kvacila sigurno..
          Da je do kvacila najvise bi se izrazilo kada se otpusta kvacilo pri kretanju ili pri kocenju motorom...
          Ovo nema veze sa pritiskanjem kvacila, desava se kada iz trece prebacis u cetvrtu na oko 60km/h i u petu na oko 80kmh.. sto znaci da ima veze sa odredjenim brojem obrtaja.. Pre i posle toga normalno auto funkcionise.. Desava se znaci pri linearnom dizanju obrtaja u odredjenom opsegu...

BMS team

Comment

• Chila
            CBC Senator XXL
            • 18.07.2008
            • 401
            • Kos. Mitrovica

To ti se desava na brojevima obrtaja od 1200 do 1800 ili 2000?
            Probaj jel se isto desava i u mestu!
            Po meni,opet kazem,EGR ventil!
            Samo vas gledam ...

Comment

• subicd
              CBC Senator XXL
              • 20.06.2008
              • 463
              • Novi Sad

Zacepi EGR limcicem i ako bude sve OK znas da je on.
              Nadam se da sipas ED, a ne kao moj buraz koji sipa u Golfa 3 '97. , 1.9d D2 pa kaze gasi mu se ponekad kao hladan. A EGR sam mu vec zacepio jer je imao slican problem kao ti na nekih 2000rpm je imao knedlu.

Comment

• Tech
                CBC Senator XXL
                • 13.01.2008
                • 384
                • Novi Sad

Trzanje u 4. brzini na oko 60 km/h je cest problem na tim motorima.

Nije EGR,nije ni LUCAS pumpa visokog pritiska,nije zaguseno sito u rezervoaru a ni filter...nije lose gorivo/dizel...nije potenciometar pedale gasa...nije racunar(ECU,ECM)...nije leptir na usisu...

Problem se najcesce javlja samo kad se lagano/penzionerski vozi oko 60 u 4.brzini.Pri ostrijoj voznji problema nema ili je znatno manje izrazen.

Znam to jer sam imao takvih slucajeva

Comment

• Chila
                  CBC Senator XXL
                  • 18.07.2008
                  • 401
                  • Kos. Mitrovica

Snoopy,jel si probao u mestu da ga vrtis na tim brojevima obrtaja na kojima ti otprilike pravi probleme u voznji.
                  Inace se ne bih slozio da je problem u motoru,ako jeste ne vidim zasto bi se manifestovao samo u 4-toj brzini na oko 60km/h,manifestovalo bi se uvek?!?!?!?!?!?
                  Samo vas gledam ...

Comment

• alfa&omega
                    CBC Član
                    • 21.06.2008
                    • 92

Pitanje za "Tech":

Kako da ides u koloni pri brzini izmedju 60 i 70km/h koja nije za trecu, a u cetvrtoj trza?

Comment

• Tech
                      CBC Senator XXL
                      • 13.01.2008
                      • 384
                      • Novi Sad

Originally posted by Chila
                      Snoopy,jel si probao u mestu da ga vrtis na tim brojevima obrtaja na kojima ti otprilike pravi probleme u voznji.
                      Na kolima koje sam ja radio,u mestu,na bilo kojim obrtajima problem nije bio izrazen.

Comment

• Chila
                        CBC Senator XXL
                        • 18.07.2008
                        • 401
                        • Kos. Mitrovica

Ajt sad,neka bude,ali mi zaista nije jasno zaasto bi pravi ovakve smetnje samo u cetvrtoj na 60,70 km/h
                        Ovo oko kolone i brzine od 60-70 km/h je problem koji je izrazen kod vecine automobila,nije za 3-cu a ne moze ni 4-tom,a ovo je izrazeno kod punta posebno jer mi se nekako cini da prenosni odnos kod menjaca je tako podesen nekako kao ....za gradsku voznju,recimo!
                        Samo vas gledam ...

Comment

• Tech
                          CBC Senator XXL
                          • 13.01.2008
                          • 384
                          • Novi Sad

Originally posted by alfa&omega
                          Pitanje za "Tech":

Kako da ides u koloni pri brzini izmedju 60 i 70km/h koja nije za trecu, a u cetvrtoj trza?
                          Slazem se sa tobom,jako tesko,jer je trzanje/cimanje prilicno jako,bar u slucajevima koji su meni poznati.

Comment

• Tech
                            CBC Senator XXL
                            • 13.01.2008
                            • 384
                            • Novi Sad

Originally posted by Chila
                            Ajt sad,neka bude,ali mi zaista nije jasno zaasto bi pravi ovakve smetnje samo u cetvrtoj na 60,70 km/h
                            Problem sam ponekad osetio i u 3. i 5. brzini,medjutim redje i manje izrazen po mom subjektivnom misljenju.

Comment

• Chila
                              CBC Senator XXL
                              • 18.07.2008
                              • 401
                              • Kos. Mitrovica

Cini mi se da si u nekim od prethodnih postova napisao da si se sretao sa par takvih slucajeva,tj.da si radio par takvih slucajeva?
                              Pa jel si bar resio problem i jel znas o cemu je rec ili ne?
                              4 tech
                              Samo vas gledam ...

Comment

Working...
                              X